About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


06/12/1920

Γεννιέται στο Concord της Καλιφόρνια ο jazz πιανίστας και συνθέτης, που θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές της cool jazz, Dave Brubeck (David Warren Brubeck).

Ο Brubeck "εισήγαγε" στη μουσική του χρόνους όπως 9/8, 6/4, 7/4 εμπνευσμένους απο την Ευρασιατική folk μουσική. Κάτι που δεν είχε γίνει ξανά στο παρελθόν.

Ο πολυβραβευμένος μουσικός, εκτός απο τις μπάντες και τα project του, Brubeck Trio, Dave Brubeck Octet,  Brubeck/Desmond, Dave Brubeck Quartet, έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες όπως Louis Armstrong,  Duke Ellington, Paul Desmond, Stardust κ.α. πολλούς. 

Απεβίωσε  στις 05/12/2012, μία ημέρα πριν την συμπλήρωση των 92ων γενεθλίων του, ενώ βρισκόταν στον δρόμο, συνοδευόμενος απο τον γιό του,  για το καθιερωμένο καρδιολογικό του ραντεβού.





06/12/1968




Οι  Rolling Stones κυκλοφορούν το ένατο album τους με τίτλο "Beggars Banquet" 

Ο δίσκος έγινε πλατινένιος στην Αμερική ενώ ανέβηκε στην 3η θέση του UK Albums Chart την ίδια χρονιά στην Μεγάλη Βρετανία


Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




06/12/1988



Ο Αμερικανός συνθέτης και τραγουδιστής  Roy Orbison (Roy Kelton Orbison) απεβίωσε σε ηλικία 52 ετών στο Μάντισον του Τενεσί των ΗΠΑ από καρδιακή προσβολή.

Ο  Roy Orbison, ξεκίνησε την καριέρα του το 1949 στο Τέξας, τραγουδώντας σε μια σχολική μπάντα με όνομα "The Wink Westerners"  rockabilly και country, μέχρι που έκανε δισκογραφικό συμβόλαιο, ενώ υπήρξε μέλος στο συγκρότημαThe Traveling Wilburys, γνωστό και ως  Lefty Wilbury μαζί με τους Bob Dylan, George Harrison, Jeff Lynne και Tom Petty

Αξίζει να σημειωθεί οτι η ζωή, του επιφύλασσε πολλές δυσάρεστες στιγμές, αφού η πρώτη του σύζυγος, Claudette, σκοτώθηκε το 1966 σε δυστύχημα με την μηχανή που οδηγούσε η ίδια αλλά και δύο απο τα τρία παιδιά του έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο σπίτι του.





06/12/1990





Απεβίωσε σε ηλικία 42 ετών στο σπίτι μιας φίλης του στον Νέο Κόσμο, από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης,  ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους της Ελληνικής ροκ μουσικής σκηνής, ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1970 την εποχή που σπούδαζε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, οπου μαζί με τον Παντελή Δεληγιαννίδη δημιουργούν το ντουέτο Δάμων και Φιντίας. Το 1972 το ντουέτο ενσωματώνεται στο συγκρότημα Μπουρμπούλια. Μετά την διάλυση τους, δύο χρόνια αργότερα,  συνεργάζεται με τον Γιάννη Μαρκόπουλο μέχρι το 1976 που μαζί με τους Βασίλη και Νίκο Σπυρόπουλο θα σχηματίσουν τους Σπυριδούλα με τους οποίους θα κυκλοφορήσει το 1978  τον δίσκο "Φλου". Το 1979 μαζί με τους Παπαντίνα, Νέστορα και Τζιμόπουλο δημιουργεί το σχήμα "Εταιρία Καλλιτεχνών" με αγγλικό στίχο. Την ίδια χρονιά  πρωταγωνιστεί στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου με τίτλο "Ο Ασυμβίβαστος" Το 1980 δημιουργεί τους Απροσάρμοστους με τους οποίους και θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του.





06/12/1991




Οι Βρετανοί doom metallers Cathedral, κυκλοφορούν΄στην Βρετανία  το νετμπούτο album τους με τίτλο "Forest of Equilibrium". 

Θεωρείται ως ένα απο τα κλασσικότερα album του doom metal, ενώ συμπεριλαμβάνεται στα καλύτερα album όλων των εποχών σύμφωνα με τον Piero Scaruffi.


Ακούστε ολόκληρο το album παρακάτω









Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: