About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Μαρία Κολοκούρη, Udo Dirkschneider, Bob Hite, Martín Méndez, Warren Haynes, Accept



06/04/1952



Γεννιέται στο Wuppertal της Γερμανίας ο Udo Dirkschneider, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Accept και U.D.O

Σε ηλικία 16 ετών σχημάτισε μαζί με τον Wagener τους Band  X, οι οποίοι τρία χρόνια αργότερα θα μετονομαστούν σε Accept.

Το 1987 θα αποχωρήσει απο τους Accept διοτι όπως δήλωσε ο ίδιος, η μουσική βιομηχανία επέβαλλε στην επιτυχημένη πλέον μπάντα να γίνουν περισσότερο εμπορικοί και θα σχηματίσει τους U.D.O.

Το 1992 θα ακολουθήσει επανένωση των Accept στην σύνθεση των οποίων θα παραμείνει μέχρι το 1997 θέτοντας παράλληλα τους U.D.O σε παύση για το διάστημα αυτό.

Οι U.D.O παραμένουν ενεργοί μέχρι και σήμερα κυκλοφορώντας 15 στούντιο άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το Decadent που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιανουάριο.




06/04/1960



Γεννιέται στη Βόρεια Καρολίνα ο κιθαρίστας, στιχουργός, ιδρυτικό μέλος των  Gov't Mule, γνωστός απο την μακροχρόνια θητεία του με τους Allman Brothers BandWarren Haynes. 

Σε ηλικία 20 ετών εντάχθηκε στους The David Allan Coe Band ηχογραφώντας και κάνοντας μαζί τους περιοδείες. Το καλοκαίρι του 1985 μαζί με τους Mark Dever, Mickey Hayes και Tommy Irwin, θα σχηματίσουν τους Rich Hippies που θα παίζουν σε διάφορα club στην περιοχή Nashville, ηχογραφώντας κάποια demos προκειμένου να τα προωθήσουν στα club. Η μπάντα δεν θα κρατήσει για πολύ και το 1987, ο Haynes μαζί  με τον Matt Abts και τον Johnny Neel θα σχηματίσουν τους  Dickey Betts Band και θα κυκλοφορήσουν το album "Pattern Disruptive"  (1988).

Το 1989, οι Allman Brothers Band αποφάσισαν να επανενωθούν, με τον Haynes πλέον στην νέα τους σύνθεση.  Το 1994, μαζί με τους Abts και Woody,  o Haynes σχηματίζει τους Gov’t Mule, με τους οποίους συνεχίζει μέχρι σήμερα. Από το 2000, έχει επιστρέψει παράλληλα και στους Allman Brothers, ενώ απο το 1993 διατηρεί και σόλο καριέρα. Το 2009 σχημάτισε επίσης τους The Warren Haynes Band




06/04/1977




Γεννήθηκε στην Αρεόπολη Λακωνίας η Μαρία Κολοκούρη, γνωστή και ως Tristessa.

Το 1995 η Μαρία θα σχηματίσει τους Lloth οι οποίοι μετονομάστηκαν ένα χρόνο αργότερα -με διαφορετική σύνθεση- σε Astarte.

Ως Lloth κυκλοφόρησαν το 1997 το mini-lp "Dancing in the Dark Lakes of Evil" και αντίστοιχα ως Astarte κυκλοφόρησαν 5 Full-length.

Το 2013 μαζί με τον Νίκο Μαίη αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν ξανά τους Lloth με τον Vaelor και Setesh στις κιθάρες

Δυστυχώς στις 10 Αυγούστου 2014, η Μαρία έφυγε από τη ζωή, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τη λευχαιμία. Προς τιμή της μιαs και η ιδία ήθελε να κάνει πολλά πράγματα με τους Lloth αλλά δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκαν, η μπάντα επαναδραστηριοποιήθηκε.



06/04/1978



Γεννήθηκε στο Montevideo της Ουρουγάης ο μπασίστας των Opeth, Martín Méndez

Πριν απο την ένταξή του στους Opeth, υπήρξε μέλος των Requiem Aeternam, Eternal, Proxima και Vinterkrig. Το 1997, ο πρώην ντράμερ των Opeth, Martin Lopez, του πρότεινε να ενταχθεί στην μπάντα, πρόταση που ο Méndez αποδέχθηκε. 

Παραμένει μέχρι και σήμερα στους κόλπους των Opeth και μετά τον Mikael Åkerfeldt αποτελεί το δεύτερο μακροβιότερο μέλος της μπάντας. 



06/04/1981




Απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών ο τραγουδιστής και συνιδρυτής των Canned HeatRobert Ernest "Bob" Hite.

Κατα την διάρκεια της συναυλίας των Canned Heat στο Palomino Club στο Βόρειο Χόλιγουντ, ένας οπαδός του προσέφερε μια ουσία. Ο Hite νομίζοντας οτι πρόκειται για κοκαΐνη πήρε ένα καλαμάκι και εισέπνευσε την ουσία μέσα απο την φιάλη που βρισκόταν. Τελικά αποδείχθηκε οτι το μπουκαλάκι περιείχε ηρωίνη και ο Hite μελάνιασε και κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε αμέσως με το βανάκι της μπάντας σε ένα κοντινό σπίτι, αλλά πέθανε από υπερβολική δόση.

Το 1965 ο Bob Hite μαζί με τον Alan Wilson σχημάτισαν μια μπάντα. Πολύ σύντομα στην μπάντα θα ενταχθεί και ο Henry Vestine κι έτσι οι τρεις τους θα αποτελέσουν τον πυρήνα των Canned Heat.



06/04/2012



Οι Accept κυκλοφορούν το 13ο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Stalingrad"



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: