About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ: Jeff Hanneman, John Lydon, Tori Amos




31/01/1956


Γεννιέται στο Λονδίνο, ο τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός John Lydon (John Joseph Lydon), γνωστός επι σκηνής και ως Johnny Rotten. 

Υπήρξε ο βασικός τραγουδιστής και στιχουργός των Sex Pistols από το 1975 έως τη διάλυσή τους το 1978. Τότε είναι που θα πάρει το ψευδώνυμο "Johnny Rotten" από τον Steve Jones λόγω της κακής υγιεινής των δοντιών του!

Το 1977 οι Sex Pistols κυκλοφόρησαν ένα από τα σημαντικότερα album στην ιστορία της rock μουσικής, το "Never Mind The Bollocks, Here’s The Sex Pistols,  το οποίο έγινε πλατινένιο σε Μεγάλη Βρετανία και Αμερική.

Ο Lydon θεωρείται πρωτοπόρος του κινήματος της punk. Μετά τους Sex Pistols δημιούργησε τους Public Image Limited (PiL 1978-1993), κυκλοφορώντας μαζί τους 9 album.

Το 1995 κυκλοφόρησε την βιογραφία του, με τίτλο "Rotten – No Irish, No Blacks, No Dogs" και το 1996 θα κυκλοφορήσει το μοναδικό προσωπικό του album "Psycho’s Path".

Τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν παρουσιάσεις διαφόρων τηλεοπτικών σόου.

 Μετά την επανένωση των P.I.L. (Public Image Limited) το 2009 , κυκλοφόρησε το 2012 το 9ο στούντιο album τους με τίτλο "This is PiL"




31/01/1964


Γεννιέται στο Oakland της Καλιφόρνιας ο κιθαρίστας, συνθέτης, στιχουργός  και ιδρυτικό μέλος των Slayer, Jeff Hanneman (Jeffrey John Hanneman).

Διαβάστε περισσότερα για τον θρυλικό κιθαρίστα στο σχετικό άρθρο μας εδώ



31/01/1994



H Tori Amos κυκλοφορεί το δεύτερο στούντιο album της με τίτλο "Under the Pink" 

Το album ηχοχραφήθηκε σε ένα σπίτι στην πόλη Τάος στο Νέο Μεξικό και ανέβηκε κατευθείαν στην πρώτη θέση στο UK album chart.


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: