About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: Quorthon, Bob Katsionis, Billie Joe Armstrong, AC/DC, King Diamond,Manowar, John Lennon



17/02/1966


Γεννιέται στη Σουηδία, ο ιδρυτής των BATHORY, αλλά και  δημιουργός του Viking metal, Quorthon (Thomas Börje Forsberg)

Το 1983, σε ηλικία 17 ετών, θα σχηματίσει τους Bathory. οι οποίοι πρωτοστάτησαν στο χώρο του black metal. Έγραψε τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα άλμπουμ των Bathory και ο ίδιος βρισκόταν πίσω απο το μικρόφωνο και τις κιθάρες.

Αρχικά οι δουλειές του ταυτίστηκαν με τον σατανισμό και άρχισε να λαμβάνει αρκετά γράμματα με αίματα και ακρωτηριασμένα ζώα. Ο κόσμος σχημάτισε άσχημη εικόνα για το πρόσωπό του και τον αποκαλούσε ως "αυτός που τρώει μωρά, ο αιμοβόρος Θεός της σπηλιάς με τις νυχτερίδες"  κάτι που προκάλεσε θυμό και αηδία στον μουσικό και τον οδήγησε στο να αλλάξει το μουσικό του ύφος, κάνοντας στροφή από το black metal των 80’s, σε ένα πιο αργό και βαρύ στυλ, που ονομάστηκε Viking metal.

Στις 7 Ιουνίου του 2004, ο άκρως επιδραστικός Quorthon, βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του και τα αίτια του θανάτου του αποδόθηκαν σε καρδιακή ανεπάρκεια.



17/02/1972



Γεννιέται στο Oakland της Καλιφόρνια ο ιδρυτής, τραγουδιστής, βασικός στιχουργός και κιθαρίστας των Green Day, Billie Joe Armstrong.

Είναι επίσης τραγουδιστής και κιθαρίστας των Pinhead Gunpowder , τραγουδάει ακόμη για την garage rock μπάντα Foxboro Hot Tubs και υπήρξε τραγουδιστής του new wave συγκροτήματος The Network. Επίσης έχει γράψει στίχους για πολλά γνωστά συγκροτήματα.



17/02/1975



Οι AC/DC κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους "High Voltage"




17/02/1975



Κυκλοφορεί μετά απο πολλές περιπέτειες το album του John Lennon, "Rock 'n' Roll"

Αρχικός τίτλος του album που άρχισε να ηχογραφείται το 1973, ήταν "Oldies But Moldies" με παραγωγό τον Phil Spector. Ο παραγωγός μια μέρα μπήκε στα στούντιο που γινόταν οι ηχογραφήσεις, ντυμένος χειρουργός και πυροβολώντας στο ταβάνι τραυμάτισε τα αυτιά του Lennon. Αργότερα πήρε τις ταινίες ηχογράφησης και τις εξαφάνισε για πολλούς μήνες. Τον Μάρτιο του 1974 ο Spector είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και έμεινε σε κώμα με αποτέλεσμα οι ηχογραφήσεις  να παγώσουν. Τελικά ο Lennon συνέχισε το album και τρεις ημέρες πριν την κυκλοφορία του, η εταιρεία του Morris Levy, Adam VIII, άρχισε να πουλάει μέσω τηλεπωλήσεων ένα album με τίτλο "ROOTS: John Lennon Sings The Great Rock   Roll Hits", το οποίο περιείχε τα τραγούδια του "Rock 'n' Roll" σε πρόχειρες εκτελέσεις... Με παρέμβαση της Apple/EMI, ο δίσκος αποσύρθηκε. Μετά από όλα αυτά το album κυκλοφόρησε κανονικά στις 17 Φεβρουαρίου 1975. 



17/02/1977



Γεννιέται στην Αθήνα ένας απο τους σπουδαιότερους Έλληνες  κιμπορντίστες στο rock και metal είδος Bob Katsionis (Robert Babis Katsionis).

Στα δέκα του ξεκίνησε να παίζει πλήκτρα ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ξεκίνησε την κιθάρα. Από το 2003 και μετά άρχισε να μπαίνει σταδιακά στους Firewind και έγινε μόνιμο μέλος τους το 2004.

Συμμετείχε σε πολλά συγκροτήματα όπως οι Nightfall, Septic Flesh, Casus Belli, Imaginery, Battleroar κ.α. ενώ έχει κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής 4 προσωπικά album.

Εχει από το 2009 τους aor/hard rock Οutloud, ενώ συμμετέχει και στους Revolution Rennaisance του Timo Tolkki.

Επίσης έχει διατελέσει έργο παραγωγού σε πολλές ελληνικές μπάντες αλλά και πολλά video clip έχουν γυριστεί απο την εταιρία παραγωγής video clips που ίδρυσε, Progressive Vision Group.

Ο ταλαντούχος μουσικός παραδίδει μέχρι και σήμερα μαθήματα μουσικής, ενορχήστρωσης και παραγωγής, αφού όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, του αρέσει ιδιαίτερα τα μεταδίδει τα μυστικά της μουσικής σε νέα παιδιά.




17/02/1986



Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του King Diamond, με τίτλο "Fatal Portrait"



17/02/1987



Κυκλοφορεί το πέμπτο album των Manowar, με τίτλο "Fighting the World"



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: