About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 12 ΜΑΡΤΙΟΥ: Steve Harris, Roy Khan, R.E.M.



12/03/1956


Γεννιέται στην περιοχή  Leytonstone του Λονδίνου, ο μουσικός, μπασίστας και ιδρυτής των Iron Maiden, Steve Harris (Stephen Percy Harris).

Το μεγάλο πάθος του Harris, όταν ήταν μικρός, ήταν το ποδόσφαιρο. Έπαιζε στην Wast Ham και όνειρό του ήταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Στα 14 του ένας κυνηγός ταλέντων, τον ανακάλυψε και του πρότεινε να παίξει σε επαγγελματική ομάδα, όμως ο Harris αρνήθηκε διότι στην συγκεκριμένη περίοδο της εφηβείας του ήθελε να βγαίνει, να πίνει και γενικά να κάνει πράγματα που δεν συμβάδιζαν με τον αθλητισμό.

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Gypsy’s Kiss, οι οποίοι λίγο αργότερα διαλύθηκαν και το 1974 θα ενταχθεί στους Smiler. Τα υπόλοιπα μέλη των Smiler όμως στην συνέχεια αρνήθηκαν να παίξουν το υλικό που είχε γράψει ο Harris, αφού τους φαινόταν υπερβολικά περίπλοκο.

Τότε κατάλαβε πως ήρθε η στιγμή να κάνει κάτι δικό του. Έτσι τα Χριστούγεννα του 1974 σχημάτισε τους Iron Maiden. Εμπνεύστηκε το όνομα της μπάντας απο την ταινία του 1939  "The Man in the Iron Mask".

Ο Harris θεωρείται ως ο ένας απο τους καλύτερους heavy metal μπασίστες και είναι ο κύριος συνθέτης και στιχουργός των κομματιών των Maiden. Συμβάλει στην παραγωγή των album της μπάντας, στην σκηνοθεσία και επεξεργασία των live video της, αλλά βρίσκεται και πίσω απο τα keyboards στα στούντιο.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο "British Lion"

)


12/03/1970



Γεννιέται στο Hedmark, της Νορβηγίας , ο τραγουδιστής Roy Khan (Roy Sætre Khantatat).

Όταν αποφοίτησε απο το σχολείο, σπούδασε όπερα για τρία χρόνια. Το 1991 εντάχθηκε στους Conception με τους οποίους κυκλοφόρησε τέσσερα album μέχρι και το 1998 που διαλύθηκαν. Ένα χρόνο πριν, το 1997, εντάχθηκε στους Kamelot οπου και παρέμεινε όταν οι Conception διαλύθηκαν.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, ο Khan κατέρρευσε στις πρόβες για την επερχόμενη περιοδεία των Kamelot . O ίδιος δήλωσε στον Νορβηγικό Τύπο οτι τα αίτια της κατάρρευσής του ήταν η έντονη επαγγελματική του εξουθένωση.

Τελικά αποχώρησε απο το συγκρότημα το 2011 λόγω προβλημάτων υγείας, έχοντας κυκλοφορήσει μαζί τους επτά album.

)


12/03/1991



R.E.M. κυκλοφορούν το έβδομο album τους με τίτλο "Out Of Time".

Πρόκειται για το album που τους ανέβασε για πρώτη φορά στην 1η θέση στα US και UK Charts. Θεωρείται το πιο εμπορικό τους album αφού οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 18.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Για το άλμπουμ η μπάντα κέρδισε το βραβείο "Best Alternative Music Album"  και για το τραγούδι "Losing My Religion" τα "Best Music Video – Short Form” και "Best Pop Performance by a Duo or Group with Vocal".



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: