About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Kurt Cobain, Layne Staley, Cozy Powell, Mark St. John



05/04/1994


Αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Seattle, σε ηλικία 27 ετών ο τραγουδιστής, κιθαρίστας , συνθέτης  και συνιδρυτής των Nirvana, Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain).

Ο  Cobain, ο οποίος τα τελευταία χρόνια της ζωής του, αντιμετώπισε πρόβλημα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, αυτοπυροβολείται στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο, μετά απο έναν συζυγικό καυγά.

Ένα μήνα πριν,  η γυναίκα του,  Courtney Love, καλούσε συνεχώς την αστυνομία και ανέφερε οτι ο σύζυγός της ήταν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο και πως επρόκειτο να αυτοκτονήσει με ένα 38άρι όπλο.

Η ίδια μαζί με τα υπόλοιπα μέλη των Nirvana στην προσπάθειά τους να πείσουν τον Cobain να ενταχθεί σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης, τον απειλούσαν με χωρισμό η μεν και με διάλυση της μπάντας οι δε.

Το πτώμα του βρήκε ο ηλεκτρολόγος του σπιτιού στις 8 Απριλίου, όταν έφτασε στο σπίτι για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Στο σημείο βρέθηκε και ένα σημείωμα αυτοκτονίας που ανέφερε:
«Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, σε συνδυασμό με το γράψιμο και το διάβασμα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Νιώθω ένοχος για όλα, όπως για παράδειγμα, όταν βρισκόμαστε στα παρασκήνια, τα φώτα σβήνουν και ξεκινάει ο μανιασμένος βρυχηθμός του πλήθους. Αυτό δεν με πειράζει, αλλά με τον τρόπο που γινόταν για τον Freddie Mercury, ο οποίος φαινόταν ν’ αγαπάει, ν’ απολαμβάνει τη λατρεία απ’ το πλήθος, κάτι που ζηλεύω. Το θέμα είναι, ότι δεν μπορώ να ξεγελάσω κανέναν σας. Το χειρότερο έγκλημα που μπορώ να σκεφτώ είναι να εξαπατώ τους άλλους και να προσποιούμαι ότι το διασκεδάζω…. Είμαι πολύ ευαίσθητος. Πρέπει να γίνω λιγότερο μουδιασμένος και να ανακτήσω τον ενθουσιασμό μου… Νομίζω ότι απλά αγαπώ τους ανθρώπους πάρα πολύ, τόσο που νιώθω λύπη. Είμαι λυπημένος, ευαίσθητος, αχάριστος. Γιατί δεν μπορώ απλά να χαρώ; Δεν ξέρω! Έχω μια θεά για σύζυγο μου, φιλόδοξη, που με νιώθει και μια κόρη που μου θυμίζει έντονα το τι ήμουν, γεμάτη αγάπη και χαρά, που φιλά κάθε άνθρωπο που συναντά. Αυτό με τρομάζει τόσο που δεν μπορώ να λειτουργήσω. Δεν μπορώ να αντέξω στη σκέψη ότι η Frances θα γίνει η δυστυχισμένη, αυτοκαταστροφική, death rocker, όπως εγώ… Από την ηλικία των επτά ετών έχω γίνει μισητός προς όλους τους ανθρώπους γενικότερα. Ευχαριστώ για τα γράμματα και την ανησυχία σας, τα τελευταία χρόνια. Έιμαι ένα πολύ απρόβλεπτο, κυκλοθυμικό μωρό. Δεν έχω πια το πάθος, και έτσι να θυμάστε, είναι καλύτερα να καείς παρά να μαραζώσεις».

Οι τοξικολογικές εξετάσεις, έδειξαν οτι υπήρχε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και ηρεμιστικών Valium στον στον οργανισμό του. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του προήλθε απο δολοφονία.

Ο Cobain σχημάτισε τους Nirvana το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα 2 χρόνια το όνομά του συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του Grunge στο Seattle. Ο Cobain θεωρείται ο βασικός εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.

Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ των Nirvana μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award.



05/04/1998




Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Bristol της Αγγλίας , σε ηλικία 50 ετών,  ένας απο τους σπουδαιότερους ντράμερ της rock μουσικής, ο Cozy Powell (Colin Flooks).

Ο Powell συνεργάστηκε με μερικά από τα ιστορικότερα ονόματα της ροκ μουσικής, όπως: Rainbow, Black Sabbath, Emerson Lake and Powell, Whitesnake, Cinderella, MSG, Jeff Beck, Peter Green, Yngwie Malmsteen, Brian May, Gary Moore, Robert Plant, έχοντας ηχογραφήσει πάνω από 66 δίσκους.

Υπήρξε μεγάλη επιρροή για πολλούς drummer μεταγενέστερους και μη. Το 2011 κυκλοφόρησε ντοκιμαντέρ για την ζωή του με τίτλο:  "Dance with the devil: The Cozy Powell Story".




05/02/2002



Απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών στο Seattle από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο μουσικός , τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος  των  Alice in Chains,   Layne Staley (Layne Thomas Staley).

Το  πτώμα του Staley βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα, όταν η μητέρα του τηλεφώνησε στην αστυνομία, αφού δεν είχε ακούσει νέα του για 2 εβδομάδες. Στις 19 Απριλίου του 2002 η αστυνομία μαζί με την  μητέρα του και τον σύζυγό της, βρήκαν το πτώμα του Staley στο σπίτι του με διάφορα κουτιά απο σπρέι πεταμένα στο πάτωμα και μια μικρή ποσότητα κοκαΐνης στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Το 1987 ο Staley μαζί με τον κιθαρίστα Jerry Cantrell σχημάτισαν τους Alice in Chains. Μια μπάντα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της grunge μουσικής του Seattle στις αρχές της δεκαετίας του ’90.




05/04/2007




Ο  Mark St. John (Mark Leslie Norton) γνωστότερος ως πρώην κιθαρίστας των Kiss, πεθαίνει από εγκεφαλική αιμορραγία σε ηλικία 51 ετών.  

Πριν ενταχθεί στους Kiss, ήταν γνωστός δάσκαλος και κιθαρίστας στην μπάντα διασκευών Front Page. Το 1984 θα ενταχθεί στους Dali και λίγο αργότερα θα ενταχθεί στους Kiss, αρχικά για την ηχογράφηση του "Animalize" και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς αντικατέστησε τον Vinnie Vincent.

Το 1985 μαζί με τον David Donato θα σχηματίσει τους White Tiger με τους οποίους θα κυκλοφορήσει το ομώνυμο ντεμπούτο και μοναδικό album της μπάντας το 1986.

Απο το 1989 μέχρι το 1991 θα συνεργαστεί με τον Peter Criss και θα σχηματίσουν τους  Keep που αργότερα θα μετονομαστούν σε Tree.

Σχημάτισε επίσης με τον Phil Naro (Chain Reaction, Talas), τους Mark St. John Project. Ένα mini EP κυκλοφορεί το 1999, ενώ το το 2003 θα κυκλοφορήσει το solo instrumental CD , "Magic Bullet Theory".

Στα επόμενα χρόνια θα μείνει μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας και θα ασχοληθεί ξανά με τα μαθήματα κιθάρας.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: