About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ




30/01/1942


Γεννιέται στο  Cincinnati του Ohio, ο κιθαρίστας, συνθέτης, τραγουδιστής και ιδρυτής των Jefferson Airplane, Marty Balin (Martyn Jerel Buchwald).

Υπήρξε μέλος της μπάντας από το 1965 έως το 1971 που αποχώρησε απο την μπάντα. Μετά την αποχώρησή του συμμετείχε στους Grootna, Jefferson Starship (παρακλάδι των Jefferson Airplane), Bodacious DF και KBC Band,  ενώ το 1979 έκανε την παραγωγή της ροκ όπερας "Rock Justice".

Απο το 1981 μέχρι και σήμερα, ακολουθεί σόλο καριέρα κυκλοφορώντας 12 προσωπικά άλμπουμ και περιστασιακά, συμμετέχει σε δραστηριότητες των Jefferson Airplane.




30/01/1947





Γεννιέται στο Essex της Αγγλίας ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης, Steve Marriott (Stephen Peter Marriott )

Ο Marriott  υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Small Faces (1965–1969) και Humble Pie (1969–1975 και 1980–1981)

Είχε τραγικό θάνατο  όταν φωτιά, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τσιγάρο, σάρωσε  το  16ου αιώνα σπίτι του στο Arkesden του  Essex, στις 20 Απριλίου 1991.

Γράφτηκε στο  Rock and Roll Hall Of Fame, το 2012, ως μέλος των Small Faces, το 1996 τιμήθηκε με το βραβείο Ivor Novello για την σημαντική του προσφορά στη Βρετανική μουσική, ενώ  συμπεριλαμβάνεται στην λίστα  του  Mojo ως ένας απο τους κορυφαίους 100 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών.

Συμμετέιχε στις  κιθάρες στο άλμπουμ των Rolling Stones, "Their Satanic Majesties Request" και είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Alexis Korner,  Mott The Hoople, Traffic, Pink Floyd, New York Dolls κ.α.

Έχει χαρακτηριστεί σαν αγαπημένος καλλιτέχνης σπουδαίων ονομάτων στην μουσική, όπως Ozzy Osbourne, Paul Stanley (Kiss), Steve Perry (Journey), Keith Richards (Rolling Stones) κ.α





30/01/1951




Γεννήθηκε στο προάστιο του Hounslow του Λονδίνου, ο τραγουδιστής, συνθέτης και ντράμερ Phil Collins (Philip David Charles Collins).

Είναι ντράμερ των  Genesis από το 1970 μέχρι και σήμερα, και μετά την αποχώρηση του Peter Gabriel απο το γκρουπ, πήρε τη θέση του βασικού τραγουδιστή. O Collins έχει  κυκλοφορήσει με τους Genesis 12 άλμπουμ,  ενώ σαν σόλο καλλιτέχνης έχει κυκλοφορήσει 8 στούντιο άλμπουμ και οι πωλήσεις των δίσκων του φτάνουν περίπου τα 150.000.000 παγκοσμίως.

Μεταξύ 1984 και 1989 είχε οκτώ Νο1 επιτυχίες σε Αμερική και Μεγάλη Βρετανία, μία με τους Genesis και επτά σαν σόλο τραγουδιστής.

Ο Collins έχει κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ένα Όσκαρ και δύο Χρυσές Σφαίρες.





30/01/1975




Γεννιέται στην Ολλανδία ο κιμπορντίστας, συνθέτης και μέλος των Within Temptation απο το 2001 εως και σήμερα Martijn Spierenburg. Έχει συντελέσει στην σύνθεση πολλών κομματιών της μπάντας όπως "Angels", "Memories", "Jillian", "Our Solemn Hour", "The Cross", "Sinead", "Forgiven" κ.α., ενώ έχει γράψει μουσική για διάφορους καλλιτέχνες, τηλεοπτικές σειρές και παιχνίδια.




30/01/1982





Ο Αμερικανός country blues τραγουδιστής, συνθέτης, πιανίστας και κιθαρίστας Lightnin’ Hopkins (Sam John Hopkins),  απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών στο Χιούστον του Τέξας από καρκίνο του οισοφάγου.

Υπήρξε έμπνευση για πολλούς καλλιτέχνες όπως John Frusciante (Red Hot Chili Peppers) , R.E.M. κ.α., έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της μουσικής, ενώ έχουν κυκλοφορήσει πέντε βιβλία για τον μεγάλο αυτό μπλουζίστα.





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: