About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Οι SoulVanity στο BBR InQuiry

Ο Σάκης, drummer της ελληνικής ανερχόμενης Heavy/Atmospheric Metal μπάντας SoulVanity, μας απαντά στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι μας είπε για την μπάντα και όχι μόνο...
Οι SoulVanity στο BBR InQuiry

Ο Σάκης, drummer της ελληνικής ανερχόμενης Heavy/Atmospheric Metal μπάντας  SoulVanity, μας απαντά στο BBR InQuiry. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι μας είπε για την μπάντα και όχι μόνο...



SoulVanity
Πως δημιουργήθηκε η μπάντα και απο ποιους;
Eγω (Σακης-Drums) μαζί με τον Ηλία (κιθάρα) και τον Στέλιο (φωνητικά) ήμασταν σε μια μπάντα απο το 2010 που ξεκίνησε παίζοντας διασκευές. Τον Ιαν. του 2011 αποφασίσαμε να γράψουμε δικά μας τραγούδια στο στυλ που μας αρέσει,όποτε αφήσαμε το προηγούμενο σχήμα και με την έλευση του Κώστα (κιθάρα) τον Μάρτιο του 2011 δημιουργήθηκαν oι SoulVanity. Βέβαια φτάσαμε τον Απρίλιο του 2012 μέχρι να είμαστε πλήρες line-up με την προσθήκη του Δημήτρη στο μπάσο!!

Ποιες είναι οι επιρροές σας;
Ο καθένας μας έχει διαφορετικές επιρροές,απο ολο το φάσμα του metal απο μελωδικό heavy μέχρι death. Βέβαια σε όλους μας αρέσουν οι Paradise Lost, oι Rotting Christ, άλλα σε γενικές γραμμές θα λεγα οτι έχουμε ετερόκλητες επιρροές

Πως θα περιγράφατε την μουσική σας;
Αν και το να κατατάξουμε κάπου την μουσική μας, είναι λίγο δύσκολο για μας γιατί δεν αρχίσαμε να γράφουμε τραγούδια λέγοντας οτι θα παίξουμε το τάδε στυλ, αλλά γενικότερα την μουσική που μας εκφράζει σαν 5 διαφορετικές προσωπικότητες, θα λεγα τουλάχιστον όπως ακούγεται στα δικά μου αυτιά, μοντέρνο heavy,ατμοσφαιρικό και κάπως σκοτεινό metal. Βέβαια απο διάφορους που ακούσανε το demo έχουμε ακούσει εντελώς διαφορετικές απόψεις, το οποίο το εκλαμβάνουμε ως θετικό!!

SoulVanity
Σε τι αναφέρονται οι στίχοι σας  και απο τι εμπνέεστε;
Αν και αρμόδιοι για τους στίχους καθαυτούς είναι ο Στέλιος και ο Κώστας,τα 3 απο τα 4 τραγούδια (δηλαδή Forever, Insane και The Muppet Show) γενικά αναφέρονται σε εσωτερικές, ψυχικές και όχι ευχάριστες καταστάσεις τις οποίες θα λεγα οτι όλοι τις βιώνουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας, γενικά αναφέρονται στους εσωτερικούς μας δαίμονες για να απαντήσω και στο 2ο σκέλος της ερώτησης. Τo Murder περιγράφει όπως λέει και ο τίτλος ενα serial killer.

Ποιο τραγούδι και ποιο album θα θέλατε να είχατε  γράψει;
Σε αυτή την ερώτηση κανονικά θα δίναμε 5 απαντήσεις,ο καθένας μας την δική του, μάλλον θα συμφωνούσαμε στο Ιcon των Paradise Lost, διαμάντι απο την αρχή μέχρι το τέλος!!!

Ποια είναι  τα  5 αγαπημένα σας album;
Όπως και στην προηγούμενη ερώτηση, έτσι και εδώ δεν νομίζω οτι θα συμφωνούσαμε εύκολα για 5 album, οπότε θα πω σίγουρα το ένα που ανέφερα πριν

Ποιο αγαπημένο σας συγκρότημα σας έχει απογοητεύσει στην πορεία του χρόνου;
Δε θα λεγα οτι απογοητευτήκαμε απο κάποιο συγκεκριμένο συγκρότημα, απλά κατα την πορεία του χρόνου σταματήσαμε να ασχολούμαστε με κάποια απο αυτά που δεν μας άρεσαν πλέον οι δισκογραφικές δουλειές τους.

SoulVanity
Με ποιόν μουσικό θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Υπάρχουν πάρα πολλοί μουσικοί που θα θέλαμε να συνεργαστούμε ....αν είναι να αναφέρουμε κάποιον, θα λέγαμε τον Σακη απο τους Rotting Christ.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχετε δει;
Λοιπόν, κάποιες απο τις καλύτερες είναι οι: Roger Waters - The Wall, Slayer με System of a Down (1998), Τhe Big Four (2010)

Πόσο δύσκολο είναι για εσάς να επιβιώσετε ως μπάντα; Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζετε;
Αν το κάναμε για βιοποριστικούς λόγους,θα λέγαμε οτι είναι πάρα πολύ δύσκολο. Επειδή όμως η μπάντα για μας είναι μια έξοδος απο την ρουτίνα και μια υγιής εκτόνωση και έκφραση των προσωπικοτήτων μας, θα λέγαμε οτι θα υπάρχουμε οσο περνάμε καλά, οποτε δεν τίθεται θέμα επιβίωσης. Οι δυσκολίες μέχρι τώρα αφορούν το budget και την τεχνογνωσία που χρειάζεται να επενδύσει κάποιος για να έχει όσο το δυνατόν το καλύτερο αποτέλεσμα στην ηχογράφηση της δουλειάς του.

SoulVanity
Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή/εμπειρία της μπάντας;
Είναι πολύ νωρίς για μας για να μιλάμε για καλύτερες και χειρότερες στιγμές, μόνο μπροστά κοιτάμε. Σίγουρα πάντως μια πολύ καλή στιγμή είναι η κυκλοφορία του demo μας και η αποδοχή που έχει απο τους φίλους της μπάντας, καθώς επίσης και τα 2 video που κυκλοφορήσαμε για τα Murder και  The Muppet Show

Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική σκηνή;
Υπάρχουν αρκετές πάρα πολύ καλές μπάντες επαγγελματικού επίπεδου που κάνουν διεθνή καριέρα εδώ και χρονιά (Rotting Christ, Septic Flesh, Nightfall, Nightstalker π.χ.) οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τις μπάντες του εξωτερικού. Τώρα σε underground επίπεδο, επίσης υπάρχουν μπάντες που έχουν πολύ αξιόλογες δουλειές με δικό τους στυλ και ήχο που θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν δισκογραφικό συμβόλαιο, αυτό που χρειάζονται (και εμείς το ιδιο) είναι συναυλιακή προβολή που σημαίνει θέληση απο διοργανωτές για εγχώρια festivals και υποστήριξη απο όλους όμως (διοργανωτές, μπάντες, κοινό). Πρέπει να αποβάλλουμε την αντίληψη του οτιδήποτε προέρχεται απο το εξωτερικό είναι καλύτερο απο την ελληνική σκηνή χωρίς καν να έχουμε ακούσει και το ένα και το άλλο!! 

SoulVanity
Είστε υπέρ ή κατά του free downloading;
Σίγουρα υπέρ γιατί  μπάντες σαν και εμάς δηλαδή του underground, δεν νομίζω οτι περιμένουν να βγάλουν λεφτά απο πωλήσεις δίσκων, οπότε το κέρδος είναι η προβολή σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Απ’την άλλη άλευρα, επαγγελματικές μπάντες δε νομίζω οτι είναι υπέρ του free downloading για ευνόητους λόγους!

Αγαπημένες σας  ταινίες;
The Godfather (τριλογία), The Dark Knight, Lord of the Rings (τριλογια)

SoulVanity
Πείτε μας δυο λόγια για το νέο σας demo
Το demo μας κυκλοφόρησε διαδικτυακά πριν λίγες μέρες και θα κυκλοφορήσει σε CD το αμέσως επόμενο διάστημα και περιλαμβάνει 4 τραγούδια (Forever, Insane, Murder, The Muppet Show). Είμαστε ευχαριστημένοι με το  ηχητικό αποτέλεσμα μετά βέβαια απο πολλές ώρες μίξης (ρωτήστε και το άτομο που έκανε την μίξη!!!) και πολύ ενθουσιασμένοι με το οτι κυκλοφορήσαμε την 1η μας δουλειά καθώς έτσι κλείνει ο πρώτος κύκλος της μπάντας που ξεκίνησε το 2011 με αυτό τον σκοπό!!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας;
Σίγουρα κάποιες live εμφανίσεις για να προωθήσουμε το demo, θα το στείλουμε επίσης σε κάποιες δισκογραφικές εταιρείες καθώς και σε κάποια μουσικά περιοδικά (έντυπο και διαδικτυακό τυπο). Επίσης ήδη έχουμε ξεκινήσει να γράφουμε καινούργια τραγούδια έτσι ώστε να κυκλοφορήσουμε full length δiσκο κάποια στιγμή μέσα στο 2014.



*************


SoulVanity  line up:

Stelios - Vocals
Ilias - Guitars
Kostas - Guitars
Jim - Bass
Sakis - Drums


web:





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: