About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 11 ΜΑΪΟΥ


11/05/1941

Γεννιέται στο Walker του Newcastle της Αγγλίας ο  στιχουργός και τραγουδιστής ,  Eric Burdon (Eric Victor Burdon). 

Το 1962 εντάχθηκε στους  Alan Price Combo, οι οποίοι λίγο αργότερα θα  μετονομαστούν σε Animals. Στα τέλη του 1966, μετά την  αποχώρηση των αρχικών μελών του συγκροτήματος καθώς και του ίδιου του Alan Price,  ο Burdon μαζί με τον Barry Jenkins, ανασχημάτισαν την μπάντα καιτην ονόμασαν  Eric Burdon and the Animals.

Τρία χρόνια αργότερα θα ενταχθεί στους War  και θα κυκλοφορήσει μαζί τους δύο albums για να αποχωρήσει το 1971.  Μετά την αποχώρησή του απο τους War ο Burdon θα ακολουθήσει σόλο καριέρα ενώ το 1983 θα ακολουθήσει η επανένωση των Animals  η οποία ωστόσο θα κρατήσει για μόλις ένα χρόνο. Μέχρι και σήμερα ο Burdon στην σόλο καριέρα του έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα συμπεριλαμβανομένων και των Πυξ Λαξ, στο  album τους "Χαρούμενοι στην πόλη των τρελλών", που τραγούδησε το κομμάτι "Someone Wrote 'Save me' On a Wall".

Το 1994 το όνομά του γράφτηκε στο Rock’n’Roll Hall of Fame μαζί με την αρχική σύνθεση των Animals.




11/05/1981



Απεβίωσε σε ηλικά 36 ετών, σε νοσοκομείο του Μαϊάμι της Φλόριντα απο καρκίνο , ο μουσικός, στιχουργός και τραγουδιστής Bob Marley (Robert Nesta Marley).

 Ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη, υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974 και μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley  & The Wailers.

H μεταθανάτια συλλογή του "Legend" (1984) πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της reggae μουσικής, γίνοντας 3 φορές πλατινένια  —πουλώντας περισσότερα από 25 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε.  το "Μετάλλιο Ειρήνης του Τρίτου Κόσμου".

Το όνομα του γράφτηκε το 1994 στο Rock and Roll Hall of Fame και το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική.

 Στις λίστες του περιοδικού Rolling Stone ,  "Οι 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών" βρίσκεται στην 11η θέση.




11/05/1983




Γεννιέται στο Helsinki της Φινλανδίας ο κιθαρίστας και παραγωγός Matias Kupiainen.

Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε το 2002 στους  The Sinkage  και το 2006 έφτιαξε το δικό του project, τους Fist in FetusΤο 2008 μετά απο πρόταση που του έγινε σαν αντικαταστάτης του Timmo Tolki, βρίσεται στους Stratovarius. Παράλληλα ασχολείται με την παραγωγή, το μιξάρισμα και την ηχοληψία.








Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: