About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι HOURGLASS στο BBR InQuiry

Οι Κερκυραίοι Hourglass μιλούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφεραν για την μπάντα, το νέο τους demo και όχι μόνο...
Οι HOURGLASS στο BBR InQuiry

Οι Κερκυραίοι Hourglass μιλούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα μας ανέφεραν για την μπάντα, το νέο τους demo και όχι μόνο...


Hourglass
Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και απο ποιους;
Η μπάντα ξεκίνησε από τον Αντώνη (κιθάρα/δεύτερα φωνητικά) , στην πορεία ακολούθησε η Ντένια (κιθάρα) και μέχρι το καλοκαίρι του 2012 μέλη ήταν και ο Γιώργος (lead φωνητικά) μαζί με το Δημήτρη (μπάσο/δεύτερα φωνητικά) . Τον Οκτώβρη του 2012 εντάχθηκε ο Νίκος (ντραμς/δεύτερα-lead φωνητικά) και έτσι ολοκληρώθηκε η σύνθεση. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Οι επιρροές είναι πολλές και ποικίλουν, γενικά όμως οι μπάντες που φαίνεται να μας επηρεάζουν είναι οι Iced Earth, DIO, Mastodon, Avenged Sevenfold, αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που μπορούμε να πούμε με σιγουριά. Μας επηρεάζουν οποιαδήποτε ακούσματα με τα οποία ερχόμαστε σε επαφή. 

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Σαν μπάντα δεν είμαστε υπέρ των ταμπελών. Σαν σύνολο έχουμε συμφωνήσει να βάζουμε τον όρο “Metaloid” ώστε να περιγράφουμε τη μουσική μας, ή πιο απλά “σχεδόν-Metal” (αλλά όχι rock). Οι στίχοι μας γεννιούνται από τη φαντασία και εκφράζουν συναισθήματα, ανησυχίες, καταστάσεις με μεταφορικό τρόπο. Μας αρέσει να εντάσσουμε το στοιχείο της αφήγησης σε πολλά κομμάτια μας, και έτσι παίρνουν την μορφή ιστορίας. Όσον αφορά την έμπνευση.. έρχεται κυρίως από προσωπικές –και μη- εμπειρίες του καθενός. 

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Αυτή είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ερώτηση, ειδικά από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε εντελώς διαφορετικά ακούσματα και απόψεις ως προς τη μουσική. Ίσως τα άλμπουμ για το οποία όλοι θα συμφωνούσαμε είναι το “The Crimson Idol” και “Black Album” των W.A.S.P. και Metallica αντίστοιχα. Είναι και τα δύο άλμπουμ σταθμός για τις συγκεκριμένες μπάντες και κυρίως το “Black Album” περιέχει κομμάτια τα οποία επιζούν στο χρόνο και ο κόσμος τα ακούει μέχρι και σήμερα. Τώρα για συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι και τόσο εύκολο να επιλέξουμε.  

Hourglass
Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Για αυτή την ερώτηση, παρόλο που δεν ακούμε όλοι μας, οι Guns n’ Roses είναι με διαφορά η μπάντα που μας απογοήτευσε στο βάθος του χρόνου. Ξεκίνησαν με τρομερές προοπτικές και τελικά έφτασε ο Axl να περιοδεύει μόνος του και να βγάζει άλμπουμ στο όνομα ενός συγκροτήματος που πλέον έχει διαλυθεί.

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Άλλη μια ερώτηση που δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε. Γενικά δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος καλλιτέχνης με τον οποίο θα θέλαμε να συνεργαστούμε. Ίσως κάποιες από τις μπάντες που προαναφέραμε ως επιρροές μας.. θα ήταν ευλογία να μοιραζόμασταν την σκηνή μαζί τους. 

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Με διαφορά, το ότι συμμετείχαμε στο tour του Give n’ Aid και πιο συγκεκριμένα το live στο 8Ball. Είναι η καλύτερη σκηνή που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής και ο κόσμος φάνηκε να γουστάρει τις συνθέσεις μας, παρόλο που δεν είχαμε ξαναπαίξει ποτέ στη Θεσσαλονίκη. 

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες ειναι οι δυσκολίες  που αντιμετωπίζετε;
Ξεκινώντας, είμαστε 5 διαφορετικά άτομα σε έναν καινούριο χώρο, και γνωριζόμαστε όσο υπάρχει και η μπάντα. Καλούμαστε όμως να βρούμε έναν κοινό άξονα επικοινωνίας. Όχι μόνο σαν μπάντα αλλά και σε διαπροσωπικό επίπεδο.  Αυτό από μόνο του είναι πρόβλημα. Ο καθένας έχει τις απόψεις και τα θέλω του. 

Ένα δεύτερο θέμα είναι το ότι βρισκόμαστε σε ένα νησί από το οποίο δεν είναι εύκολο να ξεφύγεις. Τέλος, σαν φοιτητές, δεν έχουμε την κατάλληλη οικονομική κατάσταση για να στηρίξουμε και να προβάλουμε τη δουλειά μας, επομένως μέχρι στιγμής περιοριζόμαστε σε live ηχογραφήσεις. 

Hourglass
Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή/εμπειρία της μπάντας;
Σε πρώτη φάση η καλύτερη στιγμή της μπάντας ήταν το πρώτο μας live. Συγκεκριμένα ο Αντώνης είχε τρέξει μόνος του για να το στήσει και γενικά πήγε υπέροχα. Βγήκαμε για πρώτη φορά σε κόσμο και παίξαμε εκτός των άλλων και δύο δικά μας κομμάτια, δεν είμασταν δηλαδή μια ακόμη μπάντα που βγήκε να παίξει μόνο διασκευές. Σε δεύτερη φάση, ένα χρόνο αργότερα καταφέραμε και βρεθήκαμε να παίζουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο 7sins και 8Ball αντίστοιχα, περνώντας τα όρια του νησιού. 

Όσον αφορά τη χειρότερη στιγμή… μάλλον δεν έχει έρθει ακόμη, είναι πολύ νωρίς για να απαντήσουμε σε κάτι τέτοιο. Αν όμως πρέπει να διαλέξουμε μια στιγμή ως τη χειρότερη, τότε θα λέγαμε την εποχή πριν τη δημιουργία της μπάντας, όπου υπήρχε η όρεξη να παίξουμε μουσική αλλά δε βρίσκαμε πουθενά μέλη. 

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Υπάρχουν άπειρες μπάντες στην Ελληνική σκηνή. Αυτές όμως που φαίνεται να επιζούν και να προβάλλονται είναι όσες στηρίζονται μεταξύ τους. Υπάρχουν πολλές καλές μπάντες εκεί έξω. Ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια προκατάληψη ως προς τα στυλ. Φαίνεται πως ο περισσότερος στηρίζει ή το πολύ mainstream ή το πολύ underground.  Και το κακό τελικά έρχεται όταν αυτοί οι υποστηρικτές τρώγονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο πιο original.. Η ελληνική σκηνή παρόλα αυτά έχει επιζήσει κάμποσο καιρό τώρα και θα συνεχίσει να επιζεί γιατί συνέχεια εμφανίζεται νέο αίμα με όρεξη να παίξει μουσική. 

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading; 
Το αν είμαστε υπέρ ή κατά δεν έχει και πολύ σημασία από τη στιγμή που έτσι κι αλλιώς γίνεται. Από τη μία είναι καλό για μια μπάντα που μόλις ξεκινά να προωθεί δωρεάν το υλικό της, απλά από κει και έπειτα αν κάτι σου αρέσει να το ακούς, οφείλεις και να το αγοράσεις. Το κόστος δημιουργίας ενός μόνο EP είναι αρκετά μεγάλο.. αν μια μπάντα σ’ αρέσει αρκετά και θες να της στηρίξεις ώστε να μην μετράει τα πενηντάλεπτα για την επόμενη κυκλοφορία της, τότε η αγορά δεν είναι άσχημη λύση. 

Hourglass
Πείτε μας δυο λόγια για το demo σας . 
Το demo μας, περιέχει 3 κομμάτια τα οποία είναι με σειρά από το νεότερο προς το παλαιότερο. Το κάθε ένα γράφτηκε σε διαφορετική περίοδο της μπάντας. Ξεκινώντας από το πρώτο κομμάτι που γράψαμε, το “The Last Blessing Of Truth”, η ηχογράφηση που υπάρχει στη σελίδα μας έγινε όταν μετρούσαμε 5 μήνες ζωής. Έχει τις ατέλειές της και δεν το παίζουμε ακριβώς έτσι πλέον. Συνεχίζοντας, έχουμε το “Tomb Of Lies”, πρόκειται για τη δεύτερη σύνθεσή μας ως μπάντα και έχει επιρροές από κλασσικά μέταλ ακούσματα.

Τέλος, έχουμε το “Dependum”. Είναι μέχρι στιγμής το πιο πειραματικό μας κομμάτι. Έχει στοιχεία από όλους μας και μπορεί κάποιος εκεί να διακρίνει πολλές επιρροές. Γενικά όμως και οι 3 είναι live ηχογραφήσεις. Σίγουρα δεν είναι το καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά είναι μια καλή ιδέα του τι μπορούμε να προσφέρουμε.   

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Αρχικά ως πρώτο στόχο έχουμε την ηχογράφηση ενός σοβαρού EP γύρω στο καλοκαίρι, από κει και έπειτα .. live, live και live. Όσα περισσότερα μπορέσουμε.


Hourglass


Hourglass  lineup:
Giorgos Natsis - Lead Vocals
Denia Palaiologou - Guitar
Antonis Belias - Guitar / Backing Vocals
Dimitris Gougoudis - Bass / Backing Vocals
Nikos Avlonitis - Drums / Backing Vocals

web:






Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: