About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 17 ΜΑΪΟΥ





17/05/1949


Γεννιέται στο Guildford του Surrey της Αγγλίας  ο ηγέτης των Camel, Andrew Latimer.

Ένας σημαντικός μουσικός, που εκτός απο την κιθάρα και το τραγούδι, ξεχωρίζει για τις συνθέσεις του, το παίξιμό του στα keyboards αλλά και στο φλάουτο.

Σε ηλικία 15 ετών σχημάτισε μαζί με τον αδελφό του Ian Latimer, τους The Phantom Four, παίρνοντάς μαζί τους τους φίλους τους Alan Butcher και Richard Over. Αργότερα θα αλλάξουν το όνομά τους σε  Strange Brew . Το 1968 στην μπάντα είχαν μείνει μόνο ο Andrew και ο Butcher, και αφού προσέλαβαν τον μπασίστα Doug Ferguson, ονομάσαν την μπάντα The Brew. Λίγο αργότερα θα προστεθεί στην μπάντα ο  Andy Ward, ενώ παράλληλα θα προσλάβουν και τον κιμπορντίστα Peter Bardens για να μετονομαστούν σε Camel.

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, ο  Latimer, θα αναλάβει την παραγωγή των Camel, ενώ απο το 1991 εως και το 2002 κυκλοφόρησε τα album των Camel μέσω της εταιρίας του, Camel Productions.

Το 2007, ανακοινώθηκε απο την σύζυγό του, οτι ο Latimer πάσχει απο μια σοβαρή ασθένεια του αίματος η οποία εξελίχθηκε σε διαταραχή του μυελού των οστών. Μετά απο επιτυχή μεταμόσχευση η υγεία του σταδιακά βελτιώνεται και το 2008 επέστρεψε στην οικία του.





17/05/1959


 
Γεννιέται στο προάστιο του Λονδίνου, Chingford,  ο τραγουδιστής, Paul Di’Anno (Paul Andrews).

Απο μικρός αγαπούσε την punk μουσική και στην εφηβία του συμμετείχε σε διάφορες τοπικές punk μπάντες.Το 1978, γνώρισε τον Steve Harris σε μια pub, μέσω ενος κοινού γνωστού ο οποίος τους σύστησε, γνωρίζοντας οτι ο Harris έψαχνε τραγουδιστή για το συγκρότημά του. Έτσι μετά απο κάποιες πρόβες , εντάχθηκε στους Iron Maiden, οπου και θα ηχογραφήσει μαζί τους τα δύο πρώτα album τους . Οι απαιτήσεις όμως της μπάντας αυξάνονταν, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του συγκροτήματος και ο Di'anno δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει πλέον σε αυτές.  Έτσι τρία  χρόνια αργότερα, το 1981,  η συνεργασία του με τους Iron Maiden θα λήξει.

Μετά απο δύο χρόνια θα φτιάξει το πρώτο του project που θα έχει σαν όνομα,  το όνομά του. Αρχικά είχε ονομάσει την μπάντα Lonewolf, αλλά μετά απο μια διαφωνία που είχε με ένα άλλο συγκρότημα που ονομαζοταν Lone Wolf, θα καταλήξει στο όνομά Di'Anno, οπου και θα κυκλοφορήσει ένα στούντιο  album και δύο single. Αργότερα , το 1985 θα σχηματίσει ένα νέο project, τους Gogmagog, οι οποίοι είχαν στοιχεία ήταν rock όπερας και συμμετείχαν σε αυτό και οι Neil Murray και Janick Gers. Κυκλοφόρησαν ένα EP και διαλύθηκαν αφού εμπορικά δεν πήγαν καλά.

Μετά την διάλυση των Gogmagog, θα ασχοληθεί με ένα άλλο project που είχε φτιάξει σχεδόν παράλληλα με τους Gogmagog, τους Battlezone. Με τους Battlezone, θα κυκλοφορήσει δύο στούντιο album, ωστόσο το 1987 η μπάντα θα διαλυθεί αφου λόγω εντάσεων και ναρκωτικών, τα μέλη αποχώρησαν. Ο Di'Anno προσελαβε νέους μουσικούς αλλά η μπάντα τελικά διαλύθηκε.

Στα τέλη του 1990 θα σχηματίσει την power metal μπαντά Killers, οπου και θα κυκλοφορήσει τέσσερα album. Τέλος το 2000 θα βρεθεί στην Βραζιλία, οπου και θα συνεργαστεί με  τον κιθαρίστα τον Paulo Turin και θα σχηματίσουν μια μπάντα με το όνομα Nomad με τους οποίους κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο "The Living Dead"  με Βραζιλιάνους μουσικούς.





17/05/1967



Προβάλλεται για πρώτη φορά στο κοινό, στο Presidio Theater στο San Francisco, η ταινία-ντοκιμαντέρ "Dont Look Back", που αναφέρεται στην περιοδεία του Bob Dylan στην Μεγάλη Βρετανία το 1965.

Στην ταινία, εκτός απο τον Dylan,  εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως, Marianne Faithfull, Joan Baez, Donovan, Alan Price, Allen Ginsberg και πολλοί άλλοι.

Το 1998 η ταινία επιλέχθηκε απο το τμήμα National Film Registry της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου των ΗΠΑ,  για συντήρηση, ως έργο πολιτισμικής και ιστορικής σημασίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer της ταινίας




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: