About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 8 ΙΟΥΛΙΟΥ: Midnight, Louis Jordan, Andy Fletcher, Johnnie Johnson, Emperor
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 8 ΙΟΥΛΙΟΥ



08/07/1908


Louis Jordan

Γεννιέται στο Brinkley του Arkansas των ΗΠΑ ο πρωτοπόρος μουσικός του swing, blues, Jazz  και R&B, Louis Jordan (Louis Thomas Jordan).

Γνωστός και ως "The King of the Jukebox" ο Jordan ξεκίνησε την καριέρα του συμμετέχοντας σε διάφορες μεγάλες swing jazz μπάντες και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες '40 και '50.

Μεταξύ 1942-1950,  18 single του ανέβηκαν στο Νο1 και 44 στο Top10 του US R&B chart.

Τραγούδησε μαζί με μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Bing Crosby, Ella Fitzgerald και Louis Armstrong, ενώ μαζί με τους Duke Ellington και Count Basie, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής του.




08/07/1924


Johnnie Johnson

Γεννιέται στο  Fairmont της Δυτικής Virginia των ΗΠΑ ο μπλουζίστας  Johnnie Johnson (Johnnie Clyde Johnson).

Έπαιζε πιάνο απο τα τέσσερά του χρόνια και υπήρξε μέλος της μπάντας του Chuck Berry με τον οποίο έγραψε πολλά τραγούδια.

Ο Johnson υπήρξε έμπνευση για το τραγούδι "Johnny B. Goode" του Chuck Berry.

Συνεργάστηκε με πολλά ονόματα όπως John Lee Hooker, Bo Diddley,  Eric Clapton,  Keith Richards, George Thorogood  κ.α, ενώ το 2001 όνομά του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.




08/07/1961



Andy Fletcher

Γεννιέται στο Nottingham της Αγγλίας ο κιμπορντίστας και ιδρυτικό μέλος των Depeche Mode, Andy Fletcher (Andrew John Leonard Fletcher) ή αλλιώς "Fletch".

Ο  Fletcher έπαιζε αρχικά μπάσο σε μια μπάντα με τον Vince Clarke και στην συνέχεια έπαιζε πλήκτρα στο συγκρότημα Composition of Sound, που υπήρξαν μέλη και οι Clarke και Martin Gore.

Το 1980 οι Fletcher, Clarke και Gore θα σχηματίσουν τους Depeche Mode. Το 1984 θα ηχογραφήσει το δικό του προσωπικό album "Toast Hawaii" (τίτλος εμπνευσμένος απο το αγαπημένο του γεύμα στην καφετέρια του στούντιο Hansa του Βερολίνου) και το 2002 ίδρυσε την δική του δισκογραφική εταιρία Toast Hawaii.




08/07/1997



Emperor  - Anthems to the Welkin at Dusk

Κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο album των Νορβηγών symphonic black metallers Emperor  με τίτλο το "Anthems to the Welkin at Dusk".




08/07/2009


John Patrick Jr. McDonald 'Midnight'

Φεύγει απο τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο τραγουδιστής των Crismon Glory, John Patrick Jr. McDonald, γνωστός με το σκηνικό όνομα Midnight.

Ο Midnight εντάχθηκε το 1982 στους Pierced Arrow, οι οποίοι άλλαξαν το όνομα τους σε Beowulf και λίγο αργότερα σε Crimson Glory. Μετά την κυκλοφορία του 3ου album της μπάντας ("Strange and Beautiful" - 1991), ο Midnight θα αποχωρήσει και μερικούς μήνες αργότερα οι Crimson Glory θα διαλυθούν. Ο Midnight  κατά τη δεκαετία του '90, έμεινε έξω από τα μουσικά δρώμενα.

Το 2000 κυκλοφόρησε το ΕΡ "Songs from the Attic" μαζί με τον Bobby Kovacs, ενώ 2001 ηχογράφησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο "M", μία σπάνια πλέον κυκλοφορία αφού τυπώθηκαν μόλις 500 αντίτυπα τα οποία διανεμήθηκαν μέσω του προσωπικού του διαδικτυακού φόρουμ.

To 2002 θα συνεργαστεί με τους Genius: A Rock Opera ως guest για την κυκλοφορία του "Episode 1: A Human into Dreams' World" με το ψευδώνυμο 'Maindream'.

Το 2005 βρίσκει τον Midnight στην κυκλοφορία ακόμα ενός προσωπικού album ("Sakada") αλλά και στην επιστροφή του στους Crimson Glory. Το 2007 και ανώ η μπάντα βρισκόταν σε περίοδο ηχογραφήσεων του νέου τους album, θα ζητηθεί στον Midnight να αποχωρήσει απο τους Crimson Glory λόγω προβλημάτων στην συμπεριφορά του.

Λίγο μετά την απόλυσή του, ο Midnight θα ενώσει τις δυνάμεις του με τους Matt LaPorte και  Lee Harrison (Monstrosity, Terrorizer)  και ηχογράφησαν μαζί, παράλληλα με το νέο περιορισμένης κυκλοφορίας (100 κόπιες μόνο) προσωπικό album του Midnight,  "All Souls Midnight" , υλικό για 20 κομμάτια διασκευών με τίτλο "Covers", ένα 3-CD σετ 36 κομματιών με τίτλο "M2 - Descending Into Madness" και ένα DVD με 24 κλιπάκια απο τις τελευταίες ηχογραφήσεις με τίτλο "A Strange Tea Party". Όλα αυτά παραμένουν μέχρι και σήμερα ακυκλοφόρητα. Άλλοι μουσικοί που συμμετείχαν σε αυτές τις ηχογραφήσεις ήταν οι Phil Anderson, John Zahner, Chris Tripp,  Ronnie Dee και Jerry Outlaw.

Το 2008 θα συνεργαστεί με τον Jon Oliva για την επανακυκλοφορία του "Painted Skies".

Δυστυχώς στις 08 Ιουλίου 2009, ο Midnight θα αφήσει την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο από ανεύρυσμα στο στομάχι.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: