About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 28 ΜΑΪΟΥ



 29/05/1945

Γεννιέται στο Berkeley της Καλιφόρνια, ο κιθαρίστας, τραγουδιστής ,στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Creedence Clearwater Revival,  John Fogerty (John Cameron Fogerty).

Η καριέρα του Fogerty ξεκινάει απο πολύ νωρίς. Το 1959 μαζί με τον αδελφό του,  Tom Fogerty,  Doug Clifford και Stu Cook, θα σχηματίσουν τους Tommy Fogerty and the Blue Velvets. Αργότερα θα μετονομαστούν σε Golliwogs οπου θα κυκλοφορήσουν κάποια singles και το 1967 θα μετονομαστούν σε Creedence Clearwater Revival.

Το 1973 οι Creedence Clearwater Revival, θα διαλυθούν και ο Fogerty θα κάνει σόλο καριέρα, κυκλοφώντας μέχρι και σήμερα 9 albums και πολλά single ανάμεσά τους και το "Rockin 'All Over the World", το οποίο διασκεύασαν οι Status Quo δύο χρόνια αργότερα με τεράστια επιτυχία.

Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame με αυτό των Creedence Clearwater Revival το 1993.




28/05/1966




O Percy Sledge βρίσκεται στην κορυφή του US singles chart με το τραγούδι "When A Man Loves A Woman" οπου και θα παραμείνει για 2 εβδομάδες. Το single κυκλοφόρησε στις 19 Απριλίου 1966 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, αφού ανέβηκε στην 1η θέση και στο R&B singles charts, ενώ συγκαταλέγεται στο Νο 54 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone με τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.




28/05/2002



Οι Αμερικανοί Mastodon κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους με τίτλο "Remission".

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω



28/05/2010



Κυκλοφορεί το τέταρτο album των Ελλήνων  Innerwish, με τίτλο "No Turning Back".

Ακούστε ολόκληρο το album  εδώ

 
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: