About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πράγα, "Hellenic Darkness Festival 2015"

Kαι μετά απο μια μέρα ξεσκατίσματος και ταΐσματος μωρών, λέω ας μπω λίγο στο ίντερνετ να δω τι παίζει. τσουπ,τι να δω! Hellenic Darkness Festival in Prague 28 Φλεβάρη. Kawir - Varathron - Rotting Christ.
ΡΟΚ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: Πράγα, "Hellenic Darkness Festival 2015"

Kαι μετά απο μια μέρα ξεσκατίσματος και ταΐσματος μωρών, λέω ας μπω λίγο στο ίντερνετ να δω τι παίζει. τσουπ,τι να δω! Hellenic Darkness Festival in Prague 28 Φλεβάρη. Kawir - Varathron - Rotting Christ.

Kawir

Ε όχι λέω ρε πούστη μου, ήμαρτον, χάθηκε να παίξουν Ελλάδα όλοι αυτοί? Περνάν οι μέρες, βλέπω οτι έχω αρκετό υπόλοιπο αδείας απ τη δουλειά, λεω στη γυναικά, γυναικά,δεν πάμε Πράγα κάνα τετραήμερο να χαλαρώσουμε μετά απο την εγκυμοσύνη σου και τη γέννα? Και τα μικρά οι μανάδες μας. Εντάξει αποκρίνεται. Χαμός. Μέσα μου ουρλιάζω. Της λέω ε θα πάω και σε μια συναυλία εγώ μωρέ την πρώτη μέρα εντάξει? Εντάξει μου λέει. Απίστευτο!!!

Kawir

Μέρα αναχώρησης, αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, εγώ ,η λατρεμένη μου γυναίκα και τα 3 γκρουπ!! Ευγενέστατοι, όλοι τους, ο Therthonax, o Necroabyssious, o Necromayhem και η υπόλοιπη ομάδα, έτοιμοι για αναχώρηση. Μετά τις απαραίτητες φώτο με αυτούς τους θρύλους της ελληνικής σκηνής και αφού τους τα ψιλοέψαλλα που δεν κάνουν κάτι ανάλογο και στην Ελλάδα ξεκινάμε.

Απόγευμα ίδιας μέρας, βρίσκω το μέρος της συναυλίας, μπαίνω. Γεμάτο όλο πήχτρα το μέρος και διαπιστώνω οτι σαν οπαδοί οι Έλληνες έχουμε φλωρέψει αρκετά με τα χρόνια και μετα απο τόσα λάιβ που έχει δει ο Έλληνας οπαδός. Οι Τσέχοι είναι ακόμα διψασμένοι για λάιβ και φαίνεται να γουστάρουν την κάθε στιγμή του. Εν το μεταξύ έχω βρει και άλλες 2 παρέες Ελλήνων και τα σπάμε παρέα. 'Όλοι συμφωνούμε στο εξής: αυτό το πακέτο πρέπει να παίξει και Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να τρέχουμε σε Τσεχίες για τέτοια λάιβ.

Kawir

Στα του λαιβ τώρα. Οι Kawir βγήκαν βαμμένοι και μας αποτελείωσαν με ύμνους σαν Τo Cavirs, Ophiolatreia, Poseidon κτλ. Θέρισαν τόσο που μόλις στο δεύτερο τραγούδι απο το κοπάνημα και λόγω ηλικίας, πιάστηκα στο λαιμό και αναγκάστηκα να κοπανιέμαι σε παλιές new metal κινήσεις για να ανταποκρίνομαι στο παγανιστικό επικό black metal των Κάβειρων.

Οι Τσέχοι τα'διναν όλα και αυτοί σε κάθε τραγούδι, απο τα ελάχιστα που πρόλαβαν να παίξουν και αυτοί και οι Varathron, καθώς αμφότεροι είχαν απο 45 λεπτά στη διάθεσή τους. Οι Varathon λοιπόν στη συνεχεία μας έδειξαν πως παιζόταν το ελληνικό black metal στα '90s. Έπαιξαν μέχρι και το The Tressrising Of Nyarlathotep και για το τέλος φρόντισαν να μας ξεκάνουν με το Genesis of Apocryphal. Ο Stefan Necroabyssious τρομοκρατούσε το κοινό με το γεμάτο μίσος βλέμμα του, ενώ κανονικά είναι ένας χαμογελαστός, πρόσχαρος άνθρωπος. Εντύπωση μου έκανε και εδώ η πόρωση των Τσέχων που ήξεραν όλα τα τραγούδια τους και χτυπιόντουσαν αλύπητα.

Varathron

Μάλιστα ένας τρομερός Τσέχος ο οποίος μετά απο μάλλον υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, φρόντισε με τις πτώσεις του να σκουπίσει όλο το πάτωμα μπροστά μας με τα ρούχα του και φυσικά να μας λερώσει όλους καθώς πιανόταν απο όπου έβρισκε για να μη ξαναπέσει.

Για τους headliners Rotting Christ τώρα δεν χρειάζονται λόγια. Είναι γνωστή η αξία τους και το πως μπορούν να πάρουν τον κόσμο με το μέρος τους. Έσπειραν και αυτοί με τη σειρά τους και πάπαλα, τέλος. Απίστευτο φεστιβάλ, πολύς κόσμος, πολύ πάθος απο τους Τσέχους μεταλλάδες.

Rotting Christ

Τώρα μερικές πληροφορίες που πρέπει να μοιραστούν στον ελληνικό μέταλ λαό. Varathron και Kawir θα παίξουν παρέα στην Αθήνα αν όλα πάνε καλά και μάλιστα θα παιχτούν όλα τα κομμάτια απο τα 7αρια, καθώς μη ξεχνάμε οτι πρώτος επίσημος τραγουδιστής των Kawir ηταν ο Stefan Necroabyssious. Φανταστείτε τι έχει να γίνει λοιπόν. Ας ελπίσουμε να γίνουν πιο δραστήριοι με τις συναυλίες και οι δυο τους γιατί είναι κρίμα, τόσο απλά.

Αυτά. Ωραία πόλη η Πράγα, αλλά οχι και τόσο ωραίες οι Τσέχες, όσο λένε οι φήμες.

Varathron, Rotting Christ
:
18:00 Doors open
19:00-19:30 DESIRE FOR SORROW (cz)
19:50-20:20 SECRET OF DARKNESS (cz)
20:40-21:25 KAWIR (gr)
21:45-22:30 VARATHRON (gr)
22:50-23:50 ROTTING CHRIST (gr)

Photos by Jiří Veselý

Panos 'Excalibur' for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: