About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: Leon Wilkeson, Phil Demmel, Tiamat



02/04/1952


Γεννιέται στο Rhode Island των ΗΠΑ,  μπασίστας των Lynyrd Skynyrd  Leon Wilkeson ( Leon Russell Wilkeson).

Ο  Wilkeson σε ηλικία 14 ετών προσεγγίστηκε απο μια συμμαθήτριά του, η οποία του ανέφερε οτι ο αδελφός της που είχε μια τοπική μπάντα, έψαχνε για μπασίστα. Ο αδελφός της ήταν ο
Ronnie Van Zant και λίγο αργότερα ο Wilkeson εντάχθηκε στην μπάντα του που ονομαζόταν
Collegiates.

Λόγω της κατακόρυφης πτώσης των  βαθμών του στο σχολείο, Wilkeson έπρεπε να αποχωρήσει από τους Collegiates κατ 'εντολή των γονέων του, σύντομα όμως βρέθηκε σε μια άλλη τοπική μπάντα, τους King James Version.

Απο τις αρχές της δεκαετίας του '70, ο Wilkeson γινόταν ένας από τους κορυφαίους μπασίστες του Τζάκσονβιλ. Έτσι όταν το 1972 ο μπασίστας των Lynyrd Skynyrd,  Larry Junstrom μετακόμισε στο Μαϊάμι, ο Wilkeson τον αντικατέστησε.

Επέζησε απο την γνωστή τραγωδία του συγκροτήματος στο αεροπορικό δυστύχημα του 1977, που έχασαν την ζωή τους οι Ronnie Van Zant, Steve Gaines, και Cassie Gaines, όμως το αριστερό του χέρι σχεδόν καταστράφηκε και αρχικά οι γιατροί εξέταζαν το ενδεχόμενο του ακρωτηριασμού, ωστόσο ο ίδιος ανάρρωσε πλήρως , αλλά έπρεπε να παίζει μπάσο σε μια πιο όρθια θέση.

Όμως κι ένα άλλο ατύχημα παρά λίγο να κοστίσει την ζωή στον Wilkeson. Την δεκαετία του '90, ο κιθαρίστας Ed King τον βρήκε στο λεωφορείο της μπάντας με κομμένο λαιμό και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία. Το μυστήριο για το ποιος ευθύνεται για το περιστατικό αυτό, μένει μέχρι και σήμερα άλυτο.

Στις 27 Ιουλίου του 2001, το κακό τρίτωσε για τον Wilkeson, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 49 ετών στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στο Ponte Vedra Beach της Φλόριντα. Ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια. Υπέφερε απο χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των πνευμόνων.

Οι Lynyrd Skynyrd αφιέρωσαν το τραγούδι "Mad Hatter"  απο το album τους "Vicious Cycle" (2003) στην μνήμη του Leon Wilkeson.



02/04/1967



Γεννιέται ο κιθαρίστας των Machine Head, Phil Demmel.

H καριέρα του στην μουσική ξεκίνησε το 1985 με την ίδρυση των Death Penalty. Σύντομα οι Death Penalty μετονομάστηκαν σε Vio-lence και το 1986 θα προστεθεί στην σύνθεση της μπάντας ο  Robb Flynn ο οποίος όμως θα αποχωρήσει αργότερα για να σχηματίσει τους Machine Head.

O Demmel μετά την διάλυση των Death Penalty το 1993, μαζί με κάποια μέλη της μπάντας, θα σχηματίσει τους Torque, οι οποίοι μετά την κυκλοφορία ενος album θα διαλυθούν και στη συνέχεια θα ενταχθεί στους Technocracy

Το 2002, θα του γίνει πρόταση απο τους Machine Head, να παίξει σε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας και ένα χρόνο αργότερα θα γίνει μόνιμο μέλος του συγκροτήματος.



02/04/1992



Tiamat κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο album τους, με τίτλο "Clouds" .



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: