About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

Jeffrey John Hanneman (1964 - 2013)

Jeffrey John Hanneman (31/01/1964 - 02/05/2013) Ο Jeffrey John Hanneman γεννήθηκε στην πόλη Oakland της Καλιφόρνιας, στις 31 Ιανουαρίου 1964 και μεγάλωσε στο Long Beach της Καλιφόρνιας.

Jeffrey John Hanneman (1964 - 2013)


Jeffrey John Hanneman
(31/01/1964 -  02/05/2013)


Ο  Jeffrey John Hanneman  γεννήθηκε στην πόλη Oakland της Καλιφόρνιας,  στις 31 Ιανουαρίου 1964 και μεγάλωσε στο Long Beach της  Καλιφόρνιας.

Jeff Hanneman
 
Στην οικογένειά του το θέμα συζήτησης που επικρατούσε ήταν ο πόλεμος, αφού ο πατέρας του πολέμησε στην Νορμανδία κατα την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τα αδέλφια του στο Βιετνάμ.


Jeff Hanneman

Ο πατέρας του, αν και Γερμανικής καταγωγής,  πολέμησε στο πλευρό των συμμάχων, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Decibel το 2009.  

Η ανατροφή του και  γενικά το κλίμα της εποχής που μεγάλωσε, πχ οι πολεμικές ταινίες που επικρατούσαν την περίοδο εκείνη στην τηλεόραση και τα πολεμικά παιχνίδια,  τον ώθησαν στο να ασχοληθεί με την πολεμική ιστορία, που μέχρι και το τέλος της ζωής του, ήταν ένα απο τα μεγάλα ενδιαφέροντά του. 

Jeff Hanneman


Ο πατέρας του, του έδωσε κάποια γερμανικά Ναζιστικά μετάλλια , ορισμένα απο αυτά, απο νεκρούς Γερμανούς στρατιώτες και ο νεαρός Jeff ξεκίνησε την γνωστή συλλογή μεταλλίων του.  Το πιο πολύτιμο απο τα μετάλλιά του είναι ο Σταυρός του Ιππότη, που αγόρασε απο οπαδό των Slayer για $1000. Πρόκειται για το υψηλότερο βραβείο απο την ναζιστική Γερμανία για την αναγνώριση εξαιρετικής γενναιότητας στην μάχη.


Σταυρός του Ιππότη
Η ενασχόλησή του με τα γερμανικά μετάλλια πολέμου και  το ενδιαφέρον του για την  ναζιστική Γερμανία φάνηκε και από πολλούς από τους στίχους που έχει γράψει για τους Slayer. Το συγκρότημα έχει δηλώσει πολλές φορές ότι δεν ανέχεται τον ναζισμό και απλώς ενδιαφέρονται για το θέμα αναφέροντας την ιστορία ενός εκ των μεγαλύτερων εγκληματιών που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα.

Το 1981, ο 17χρονος έφηβος Jeff ,  θα συναντηθεί με τον Kerry King  σε μία οντισιόν ενός συγκροτήματος. Ο Jeff πλησίασε τον King και οι δύο κιθαρίστες άρχισαν να μιλούν  και να παίζουν τραγούδια των Iron Maiden και Judas Priest .  Γρήγορα διαπίστωσαν οτι είχαν πολλά κοινά μουσικά ενδιαφέροντα  και  φιλοδοξίες και τότε ο Jeff ρώτησε τον King  "Γιατί δεν ξεκινάμε το δικό μας συγκρότημα;", o King απάντησε "... fuck yeah!"  και κάπως έτσι  γεννήθηκαν οι Slayer

Slayer
 
Πολύ σύντομα στην μπάντα θα ενταχθεί και ο Dave Lombardo, και  θα προσλάβουν τον χιλιανό μπασίστα και τραγουδιστή,  Tom Araya, ο οποίος έπαιζε με τον King  στο συγκρότημα Quits  .

Ο Jeff είχε μεγάλη επιρροή στην μουσική κατεύθυνση των Slayer,  αφού έχει συμβάλει τόσο μουσικά όσο και  στιχουργικά  σε κάθε album της μπάντας. Έχει γράψει  κομμάτια όπως "Raining Blood", "War Ensemble", "South of Heaven", "Seasons in the Abyss", "Angel of Death" κ.α. τα οποία έχουν πλέον γίνει ύμνοι για το θρυλικό thash metal συγκρότημα.

Αποτέλεσε το πιο πιο συνεπές μέλος της μπάντας και η αφοσίωσή του ήταν τέτοια που δεν αναμίχθηκε ποτέ με τίποτα άλλο μουσικά, ούτε καν με κάποιο δικό του project.

Jeff Hanneman

Στις αρχές του 2011, προσβλήθηκε απο νεκρωτική απονευρωσίτιδα. Μια σπάνια νόσο του συνδετικού ιστού του δέρματος, γρήγορα εξελισσόμενη, που κυριολεκτικά κατατρώει τη σάρκα από τα βαθιά στρώματα του δέρματος και των ιστών. Σύμφωνα με φήμες προήλθε από δάγκωμα αράχνης.

Jeff Hanneman
 
Λόγω της ασθένειάς του, αποσύρθηκε απο την ενεργό δράση των περιοδειών. Έτσι για τις εμφανίσεις των Slayer,  αντικαταστάθηκε το 2011 απο τον κιθαρίστα των ExodusGary Holt και αργότερα απο τον Pat O'Brien των Cannibal Corpse

Το 2012 ο Araya ανακοινώνει οτι ο Jeff  ανάρρωσε απο την ασθένεια, ωστόσο τον Φεβρουάριο του 2013 ο Kerry King αποκάλυψε ότι τα προβλήματα υγείας του, επανήλθαν. 

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν  σε ένα τοπικό νοσοκομείο κοντά στο σπίτι του, στο Inland Empire της Southern California,  όπου και απεβίωσε στις 2 Μαΐου 2013, σε ηλικία 49 ετών.

Αρχική αιτία θανάτου την ηπατική ανεπάρκεια, ωστόσο μία εβδομάδα αργότερα, ανακοινώθηκε ότι ο λόγος θανάτου ήταν κίρρωση του ήπατος λόγω του χρόνιου εθισμού του στο αλκοόλ.




"Lv"  for BBR 
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: