About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Miika Tenkula, Dennis DeYoung, Septic Flesh, KISS,


18/02/1947



Γεννιέται στο Chicago του Illinois ο κιμπορντίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Styx, Dennis DeYoung.

Ο DeYoung στα 14 του χρόνια, μαζί με τους γείτονες του, Chuck και John Panozzo, σχημάτισαν τους Tradewinds που προστέθηκαν αργότερα οι κιθαρίστες James Young και John Curulewski. Το 1968 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε TW4 και το 1970 σε Styx.

Το 1984 μετά την αποχώρηση του του κιθαρίστα Tommy Shaw,  ο DeYoung ξεκίνησε σόλο καριέρα. Τον Δεκέμβριο του 1989 η μπάντα επανενώθηκε, αλλά το 1992 το συγκρότημα θα διαλυθεί ξανά.

Το τρίτο reunion των Styx, έγινε το 1995, ωστόσο προέκυψαν προβλήματα λόγω μουσικών και προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του συγκροτήματος. Αυτά σε συνδυασμό με ένα σύνδρομο χρόνιας κόπωσης του DeYoung, που του προκαλούσε διαταραχή στα νευρικό σύστημα κάνοντας τον υπερβολικά ευαίσθητο στο φως και τον ήχο, οδήγησαν στην αντικατάσταση του απ’ τον  Lawrence Gowan, το 1999.



18/02/1974




Οι KISS κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τίτλο "KISS" σε λιγότερο από ένα χρόνο από την δημιουργία τους.



18/02/2003




Οι Septic Flesh κυκλοφορούν το έκτο στούντιο album τους με τίτλο "Sumerian Daemons".



18/02/2009



Βρίσκεται νεκρός στο σπίτι του απο καρδιακή προσβολή ο κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των Sentenced, Miika Tenkula.

Ο  Miika Tenkula, ίδρυσε τους Sentenced στα 16 του μαζί με τους Sami Lopakka, Vesa Ranta  και Lari Kylmänen. Στα πρώτα 4 χρόνια του συγκροτήματος, εκτελούσε χρέη και τραγουδιστή.

Το 2004 οι Sentenced διαλύθηκαν, και η εξάρτηση του Tenkula στο αλκοόλ επιδεινώθηκε. 4 χρόνια αργότερα θα βρεθεί νεκρός.  Η αυτοψία έδειξε ότι έπασχε από μια γενετική καρδιακή πάθηση.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: