About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 25 ΜΑΪΟΥ


25/05/1948

Γεννιέται στο Ανόβερο της Γερμανίας ο τραγουδιστής των Scorpions, Klaus Meine,.

Γνωστός για το εύρος και το χρώμα της φωνής του αλλά και για την έντονη Γερμανική προφορά του, ο Meine γράφει τους περισσότερους στίχους των Scorpions .

Ο ίδιος είχε σχηματίσει δύο μπάντες,  τους Mushroom, και αργότερα τους  Copernicus, μέχρι που το 1970 εντάχθηκε στους Scorpions, μια μπάντα που είχε σχηματίσει ο  κιθαρίστας Rudolf Schenker το 1965 , που μέχρι τότε έκανε ο ίδιος τα φωνητικά. 

Το 1981, μετά από μια παγκόσμια περιοδεία και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του album  "Blackout", ο Meine θα χάσει την φωνή τους σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε κάν να μιλήσει. Ο γιατρός του του είχε συστήσει να αλλάξει επάγγελμα λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε με την φωνή του, ωστόσο η μπάντα έμεινε ενωμένη και μετά απο θεραπεία και δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις φωνητικές του χορδές, η φωνή του επανήλθε.


Ο Meine, αν και εντάχθηκε στην μπάντα το 1970, είναι το μοναδικό μέλος της που εμφανίζεται σε κάθε album, έχοντας ηχογραφήσει 19 στούντιο album.




25/05/1965



Απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών απο έμφραγμα ο μπλουζίστας Sonny Boy Williamson (Alex Miller) .

Υπήρξε σημαντική επιρροή για την πολλούς καλλιτέχνες της blues αλλά και της rock μουσικής, ενώ τραγούδια του έχουν διασευαστεί απο ονόματα όπως, Muddy Waters, Junior Wells, Howlin' Wolf, B. B. King, Led Zeppelin, The Allman Brothers Band, Van Morrison, New York Dolls, Ten Years After, The Who, Aerosmith, Gary Moore, Rory Gallagher και άλλα πολλά ακόμη γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής




25/05/1978



Οι AC/DC κυκλοφορούν το 5ο στούντιο album τους με τίτλο "Pοwerage" .

Μπορείτε παρακάτω να ακούσεσε ολόκληρο το album



25/05/1983


Ο Dio κυκλοφορεί το ντεμπούτο album του σαν DIO με τίτλο "Holy Diver".

Ίσως ένα απο τα καλύτερα heavy metal album στην ιστορία της metal μουσικής.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




25/05/1985


Οι Dire Straits βρίσκοντα στην κορυφή charts της Μεγάλης Βρεατανίας, της Αμερικής και άλλων 24 χωρών, με το album τους "Brothers In Arms"

Το "Brothers In Arms" κυκλοφόρησε στις 13 Μαϊου του 1985 και ήταν απο τα πρώτα που κυκλοφόρησαν σε μορφή CD, full digital recording, σε μια εποχή που οι περισσότερες ηχογραφήσεις γίνοταν με αναλογικό εξοπλισμό.

Το αlbum κέρδισε 2 βραβεία Grammy καθώς και το βραβείο του καλυτερου Βρετανικού album στα Brit Awards, ενώ πούλησε πάνω απο 30.000.000 αντίτυπα.

 Μπορείτε παρακάτω να ακούσετε ολόκληρο το album







Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: