About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι FINAL WORDS OF SORROW στο BBR InQuiry

Οι ανερχόμενοι Αθηναίοι melodic death/doom metallers Final Words Of Sorrow, απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, όλα όσα μας είπε η μπάντα...
Οι FINAL WORDS OF SORROW στο BBR InQuiry


Οι ανερχόμενοι Αθηναίοι melodic death/doom metallers Final Words Of Sorrow, απαντούν στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά, όλα όσα μας είπε η  μπάντα...  



Final Words Of Sorrow
Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και απο ποιους;
Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Πέτρο Πεταλά το 2011 ως project και μετεξελήχθκε σε πλήρες σχήμα τα επόμενα χρόνια μετά από πολλές αλλαγές μελών.  Το 2013 πλέον το σχήμα είχε ολοκληρωθεί και ξεκίνησε τις live εμφανίσεις.  Πλέον τα μέλη είναι η Δήμητρα (Nephthys) στην κιθάρα, ο Μαξ στο μπάσο, ο Δημήτρης στη φωνή και ο Πέτρος στην άλλη κιθάρα.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Επιρροές μας είναι μπάντες όπως Katatonia, Swallow the Sun, October Tide, Shining, Insomnium, My Dying Bride.

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας, σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας και απο τι εμπνέεστε;
Η μουσική μας κυμαίνεται στο χώρο του melodic death/doom metal με επιρροές από black σε ορισμένα σημεία, πάντα με κύριο άξονα την ατμόσφαιρα. Οι στίχοι αναφέρονται σε προσωπικές μας ανησυχίες και η έμπνευση έρχεται δια μέσω του ψυχισμού μας.

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Αρκετά πρωτότυπη ερώτηση… Δεν πιστεύω ότι θα θέλαμε να έχουμε κάνει τη δουλειά κάποιου άλλου προκειμένου να είμαστε ικανοποιημένοι με τους εαυτούς μας, αλλά ο καθένας θα έπρεπε να παλεύει και να προχωράει μέχρι να φτάσει ο ίδιος σε αυτό που θέλει.

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Morbid Angel για προφανείς λόγους και Opeth…  Οι πορείες που ακολούθησαν με τους τελευταίους δίσκους τους ήταν αρκετά απογοητευτικές και έχασαν την ταυτότητα που είχαν μέχρι τότε καταφέρει να δημιουργήσουν… 

Με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Προφανώς το απόγειο μας θα ήταν να συνεργαστούμε με τις μπάντες που μας επηρέασαν και τις οποίες αναφέραμε νωρίτερα… Αλλά και μια συνεργασία με εγχώριες μπάντες όπως Decemberance, Shattered Hope, Daylight Misery, Immensity, Universe217 και άλλες θα ήταν κάτι υπέροχο για εμάς.

Final Words Of Sorrow
Ποια είναι η καλύτερη συναυλιακή σας εμπειρία;
Η καλύτερη συναυλιακή μας εμπειρία ήταν η τελευταία μας συναυλία με Decembria, Revolted Masses, Aeon Aphelion… παρόλο που δεν υπήρχε και η μέγιστη ανταπόκριση από το κοινό, η όλη ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη και οι μπάντες έδωσαν όλες φοβερή παρουσία.

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες ειναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Οι δυσκολίες αφορούν κυρίως το πώς λειτουργούμε ως μπάντα και τα άτομα, αλλά γενικά δεν μας έχει τύχει κάτι το αξεπέραστο ευτυχώς.

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή/εμπειρία της μπάντας;
Γενικά δεν υπήρχαν πολλά σκαμπανευάσματα, αλλά υπήρχαν περίοδοι αυξημένου άγχους, όπως όταν μπήκε στη μπάντα ο Δημήτρης, και είχαμε live μια βδομάδα μετά… και άλλες πιο συγκροτημένες και χαλαρές φάσεις όπως οι πρόβες και γενικότερα η διαδικασία για το live του περασμένου Ιούνη με Nekkar και Aeon Aphelion,  που παρείχαν ένα αρκετά ευχάριστο κλίμα.

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Υπάρχουν πολλές μπάντες πολύ δουλεμένες και μοναδικές, ωστόσο δεν λαμβάνουν ανάλογη υποστήριξη από το κοινό, πλην εξαιρέσεων. Από την άλλη υπάρχουν και αρκετές λιγότερο δουλεμένες/εμπνευσμένες μπάντες. Αλλά πραγματικά το ελληνικό κοινό είναι ένα μυστήριο, δεν είναι λίγες οι φορές που προτιμά το live και το merch για το φίλο, παρά το live και το merch για την οπτικοακουστική εμπειρία που προσφέρουν.  Αυτό δεν γνωρίζω αν θα έπρεπε να χρεωθεί στις μπάντες (καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις που αγαπήθηκαν λόγω αυτού που προσέφεραν) ή στη σχετικά τεμπέλικη νοοτροπία του κοινού. Πάντα με εξαιρέσεις εννοείται.

Είστε υπέρ ή κατά του free downloading; 
Υπέρ. Η μουσική δεν είναι επάγγελμα, είναι τρόπος έκφρασης…  Με το να μοιράζεσαι δωρεάν τη μουσική σου δίνεις σε μεγαλύτερο κοινό τη δυνατότητα να την απολαύσει, να την κρίνει και γενικά να ασχοληθεί με αυτήν. Και οι μουσικοί συγκεκριμένα χρειάζονται πολύ τόσο περισσότερους fans, όσο και εποικοδομητική κριτική. Φυσικά πέφτουν χρήματα προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τραγούδι, album κλπ. Και θα πρέπει να υπάρχει απόσβεση με κάποιο τρόπο, όμως αν όντως μπορεί και θέλει κάποιος να στηρίξει τη μπάντα θα πάει στο live, θα αγοράσει το CD ή/και το μπλουζάκι της μπάντας κλπ.

Final Words Of Sorrow
Πείτε μας δυο λόγια για το νέο σας EP . 
Το EP μας γράφτηκε ολόκληρο στο διάστημα Μάρτιος-Ιούνιος, με μερικές αλλαγές  να λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων (Αύγουστος-Σεπτέμβρης). Οι ηχογραφήσεις, το mixing και το mastering έγιναν από τον Γιώργο Χερουβείμ και το artwork σχεδιάστηκε από τον Βασίλη Παπαδόπουλο, και οι δύο φίλοι της μπάντας. Γενικά ως διαδικασία είχε διάφορες δυσκολίες καθώς  τα σχέδια άλλαξαν αρκετές φορές ως προς την περίοδο και τον τρόπο των ηχογραφήσεων, την κοπή των αντιτύπων κλπ. που καθυστέρησαν την κυκλοφορία του περίπου 2 μήνες. Αλλά γενικά το αποτέλεσμα ήταν καλό αν βάλουμε κάτω τι δώσαμε και τι πήραμε από αυτό. Βέβαια, εχθρός του καλού το καλύτερο.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Μέσα στο 2014 για αρχή σχεδιάζουμε να κάνουμε κάποιες live εμφανίσεις με διάφορες εγχώριες μπάντες και να κυκλοφορήσουμε το πρώτο μας full length δίσκο που έχει ήδη ετοιμαστεί συνθετικά κατά μεγάλο ποσοστό. Παράλληλα επιδιώκεται και η σταθεροποίηση του lineup της μπάντας, καθώς οι αλλαγές μελών έχουν κρατήσει αρκετές φορές πίσω τη μπάντα. Από κει και πέρα, ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για ο,τι ευχάριστο ή δυσάρεστο προκύψει.



Final Words Of Sorrow


Final Words of Sorrow lineup:
Daemon - Vocals
Petros Petalas - Lead Guitar, Composer
Dimitra Nephthys - Rhythm Guitar
Maximillian Theodoridis - Bass

web:


____________________________________________________________________
**Μπορείτε επίσης να διαβάσετε το review του bbr για το πρόσφατο EP της μπάντας "Reflection of a Shadow"  εδώ
____________________________________________________________________


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: