About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




03/12/1948


Στο Άστον του Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας, ο Jack Osbourne,  εργάτης τα βράδια σε εργοστάσιο χάλυβα και η γυναίκα του Lilian, υπάλληλος σε εργοστάσιο εξαρτημάτων αυτοκινήτων, φέρνουν στον κόσμο το τέταρτο από τα έξι τους παιδιά, τον  τον Ozzy Osbourne (John Michael Osbourne), γνωστός και ως "Godfather Of Heavy Metal".

Ο Ozzy πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, αφού οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν άσχημες λόγω οικονομικών δυσκολιών, αλλά και επειδή όπως ο ίδιος αναφέρει αρκετές φορές δεχόταν ξυλοδαρμό απο τον πατέρα του. Όλη η οικογένεια διέμενε σε ένα μικρό δυάρι και  με δυσκολία έφτανε το φαγητό για όλους

Οι συμμαθητές του, του έβγαλαν το παρατσούκλι “Ozzie” ή “Oz-Brain”, ενώ οι καθηγητές του τον κορόιδευαν.

Πέρασε απο διάφορες δουλειές όπως ελαιοχρωματιστής, μηχανικός αυτοκινήτων, υπάλληλος σε νεκροτομείο όπως και σε σφαγείο.

Επειδή ήταν δύσκολο να στεριώσει σε δουλειά, έκανε μικροκλοπές με αποτέλεσμα να συλληφθεί στην προσπάθειά του να κλέψει μια τηλεόραση και να βρεθεί για λίγο στην φυλακή, αφού αδυνατούσε να πληρώσει το πρόστιμο. Εκεί έκανε και το πρώτο του τατουάζ στα δάχτυλά του με τα αρχικά O Z Z Y.

Βγαίνοντας απο την φυλακή αποφάσισε οτι θα ήταν πιο έυκολο να κερδίζει χρήματα απο το τραγούδι απο το να κλέβει, κι έτσι συνεργάστηκε για λίγες ημέρες με τους Music Machine και στη συνέχεια με τους Approach οπου και παραιτήθηκε.

Στη συνέχεια έβαλε αγγελία με το όνομα  "Ozzy Zig"  και ο 18χρονος Terence 'Geezer' Butler, που έπαιζε κιθάρα έξι μήνες, τον συνάντησε και σχημάτισαν τους Rare Breed οι οποίοι διαλύθηκαν μετά απο 2 μήνες

Την ίδια εποχή ο παλιός συμμαθητής του, Tonny Iommi, ο οποίος συμμετείχε στην μπάντα Mythology, μετά την διάλυσή τους, είδε την αγγελία του OZZY και αν και δεν τα πήγαιναν καλά μεταξύ τους,  δημιούργησαν τους Polka Tulk Blues Band, απο μια συσκευασία ταλκ, που εν συνεχεία ονομάστηκαν σε Earth αλλά επειδή τους μπέρδευαν με άλλο συγκρότημα που είχε το ίδιο όνομα, αποφάσισαν να ονομάσουν την μπάντα "Black Sabbath" απο μια ταινία τρόμου, του 1963, του Boris Karloff με τίτλο "Black Sabbath"! 






03/12/1983




Οι Slayer κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους "Show No Mercy".


Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το album





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: