About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Red Bull Music Academy. Τη Δευτέρα 17/02 η πρεμιέρα της ταινίας!


Δελτίο Τύπου


What Difference Does it Make? A Film About Making Music

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Red Bull Music Academy
Τη Δευτέρα, 17/02, στις 19:30, στο Ρομάντσο η πρεμιέρα της ταινίας!

Μια ταινία για το μουσικό θεσμό του Red Bull Music Academy κάνει παγκόσμια πρεμιέρα ταυτόχρονα σε διάφορες χώρες, μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, στις 17 Φεβρουαρίου. Σε σκηνοθεσία του Ralf Schmerberg με τη συμμετοχή πολλών σημαντικών καλλιτεχνών, το “What Difference Does It Make? A Film About Music” θα προβληθεί στις 19:30 στο Ρομάντσο.
 
Με αφορμή τα 15 χρόνια απρόσκοπτης παρουσίας στα παγκόσμια μουσικά δρώμεναδημιουργίας, το Red Bull Music Academy κάλεσε τον βραβευμένο σκηνοθέτη Ralf Schmerberg  να δημιουργήσει  μια  ταινία.  Το «What Difference Does It Make? A Film About Making Music» γυρίστηκε το 2013 κατά τη διάρκεια του Red Bull Music Academy στη Νέα Υόρκη και κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες παγκοσμίως στις 17 Φεβουαρίου. Από την επόμενη κιόλας μέρα θα είναι διαθέσιμο στο redbullmusicacademy.com.  To “What Difference Does It Make? A Film About Making Music” είναι ένα φιλμ για όλες εκείνες τις προκλήσεις που συναντά κανείς ζώντας με τη μουσική. Αναζητά αυτό που κρύβεται πίσω από τη μουσική και θέτει ερωτήματα για την ίδια τη ζωή.

 - «Γιατί το κάνω αυτό και τι σημασία έχει;» Brian Eno
Οι  Lee ‘Scratch’ Perry,  Brian Eno, Philip Glass,  Giorgio Moroder, Erykah Badu, Nile Rodgers,  Rakim, Skream, Q-Tip, Bernie Worrell,  Egyptian Lover, Ken Scott, Thundercat, Richie Hawtin, James Murphy, Debbie Harry, Stephen O’ Malley είναι μερικοί από αυτούς που εμφανίζονται στην ταινία. Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες έχουν μιλήσει, έχουν διδάξει ή έχουν βρεθεί μαζί με τους σπουδαστές στα στούντιο της Ακαδημίας. Κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του μοναδική συμβολή και τη δική του σημαντική επιρροή σε αυτό που είναι η μουσική σήμερα.

Με τη ματιά του Ralf Schmerberg, σκηνοθέτη και μέλους της βερολινέζικης κολεκτίβας Mindpirates, το “What Difference Does It Make? A Film About Making Music“ δίνει συναρπαστικές και πρωτότυπες εικόνες, «ενορχηστρωμένες» με μουσικό στιλ και ρυθμό. Η ταινία έγινε ακριβώς για τα 15 χρόνια  του Red Bull Music Academy και  ζωντανεύει όλη  τη μεθυστική ατμόσφαιρα που δημιουργείται εκεί όπου καλλιτέχνες  από διαφορετικές γενιές και μουσικά είδη συναντιώνται με  φρέσκιες και λαμπερές ιδέες.

Σε μια διαφορετική πόλη κάθε χρόνο, 60 και περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μουσική, από όλο τον κόσμο, παίρνουν μέρος σε workshops με προσωπικότητες της μουσικής, εμπνέονται και δημιουργούν σε στούντιο και χώρους, ειδικά διαμορφωμένους για αυτόν τον σκοπό. Τα βράδια παίζουν σε cult σημεία της πόλης και αίθουσες συναυλιών, παράλληλα με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανανεωτές της μουσικής, ήρωες και ηρωϊδες της τοπικής σκηνής. Για πολύ καιρό μετά, αφότου και η τελευταία νότα της διοργάνωσης ακουστεί, οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκτήθηκαν μένουν βαθιά χαραγμένες στις ζωές και στην τέχνη όλων όσων πήραν μέρος.

Δείτε το trailer της ταινίας εδώ:

http://www.redbull.com/gr/el/music/stories/1331627320444/trailer-what-difference-does-it-make
#RBMA15

-//-


Σχετικά με το Red Bull Music Academy
To ταξίδι ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και μέσα σε αυτά το Red Bull Music Academy με τα περίφημα workshops και φεστιβάλ της έχει γυρίσει τον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο έχει εξερευνήσει και κάθε γωνιά του μουσικού σύμπαντος. Με άλλα λόγια, κάτι που ξεκίνησε στην πίσω αυλή μιας αποθήκης στο Βερολίνο εξελίχθηκε σε μια μεγάλη ετήσια διοργάνωση που φέρνει μουσικά φεστιβάλ και workshops σε κάθε ήπειρο.

Το Red Bull Music Academy διοργανώνει περίπου 500 βραδιές το χρόνο, κάθε μία από αυτές με περιεχόμενο που προκαλεί και εμπνέει. Δίνει το «παρών» σε σκηνές που επιμελείται στα πιο σημαντικά φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων, Sonar, Montreux και Movement.  Έχει το δικό της online περιοδικό (redbullmusicacademy.com) και τον δικό της online ραδιοφωνικό σταθμό  (rbmaradio.com) καθώς  και πάρα πολλές διαλέξεις και συζητήσεις, τις οποίες μπορεί κάποιος να δει online. Αρκετοί από τους απόφοιτους της Ακαδημίας ξεχώρισαν και έφτασαν πολύ ψηλά στους  τομείς τους, άλλοι έγιναν γιατροί ή γραφίστες αλλά ακόμη περισσότεροι συνεχίζουν να κάνουν μουσική, συναρπαστική και  πρωτοποριακή.

Και καθώς  η ταινία δίνει μια χορταστική γεύση  από Red Bull Music Academy, μας βάζει στο πνεύμα του επόμενου ραντεβού:  το φετινό RED BULL MUSIC ACADEMY  θα γίνει στο Τόκιο ,12 Οκτωβρίου -14 Νοεμβρίου.  Και είναι τώρα η ώρα να δηλώσεις συμμετοχή και να γίνεις ένας από τους καλλιτέχνες που θα βρεθούν  το φθινόπωρο στη μεγαλούπολη της Ιαπωνίας. Βρες την αίτηση εδώ http://www.redbullmusicacademy.com/apply. Η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής  είναι ως τις 18 Μαρτίου και δικαίωμα έχουν όλοι όσοι κάνουν μουσική ανεξάρτητα από είδη, μεθοδολογίες, από επίπεδο και  εμπειρίες, με  την προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει τα 20 χρόνια τους ως τις 12 Οκτωβρίου του 2014.

Σχετικά με τον Ralf Schmerberg  
O Ralf Schmerberg είναι ένας διεθνούς φήμης σκηνοθέτης και μέλος της κολεκτίβας καλλιτεχνών Mindpirates με έδρα το Βερολίνο. Έχει κάνει ταινίες και μουσικά βίντεο μέσα στα τελευταία 20 χρόνια,  όπου έχει διακριθεί με το δικό του προσωπικό στιλ κερδίζοντας, Χρυσό Λέοντα στις Κάννες στην κατηγορία Cinema for Peace. To 2012 ανακηρύχθηκε στη Γερμανία ως ο Creative Leader της χρονιάς.  Σκηνοθετεί με άποψη που δίνει στην ταινία μια αληθινή κινηματογραφική ποιότητα.

redbullmusicacademy.com
rbmaradio.com
facebook.com/redbullmusicacademy
twitter.com/rbma




__________________________________________________________________ 
Μπορείτε να δείτε την AGENDA μας με τα επερχόμενα events σε όλη την Ελλάδα ΕΔΩ
__________________________________________________________________
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: