About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



23/01/1977

Κυκλοφορεί το 10ο στούντιο άλμπουμ των Pink Floyd με τίτλο "Animals".

Ένα concept άλμπουμ που παρέχει μια καυστική κριτική των κοινωνικών-πολιτικών συνθηκών της δεκαετίας του 1970 στην Βρετανία, και παρουσιάζει μια σημαντική αλλαγή στο μουσικό ύφος από την προηγούμενη δουλειά τους.

Το Animals θα ανέβει στην  θέση στο UK Albums Chart και στο Νο3 του US Billboard 200


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το 'Animals'.





23/01/1978




O κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Chicago, Terry Kath (Terry Alan Kath), χάνει την ζωή του σε ηλικία 31 ετών, 8 ημέρες πριν τα γενέθλιά του.

Ο Kath καθώς έπαιζε με ένα όπλο, και νομίζοντας οτι είναι άδειο, το τοποθέτησε στο κεφάλι του και τράβηξε την σκανδάλη. Λίγο πριν πατήσει την σκανδάλη είχε πεί στους φίλους του: "Μη φοβάστε, δεν έχει σφαίρες...".  Δυστυχώς το όπλο ήταν γεμάτο και ο Kath πέθανε ακαριαία.





23/01/1990





O κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτικό μέλος των  Lynyrd Skynyrd, Allen Collins (Larkin Allen Collins Jr.) απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών από χρόνια πνευμονία.

Σοβαρά τραυματισμένος,  απο  την συντριβή του αεροσκάφους που μετέφερε την μπάντα, στις 20 Οκτωβρίου 1977, ο Colins επέζησε, έχοντας σπάσει δυο σπόνδυλοι στο λαιμό και σοβαρή βλάβη στο δεξί του χέρι. Προτάθηκε απο τους γιατρούς να του γίνει ακρωτηριασμός, αλλά ο πατέρας του κιθαρίστα αρνήθηκε και τελικά ο Collins ανάρρωσε πλήρως.

Το 1979 μαζί με τον Gary Rossington θα σχηματίσει τους The Rossington-Collins Band, με τους οποίους θα κυκλοφορήσει δυο δίσκους. Ένα χρόνο αργότερα, το 1980, κατα την διάρκεια των πρώτων ημερών της πρώτης  περιοδείας τους, η σύζυγός του,  Kathy, πέθανε ξαφνικά απο αιμορραγία. Η περιοδεία ακυρώθηκε και οι μακροχρόνιες συνέπειες της απώλειας των φίλων του στο αεροπορικό δυστύχημα το 1977 σε συνδυασμό με τον θάνατο της γυναίκας του, τσάκισαν τον Collins.

Οι The Rossington-Collins Band, θα διαλυθούν το 1982 και ο Collisns θα σχηματίσει τους Allen Collins Band, οπου και κυκλοφόρησε ένα album το 1983. Με την λήξη της συνεργασίας τους με την MCA Records, το καλοκαίρι του 1984, αποφάσισε να ανασχηματίσει τους Lynyrd Skynyrd, ως Lynyrd Skynyrd II.

Το 1986 όμως είχε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα οπου έχασε την φίλη του και ο ίδιος έμεινε παράλυτος απο την μέση και κάτω, με περιορισμένη χρήση των χεριών του, με αποτέλεσμα να μην είναι μην είναι πλέον εφικτό να παίξει ξανά κιθάρα.

Έχασε την ζωή του στις 23 Ιανουαρίου 1990, απο χρόνια πνευμονία, μια επιπλοκή της παράλυσης.

Ο Collins έγραψε μαζί με τον  Ronnie Van Zant ,  πολλά τραγούδια, συμπεριλαμβανομένων των "Free Bird", "Gimme Three Steps", "That Smell" κ.α.





23/01/2009





Οι Napalm Death κυκλοφορούν το 14ο album τους με τίτλο "Time Waits for No Slave" 


Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το album




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: