About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι ΕΡΜΑ στο BBR InQuiry

Ο Κώστας Κοκοβές, μπασίστας των ελληνόφωνων punk rockers ΕΡΜΑ απο την Άρτα, απαντά στο BBR InQuiry . Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα μας είπε...
Οι ΕΡΜΑ στο BBR InQuiry

Ο Κώστας Κοκοβές, μπασίστας  των ελληνόφωνων punk rockers ΕΡΜΑ απο την Άρτα, απαντά στο  BBR InQuiry . Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα μας είπε...



Κώστας Κοκοβές
Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και απο ποιους;
Κατ' αρχήν ευχαριστούμε για την φιλοξενία!
Οι Έρμα δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2012 απο μια παρέα φίλων στην πόλη της Άρτας. Η αρχή έγινε απο τον Κώστα Μανθα (φωνή) και τον Μάρκο Ανδρέου (ντραμς). Έπειτα στην μπάντα μπήκαν οι Κώστας Κοκοβές (μπάσο) και έπειτα απο πολλές αλλαγές,την "θέση" της κιθάρας πήρε ο Άγγελος Κουτσιάφτης ο οποίος μετά την ηχογράφηση του ΕΡ αποχώρησε απο την μπάντα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

ΕΡΜΑ: (μεταφορικά) αρχές ή κίνητρα που κατευθύνουν τη συμπεριφορά ή τη δράση κάποιου. Το επιλέξαμε γιατί θέλουμε να δείξουμε οτι η μουσική μας αντιπροσωπεύει το σκεπτικό μας για αυτά που εμείς ως άνθρωποι/πολίτες παρατηρούμε οτι συμβαίνουν στην κοινωνία γενικότερα.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Χάσμα, Panx Romana, Πρόπλασμα,Τρύπες, Kill The Cat, Mεθισμένα Ξωτικά, ΑΤΜ, Χατ Τρικ, Αντίδραση, Deus Ex Machina, Megadeth (!)

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Θα την χαρακτήριζα ως punk rock με hardcore στοιχεία. Έμπνευσή μας οι κοινονικοπολιτικές καταστάσεις που βιώνουμε παρατηρούμε ως άνθρωποι/πολίτες

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε γράψει;
Χεχε, ΠΟΛΛΑ! Δύσκολη ερώτηση, θα σου απαντήσω προσωπικά. 
κομμάτι: Πως - ΑΤΜ album: Χάσμα- Κάθε φορά που άλλος γίνομαι

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δεν θα έλεγα οτι με έχει απογοητεύσει κάποιο μουσικά. Όλοι οι μουσικοί εξελίσσονται στο πέρασμα του χρόνου και ίσως με τον καιρό αλλάξουν τον  ήχο τους, κάτι που πιστεύω οτι είναι φυσιολογικό. Θα έλεγα οτι με στεναχωρεί οτι δεν υπάρχουν πλέον μπάντες όπως οι Χάσμα, ΑΤΜ, Τρύπες. Είναι κρίμα που διαλύθηκαν.    

ΕΡΜΑ
Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με κάποιον απο τις βασικές επιρροές μας. Τι πιο ωραίο να μοιραστείς την μουσική σου/σκηνή με τους εμπνευστές σου?

Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Το live μας με Deus Ex Machina στην πόλη της Άρτας. Τρομερή εμπειρία και σημείο αναφοράς για εμάς.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Kοίτα,δεν έλεγα οτι έχουμε θέμα επιβίωσης. Σίγουρα η αρχή ήταν δύσκολη γιατί καταναλώσαμε πολύ χρόνο και χρήμα να φτιάξουμε τον χώρο μας και να ηχογραφήσουμε το ΕΡ μας. Η δυσκολία είναι στο οτι είμαστε μια μπάντα απο επαρχία, και όταν είσαι μακριά απο τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πολύ δύσκολο να προωθήσεις την δουλειά σου και να εμφανιστείς σε μεγαλύτερο και νέο κοινό.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή/εμπειρία της μπάντας;
Θα ελεγα η αποχώρηση του Άγγελου (κιθάρα). Εκείνο το 2μηνο ήταν δύσκολο για εμάς, γιατί είχαμε έτοιμη δισκογραφική δουλειά και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα! Ευτυχώς όμως βρέθηκε ο Γιάννης ο οποίος κάλυψε το κενό με το παραπάνω!

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Η Ελληνόφωνη ροκ σκηνή έχει μπάντες η οποίες έχουν αποδείξει οτι μπορούν να σταθούν αντάξια της ιστορίας της σκηνής. Το κακό είναι οτι η πλειοψηφία των δισκογραφικών δεν ασχολείται με αυτό το "προϊόν". Υπο διαφορετικές συνθήκες, σίγουρα η ελληνική ροκ σκηνή θα γνώριζε τεράστια άνοδο μιας και στην Ελλάδα υπάρχει κοινό που την υποστηρίζει πιστά! Βεβαία υπάρχει κ η DIY σκηνή οπου εκεί αλλάζουν τα δεδομένα, γιατί μιλάμε για καθαρά αγνή σκηνή οπου οι μπάντες είναι πραγματικά ελεύθερες να κινηθούν όπως θέλουν. Ελευθερία που κ εμείς προσωπικά σεβόμαστε και εκτιμούμε!

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading; Αιτιολογήστε την απάντησή σας
Φυσικά και είμαστε υπέρ. Η μουσική είναι ένα αγαθό το οποίο πρέπει να διακινείται ελεύθερα. Κατεβάζεις ενα album απο κάποιον καλλιτέχνη που σε ενδιαφέρει, το ακούς, το αξιολογείς, και εάν πιστεύεις πως αξίζει τα χρήματά σου το αγοράζεις. Έξαλλου και εμείς την δουλειά μας την έχουμε ανεβασμένη στο blog της Ελληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής για free download. Απο εκεί και πέρα αν κάποιος πιστεύει οτι η δουλειά μας αξίζει στήριξης μπορεί να αγοράσει το cd μας.


ΕΡΜΑ
Πείτε μας δυο λόγια για το τελευταίο EP σας
Αφού λοιπόν ξεκινήσαμε να τζαμάρουμε και να δουλεύουμε κάποιες δικές μας ιδέες, το καλοκαίρι του 2013 αποφασίσαμε να μπούμε στο studio για την ηχογράφηση του 1ου μας αυτοχρηματοδοτούμενου EP, 'Κρανίου Τόπος', το οποίο κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2013. Περιέχει 6 κομμάτια, ένα εκ των οποίων  εισαγωγικό/ορχηστρικό. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο του Chris Koliopanos στην Άρτα. Το artwork απο τον Πάνο Κορομιλια.  Προσπαθούμε μέσα απο τα κομμάτια να αφηγηθούμε μια "ιστορία",σαν να μιλάμε για αυτά που εμείς παρατηρούμε ως άνθρωποι, και να βάλουμε τον ακροατή σε μια διαδικασία σκέψης και προβληματισμού.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Αυτή την στιγμή άμεση προτεραιότητά μας είναι η ηχογράφηση του 2ο album μας ,δεν θα λέγαμε όχι όμως σε ενα κάλο live/festival εντός ή (ακόμα καλύτερα χαχα) εκτός Άρτας!


ΕΡΜΑ

Έρμα lineup:
Κώστας Μανθας - Φωνή
Γιάννης Γιώτης - Κιθάρα
Κώστας Κοκοβές - Μπάσο
Μάρκος Ανδρέου - Ντραμς


web:



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: