About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: David Gilmour, Joey DeMaio, Michael Romeo, Charles Manson



06/03/1946



Γεννιέται στο Cambridge, της Αγγλίας ο κιθαρίστας, μουσικός, παραγωγός και συνθέτης David Gilmour (David Jon Gilmour)

Η πρώτη του συμμετοχή σε συγκρότημα, ήταν αυτή με τους Jokers Wild το 1962. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1967, ο drummer των Pink Floyd,  Nick Mason, πρότεινε στον Gilmour, να συμμετέχει στην μπάντα σαν δεύτερος κιθαρίστας,  καλύπτοντας τον Syd Barrett, με τον οποίο και ήταν παλαιοί συμμαθητές στο Τεχνικό Κολέγιο του Cambridge,  όταν εκείνος δεν μπορούσε να παίξει στις συναυλίες λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την υγεία του και τα ναρκωτικά.

Μετά την αποχώρηση του Barrett από το γκρουπ ο Gilmour ανέλαβε ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο κιθαρίστα αλλά και στα φωνητικά.

Μετά τα άλμπουμ "The Dark Side of the Moon" και "Wish You Were Here", ο Roger Waters άρχισε να παίρνει τον έλεγχο της μπάντας, γράφοντας μόνος του ("Animals", "The Wall"), με συνέπεια ο Gilmour να θεωρήσει  τον εαυτό του υποτιμημένο.

Πέρα απο την θητεία του με τους Pink Floyd, κυκλοφόρησε 3 προσωπικά album, εκ των οποίων τα δύο,  "David Gilmour" (1978)  και  "About Face" (1984) έγιναν χρυσά και το  "On an Island" (2006) το οποίο έγινε πλατινένιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε οτι σχεδιάζει να κυκλοφορήσει και τέταρτο.

Οι Pink Floyd  κυκλοφόρησαν 14 album με  πάνω απο 250.000.000 πωλήσεις παγκοσμίως μέχρι το 1994, που τελικά το συγκρότημα θα διαλυθεί για να επανενωθεί το 2013 για την κυκλοφορία του "The Endless River".

Το 2010, ο Gilmour  κυκλοφόρησε ένα album μαζί με τους The Orb  με τίτλο "Metallic Spheres" με τον ίδιο να βρίσκεται σε κιθάρα και φωνητικά και συνεργάζεται με διάφορα συγκροτήματα ως παραγωγός.




06/03/1954



Γεννιέται στην Νέα Υόρκη, ο μπασίστας, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος  των Manowar, Joey DeMaio.

Ο DeMaio, ο οποίος είναι παιδικός φίλος με τον Eric Adams,  έπαιξε σε διάφορες σχολικές μπάντες και ως επί το πλείστον, είναι αυτοδίδακτος. Αργότερα δούλευε ως υπεύθυνος πυροτεχνημάτων στους Black Sabbath για την "Heaven and Hell" περιοδεία τους. Εκεί γνωρίστηκε με τον κιθαρίστα Ross the Boss, που έπαιζε στους Shakin’ Street, οι οποίοι άνοιγαν  τους Black Sabbath.

Αμέσως βρήκαν κοινά ενδιαφέροντα, έγιναν φίλοι και το 1981 σχημάτισαν τους Manowar. Το 2006 ίδρυσε την δισκογραφική εταιρία  Magic Circle Music και έγινε μάνατζερ των Rhapsody of Fire. Είναι επίσης παραγωγός των HolyHell.



06/03/1968



Γεννιέται στην Νέα Υόρκη ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Symphony X, Michael Romeo (Michael James Romeo).

Στην εφηβεία του έπαιζε σε διάφορες σχολικές μπάντες οπο και γνώρισε τον μπασίστα Thomas Miller. Το 1994 άρχισε να γράφει υλικό το οποίο και αποτέλεσε το προσωπικό του album, "Dark Chapter",  και ξεκίνησε να στέλνει demo.

Μια Ιαπωνική εταιρία που άκουσε την κασέτα του Romeo, ενδιαφέρθηκε για το υλικό και τον ρώτησε αν η μπάντα του είχε τραγουδιστή. Ο Romeo μετά απο την θετική του απάντηση ξεκίνησε να ψάχνει μαζί με τον Miller για μέλη της μπάντας και την ίδια χρονιά σχηματίστηκαν οι Symphony X. Ο Romeo είναι ακόμα ενεργό μέλος της μπάντας και μαζί με τον Michael Pinella, είναι τα μόνα μέλη των Symphony X που εμφανίζονται σε κάθε κυκλοφορία του συγκροτήματος.



06/03/1970


Ο καταδικασμένος σε θάνατο, Charles Manson, κυκλοφορεί το album με τίτλο "Lie: The Love and Terror Cult" , προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την υπεράσπισή του.

Το εξώφυλλο του δίσκου, σχεδιάστηκε να μοιάζει με εξώφυλλο του περιοδικού "LIFE", και ο ίδιος κάνοντας λογοπαίγνιο, έβγαλε το γράμμα f απο τον τίτλο του album του.

Μαζί με την "Οικογένειά" του (Manson Family) το 1969 διέπραξαν μια σειρά από φόνους.  Ο ίδιος είχε δηλώσει πως καθώς προετοιμάζονταν για τα εγκλήματα άκουγαν ξανά και ξανά το "White Album" των The Beatles. Το σχέδιό του, Helter Skelter όπως το ονόμαζε, στόχευε στην εξέγερση των μαύρων και στο συνακόλουθο εμφύλιο φυλετικό πόλεμο.

Το δικαστήριο, μετά απο νέα νομοθεσία των ΗΠΑ σχετικά με την θανατική ποινή, θεώρησε την θανατική καταδίκη του Manson αντισυνταγματική και την άλλαξε σε ισόβια κάθειρξη. Ακόμα και σήμερα ο Manson αλληλογραφεί με πολλούς θαυμαστές του και δίνει συνεντεύξεις.

Έχει εμπνεύσει εκτός απο θεατρικά έργα, κινηματογραφικές ταινίες και ντοκιμαντέρ,  συγκροτήματα όπως Guns N' Roses, που διασκεύασαν ένα κομμάτι του album του Manson με τίτλο "Look at Your Game Girl" , Lemonheads,  Tori Amos,  Sonic Youth κ.α.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: