About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι OBDUKTION στο BBR InQuiry

Οι OBDUKTION, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους EP, "Mors Janua Vitae", απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο frontman της ελληνικής death metal μπάντας, Τάκης V.O.T, για την εν λόγω κυκλοφορία, τα μελλοντικά σχέδια των OBDUKTION και όχι μόνο!!!
Οι OBDUKTION στο BBR InQuiry

Οι  OBDUKTION,  με αφορμή την κυκλοφορία του νέου τους EP, "Mors Janua Vitae", απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο frontman της ελληνικής death metal μπάντας, Τάκης V.O.T, για την εν λόγω κυκλοφορία, τα μελλοντικά σχέδια των OBDUKTION  και όχι μόνο!!!



OBDUKTION
Πως δημιουργήθηκαν οι Obduktion και από ποιους;
Οι Obduktion δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 1995 από τον Γιώργο (Obduktor) με μουσική κατεύθυνση και αγάπη για τον ακραίο ήχο και το death metal  . Στο πρώτο line-up ήταν οι Obduktor - κιθάρα/φωνή, Γιάννης Ρούσσης - τύμπανα, Δημήτρης Τερζάκης - κιθάρα και Πάνος - μπάσο. Το 2004 έγινα μέλος του συγκροτήματος και μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεση συνεχίζουμε ως τετράδα (Obduktor - κιθάρα, Τάκης - φωνή, Κώστας - μπάσο, Γιάννης - τύμπανα).


Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Σίγουρα μπάντες μεγαθήρια του είδους σε Ευρώπη και Αμερική που πρωταγωνίστησαν στη σκηνή τη δεκαετία του 1990. Συγκροτήματα όπως οι Bolt Thrower, Entombed, Asphyx, Deicide, Six Feet Under και Obituary, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Με την πάροδο του χρόνου και με σταδιακά βήματα, πιστεύω ακολουθούμε πλέον το δικό μας δρόμο μουσικά.


Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και από τι  εμπνέεστε;
Η ουσία είναι να αρέσει σε αυτόν που την ακούει κι ας την πει όπως θέλει (:D) !!! Metal, metal και πάλι metal. Ειδικότερα κινούμαστε στο χώρο του παλιομοδίτικου (old school) death metal, επιθετικά riff, brutal φωνητικά, mid-tempo σημεία και ξεσπάσματα, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι μελωδίες. Όλα αυτά προσαρμοσμένα στο σύγχρονο ήχο και στις παραγωγές της εποχής. Πιστεύω ότι πλέον έχουμε βάλει και το προσωπικό μας στοιχείο και έχουμε αποκτήσει μια μουσική ταυτότητα ως μπάντα. Μουσικά και στιχουργικά , πηγές έμπνευσης μπορεί να αποτελέσουν σχεδόν τα πάντα. Σίγουρα παίζει ρόλο και το συναίσθημα αλλά δε θα δείτε πουθενά να αναφερόμαστε σε λουλουδάκια, γατάκια και καρδούλες (:D) !!! Ούτε στους πολιτικούς, σε αυτούς τα χώνουμε έξω από το στούντιο. Πάντως η συναισθηματική φόρτιση, η καθημερινότητα, σίγουρα είναι πράγματα που μας επηρεάζουν και προσπαθούμε να το εκμεταλλευτούμε συνθετικά. Σε καταστάσεις οργής και θυμού ξεδίνουμε στη μουσική και πιστέψτε με αποδίδει. Το καλό με το death metal είναι ότι δεν έχει περιορισμούς, οπότε μια προσωπική εμπειρία, μια ταινία, ένα βιβλίο, η φαντασία, αρκούν τις περισσότερες φορές.


OBDUKTION
Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Νομίζω ότι όλη η δισκογραφία των Bolt Thrower μας φτάνει και μας περισσεύει!!! Είναι σίγουρα πάρα πολλά που μου έρχονται στο μυαλό. Θα πω απλά No Guts, No Glory, οι γνώστες ξέρουν…

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σε έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Καμιά φορά απογοητευόμαστε απλά και μόνο με τη διάλυση ενός συγκροτήματος. Τώρα μουσικά, η πορεία των Pyogenesis δεν ήταν αυτή που περίμενα σε σχέση με το δυναμικό ξεκίνημα τους, στο τελευταίο άλμπουμ των Morbid Angel έχω ένα τεράστιο ερωτηματικό (why?) και κάτι ανάλογο νιώθω με την μετά Cavalera εποχή των Sepultura.


Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Προσωπικά και λόγω αδυναμίας θα ήθελα έναν εκ των Chris Barnes (Six Feet Under), John Tardy (Obituary), Martin Van Drunen (Asphyx) αλλά αν είχαμε πρόταση από το Τζίμη Πανούση δε θα λέγαμε όχι!!! (:P)


Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Μμμμ… λίγο δύσκολο να διαλέξω… έχουμε κάνει support σε ονόματα όπως οι Asphyx, Belphegor, Absu. Θα πω το live με τους Asphyx τον Ιούνιο του 2009. Ήταν πολύ καλή διοργάνωση, είχε ανταπόκριση από το κοινό, τα πήγαμε πολύ καλά πάνω στη σκηνή και πέρα από την ιστορική εμφάνιση των Asphyx, είδαμε ίσως την καλύτερη ελληνική μπάντα αυτή τη στιγμή στο είδος, τους Dead Congregation. Φοβερή συναυλία!!!


OBDUKTION
Πόσο εύκολο είναι για μια μπάντα σαν κι εσάς, με 20 χρόνια ιστορίας, να επιβιώσει στην ελληνική underground σκηνή; Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Εύκολο δεν ήταν σίγουρα. Πάνω από όλα μετράει η θέληση και η αγάπη για αυτό που κάνουμε. Τα προβλήματα είναι γνωστά και τα έχουν αντιμετωπίσει οι περισσότερες μπάντες. Οικονομικά, αλλαγές μελών, στρατιωτικές, εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις και γενικά αντίξοες συνθήκες. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα τα συγκροτήματα που ζουν αποκλειστικά από τη μουσική τους είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Το metal στην Ελλάδα είναι ένα πανάκριβο χόμπι ειδικά στην περίοδο κρίσης που ζούμε. Οπότε το να δουλεύεις με επαγγελματικά πρότυπα πάνω σε κάτι από το οποίο δεν έχεις οικονομικό όφελος δυσκολεύει την κατάσταση. Αλλά όπως είπα και πριν μετράει πολύ η θέληση και στη δικιά μας περίπτωση οι πολύ καλές φιλικές σχέσεις. Πάνω από όλα είμαστε μια παρέα που περνάει καλά μέσω της μουσικής. Δουλεύουμε, προβάρουμε, ηχογραφούμε, κάνουμε συναυλίες, είμαστε ενεργοί και συνεχίζουμε.


Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Οι δυσκολίες είναι αρκετές αλλά σίγουρα η θέληση είναι αυτή που τις ξεπερνάει. Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι αρκετά καλό (υποδομή, γνώσεις), υπάρχουν πολλοί καλοί μουσικοί με όρεξη για δουλειά που θέτουν υψηλούς στόχους. Αν εξαιρέσουμε την 1η μαγική περίοδο του 92’-95’ μετά μέχρι το 2004 υπήρξε μια πτώση. Τα τελευταία όμως χρόνια η σκηνή βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Υπάρχουν εξαιρετικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και η σκηνή γίνεται γνωστή ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό. Νέα παιδιά, με νέες ιδέες και επαγγελματισμό που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μπάντες του εξωτερικού. Πραγματικά μπορεί κανείς να ανακαλύψει συγκροτήματα διαμάντια στην Ελλάδα. Λίγο την ομαδικότητα μας να βελτιώσουμε σε θέματα στήριξης της σκηνής, τον αλληλοσεβασμό μας και θα πάμε ακόμα καλύτερα στο μέλλον.


OBDUKTION
Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή των Obduktion;
Πολλές όμορφες στιγμές και μερικές άσχημες, αλλά πάντα τις καλές θα θυμόμαστε. Σίγουρα καλύτερη ήταν η περίοδος από το 2009 μέχρι το 2011. Δυνατό καινούριο άλμπουμ, αρκετές συναυλίες με μεγάλα ονόματα, όρεξη για δουλειά και άφθονο γέλιο!!! Πάντως τις βραδιές μετά από συναυλίες και πρόβες, με κοψίδια και μπύρες δεν τις αλλάζουμε με τίποτα!!! Τώρα από δύσκολες περιόδους μου έχει μείνει το 2008 λίγο πριν την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ που μετά από αποχωρήσεις μείναμε στο συγκρότημα εγώ κι ο Γιώργος, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, αλλά τελικά τα καταφέραμε.


Είστε υπέρ ή κατά του free downloading; 
Σε τέτοια περίοδο που ζούμε είμαστε υπέρ φυσικά. Μας ενδιαφέρει πρώτα να μπορεί κάποιος να ακούσει τη μουσική μας ελεύθερα. Αν μπορεί κάποιος να συνεισφέρει στην κυκλοφορία μια μπάντας είναι καλοδεχούμενος γιατί έτσι την στηρίζει και την βοηθάει να συνεχίζει. Υπάρχουν τόσα παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να αγοράσουν την αγαπημένη τους μουσική και δε νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να τους τη στερήσουμε. Άλλωστε και εμείς, όπως και τόσα άλλα συγκροτήματα δε βγάζουμε χρήματα από τη μουσική, δεν μας ενδιαφέρει καν το οικονομικό. Αν βγουν κάποια βασικά έξοδα, έχει καλώς και πάλι συνεχίζουμε. Ο πλούτος βρίσκεται στην ικανοποίηση και την αναγνώριση.


OBDUKTION - Mors Janua Vitae
Πες μας δυο λόγια για το νέο σας EP  “Mors Janua Vitae” που κυκλοφόρησε πριν από λίγο καιρό.
Το “Mors Janua Vitae” EP κυκλοφόρησε ψηφιακά στις 15 Οκτωβρίου από όλες τις γνωστές πλατφόρμες (iTunes, Amazon, Google play κλπ), ενώ σχεδιάζουμε να το κυκλοφορήσουμε στα μέσα Δεκεμβρίου και σε περιορισμένο αριθμό 7”ιντσου βινυλίου. Η ηχογραφήσεις και η μίξη έγιναν στο The Music House Studio, την άνοιξη του 2014 και το mastering στο Golden Mastering studio, στην Καλιφόρνια. To artwork έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Νάκος (Remedy Art Design). Επίσης υπάρχει μια guest συμμετοχή του Στάθη Παυλάντη των REFLECTION στις κιθάρες στο "Κing Of Terrors", το οποίο έγινε και lyric video, δημιουργία του Μάνθου Στεργίου (Manster Design). Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση και το feedback που λαμβάνουμε είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Μουσικά για εμάς ήταν μια κυκλοφορία αρκετά back to the roots, η οποία μας βγήκε εντελώς αυθόρμητα μετά από ένα κενό τριών χρόνων που είχαμε, για να επιστρέψουμε δισκογραφικά. Πρόκειται για δύο in your face τραγούδια, που ακούγονται ευχάριστα χωρίς να κουράζουν.


Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Την περίοδο αυτή συνεχίζουμε την προώθηση του EP και ετοιμάζουμε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις στις αρχές του 2015 όπου συμπληρώνονται και τα 20 χρόνια ύπαρξης της μπάντας. Είμαστε σε συζητήσεις για μια περιοδεία στα Βαλκάνια το Μάρτιο και μετά συνεχίζουμε τη σύνθεση των τραγουδιών για τον 4ο δίσκο. Το πρόγραμμα παραμένει το ίδιο, πρόβες, ηχογραφήσεις, συναυλίες, όρεξη για δουλειά να υπάρχει και θα είμαστε εδώ.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη, είμαστε δίπλα σας στην προσπάθεια που κάνετε. Όλοι μαζί να βοηθήσουμε τη σκηνή να γίνει ακόμα πιο δυνατή και το κεφάλι ψηλά! Μπορεί να είμαστε σε δύσκολη κατάσταση ως χώρα αλλά θα το παλέψουμε με ομαδικότητα να κάνουμε την underground metal σκηνή καλύτερη!

Τάκης V.O.T.
Obduktion.


OBDUKTION


OBDUKTION  lineup:
Obduktor: Guitar
Takis V.O.T: Vocals
Kostas: Bass
Giannis: Drums


web:





'Lv'  for bbr

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: