About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



04/02/1948

Γεννήθηκε στο Detroit του Michigan ο "νονός της shock rock",   Alice Cooper (Vincent Damon Furnier).

Στην σαραντάχρονη καριέρα του έχει 2 χρυσά και 6 πλατινένια άλμπουμ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50.000.000 αντίτυπα.

Επηρέασε πολλούς καλλιτέχνες της εποχής του ενώ με το "horrow show" που επέβαλλε,  επηρέασε συγκροτήματα όπως W.A.S.P., Twisted Sister κ.α… αλλά και όλο το Black και Death Metal φάσμα.

Τα ονόματα των μελών της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος Alice Cooper γράφτηκαν στο Rock and Roll Hall of Fame στις 14 Μαρτίου του 2011 στην 26η τελετή.




04/02/1960



Γεννιέται στο Bradford του Yorkshire της Αγγλίας ο τραγουδιστής, ηθοποιός και χορευτής Tim Booth (Timothy John Booth)

Το 1981, οι  Jim Glennie, Paul Gilbertson και Gavan Whelan, εντυπωσιάστηκαν απο τις χορευτικές ικανότητες του Booth, όταν τον είδαν στο μπάρ της ένωσης φοιτητών του πανεπιστημίου του Μαντσεστερ και του πρότειναν να γίνει χορευτής των James. O Booth δέχτηκε και σύντομα απο χορευτής έγινε τραγουδιστής και και στιχουργός της μπάντας. Το 2001 θα αποχωρήσει απο τους James για να ασχοληθεί με την διδασκαλία χορού και ενσωματώθηκε ξανά στο συγκρότημα το 2007. Παράλληλα ξεκίνησε μαθήματα υποκριτικής και μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει 3 σόλο album.




04/02/1975



Ο Αμερικανός σαξοφωνίστας, τραγουδιστής, συνθέτης και μαέστρος της jazz και blues μουσικής,  Louis Jordan,  απεβίωσε σε ηλικία 66 ετών, στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, μετά από καρδιακή προσβολή.

Ο Jordan, γνωστός και ως "The King of the Jukebox" , ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του '30, συμμετέχοντας σε μεγάλες swing jazz μπάντες και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής τις δεκαετίες '40 και '50.

 Μαζί με τους Duke Ellington και Count Basie, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους μαέστρους της εποχής του.

Τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους καλλιτέχνες, όπως οι Bing Crosby, Ella Fitzgerald , Louis Armstrong κ.α , ενώ μεταξύ 1942-1950,  18 single του ανέβηκαν στο Νο1 και 44 στο Top10 του US R&B chart




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: