About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Σαν σήμερα: Ozzy Osbourne, Bill Steer, Slayer




03/12/1948



Στο Άστον του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, ο Jack Osbourne,  εργάτης τα βράδια σε εργοστάσιο χάλυβα και η γυναίκα του Lilian, υπάλληλος σε εργοστάσιο εξαρτημάτων αυτοκινήτων, φέρνουν στον κόσμο το τέταρτο από τα έξι τους παιδιά, τον Ozzy Osbourne (John Michael Osbourne).

Ο  "Godfather Of Heavy Metal". πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αφού οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν άσχημες λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά και επειδή όπως ο ίδιος αναφέρει αρκετές φορές δεχόταν ξυλοδαρμό απο τον πατέρα του. Όλη η οικογένεια διέμενε σε ένα μικρό δυάρι και  με δυσκολία έφτανε το φαγητό για όλους

Οι συμμαθητές του, του έβγαλαν το παρατσούκλι “Ozzie” ή “Oz-Brain”, ενώ οι καθηγητές του τον κορόιδευαν.

Πέρασε απο διάφορες δουλειές όπως ελαιοχρωματιστής, μηχανικός αυτοκινήτων, υπάλληλος σε νεκροτομείο όπως και σε σφαγείο.

Επειδή ήταν δύσκολο να στεριώσει σε δουλειά, έκανε μικροκλοπές με αποτέλεσμα να συλληφθεί στην προσπάθειά του να κλέψει μια τηλεόραση και να βρεθεί για λίγο στην φυλακή, αφού αδυνατούσε να πληρώσει το πρόστιμο. Εκεί έκανε και το πρώτο του τατουάζ στα δάχτυλά του με τα αρχικά O Z Z Y.

Βγαίνοντας απο την φυλακή αποφάσισε οτι θα ήταν πιο εύκολο να κερδίζει χρήματα απο το τραγούδι απο το να κλέβει, κι έτσι συνεργάστηκε για λίγες ημέρες με τους Music Machine και στη συνέχεια με τους Approach οπου και παραιτήθηκε.

Στη συνέχεια έβαλε αγγελία με το όνομα  "Ozzy Zig"  και ο 18χρονος Terence 'Geezer' Butler, που έπαιζε έξι μήνες  κιθάρα, τον συνάντησε και σχημάτισαν τους Rare Breed οι οποίοι όμως διαλύθηκαν μετά απο 2 μήνες.

Την ίδια εποχή ο παλιός συμμαθητής του, Tonny Iommi, ο οποίος συμμετείχε στην μπάντα Mythology, μετά την διάλυσή τους, είδε την αγγελία του OZZY και αν και δεν τα πήγαιναν και πολύ  καλά μεταξύ τους,  δημιούργησαν τους Polka Tulk Blues Band, όνομα εμπνευσμένο απο μια συσκευασία ταλκ, που εν συνεχεία ονομάστηκαν σε Earth. Επειδή τους μπέρδευαν όμως με άλλο συγκρότημα που είχε το ίδιο όνομα, αποφάσισαν να ονομάσουν την μπάντα "Black Sabbath" απο μια ταινία τρόμου, του 1963, του Boris Karloff με τίτλο "Black Sabbath"!





03/12/1969



Γεννιέται στην πόλη Stockton-on-Tees της Αγγλίας, ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των CarcassBill Steer (William Geoffrey Steer). 

Ο Steer άρχισε να παίζει κιθάρα στην εφηβεία του και το 1985 σχημάτισε τους Carcass. Παράλληλα με τους Carcass, το 1987, θα ενταχθεί στους Napalm Death στους οποίους θα παραμείνει μέχρι το 1989, ηχογραφώντας μαζί τους τα άλμπουμ "Scum" και "From Enslavement to Obliteration"

Μετά την διάλυση των Carcass το 1995, ο κιθαρίστας θα μετακομίσει στην Αυστραλία για να επιστρέψει το 1999 και να σχηματίσει τους Firebird, που μέσα σε  2 χρόνια ζωής κυκλοφόρησαν έξι album. Από το 2009 μέχρι και σήμερα, παίζει με τους  Gentlemans Pistols, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα γίνει μέλος και στο ιστορικό NWOBHM συγκρότημα Angel Witch. Παράλληλα οι Carcass θα επανενωθούν και θα κυκλοφορήσουν το πρόσφατο "Surgical Steel" (2013)





03/12/1983



Οι Slayer κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους "Show No Mercy".




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: