About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 22 ΜΑΪΟΥ


22/05/1959


Γεννιέται στο Davyhulme της Αγγλίας, ο  τραγουδιστής και συνιδρυτής των The Smiths, Morrissey (Steven Patrick Morrissey).

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1978  στο punk συγκρότημα The Nosebleeds που εκείνη την περίοδο περιλάμβανε στα μέλη του και τον κιθαρίστα Billy Duffy, γνωστός απο την θητεία του στους Cult. Την ίδια χρονιά, μετά την διάλυση της μπάντας, ο  Morrissey θα ακολουθήσει τον Duffy στους Slaughter & the Dogs, αντικαθιστώντας τον τραγουδιστη της μπάντας, Wayne Barrett οι οποίοι μετονομάτηκαν σε Studio Sweethearts, χωρίς τον Morrissey στην σύνθεση τους.

Την ίδια περίοδο ο Morrissey, θα αφήσει για λίγο την μουσική του καριέρα για να ασχοληθεί με την συγγραφή. Κυκλοφόρησε δύο βιβλία τα "The New York Dolls" (1981) και "James Dean is Not Dead" (1983). Προηγήθηκε το "Exit Smiling", ωστόσο αυτό κυκλοφόρησε αργότερα, το 1998.

Το 1982, μαζί με τον κιθαρίστα Johnny Marr, θα σχηματίσει τους The Smiths οι οποίοι παρά την συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία τους θα διαλυθούν  το 1987, λόγω προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών της μπάντας.

Εν συνεχεία ο  Morrissey θα ακολουθήσει σόλο καριέρα .



 
22/05/1966



Γεννιέται στο Brooklyn, της Νέας Υόρκης ο κιθαρίστας των Type O Negative , Kenny Hickey (Kenneth Shaun Hickey).

To 1986 του ζητήθηκε να αντικαταστήσει τον Marc Piovanetti ο οποίος αποχώρησε απο τους Type O Negative, μιας και ήταν παιδικός φίλος και γείτονας των υπόλοιπων μελών της μπάντας.


Υπήρξε ενεργό μέλος της θρυλικής gothic metal μπάντας, μέχρι και την διάλυσή της το 2010 και τον θάνατο του Peter Steele.

Απο το 2003 είναι ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Seventh Void, που σχημάτισε μαζί με τον ντράμερ των Type O Negative, Johnny Kelly, ενώ παράλληλα είναι  touring guitarist των Danzig.




22/05/1995



Οι My Dying Bride κυκλοφορούν το τρίτο τους album. Πρόκειται για το αριστουργηματικό  "The Angel and the Dark River".

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω







Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: