About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 10 ΜΑΪΟΥ


10/05/1957


Γεννιέται στην περιοχή Lewisham του Νοτιοανατολικού Λονδίνου, ο μουσικός , μπασίστας και τραγουδιστής Sid Vicious (John Simon Ritchie)

Ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική σαν μέλος του συγκροτήματος The Flowers of Romance μαζί με τον Keith Levene, μετέπειτα μέλος των Clash , ενώ έπαιζε και σε έκτακτες εμφανίσεις των Siouxsie & the Banshees, παίζοντας drums στις εμφανίσεις τους στο 100 Club Punk Festival.

Το παρατσούκλι Sid Vicious το πήρε λόγω της ομοιότητάς του χαρακτήρα του με τον Sid the Vicious, το χάμστερ του John Lydon ή Johnny Rotten, τραγουδιστή των Sex Pistols, το οποίο είχε την άσχημη συνήθεια να δαγκώνει το χέρι όποιου του προσέφερε τροφή. 

Ο Sid Vicious ήταν γνωστός ως "Ο απόλυτος οπαδός των Sex Pistols" , αλλά και ως ο άνθρωπος που έδωσε σάρκα και οστά στην έννοια αναρχία.


Εντάχθηκε στους Sex Pistols, μετά την αποχώρηση του Glen Matlock το 1977.  Όπως έλεγε και ο μάνατζερ του συγκροτήματος, "Eάν ο Rotten είναι η φωνή της punk, ο Vicious είναι η συμπεριφορά της".

Την ίδια χρονιά, ο Vicious θα γνωρίσει την Nancy Spungen, μια αμερικανίδα ναρκομανή, η οποία ακολούθησε τους Sex Pistols στην περιοδεία τους στις ΗΠΑ το 1978, έως ότου διακόπηκε λόγω της διάσπασης της μπάντας.

Η σχέση τους τελείωσε όταν ένα πρωί, ο Vicious ξύπνησε από το λήθαργο των ναρκωτικών, για να διαπιστώσει ότι η αγαπημένη του κείτονταν νεκρή από μαχαιριά στο στήθος. Συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο, αλλά καθώς η μνήμη του δεν είχε συγκρατήσει το τι είχε συμβεί αλλά και λόγω έλλειψης αποδείξεων, αφέθηκε ελεύθερος.

Ωστόσο, δεν άντεξε πολύ μακριά από την αγαπημένη του Spungen και στο πάρτι που οργανώθηκε για να γιορτάσει την απελευθέρωσή του, πήρε υπερβολική δόση ηρωίνης και ανακαλύφθηκε νεκρός το επόμενο πρωί.  Ήταν 2 Φεβρουαρίου του 1979.




10/05/1960




Γεννιέται στο Glasnevin, λίγο έξω από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ο τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των U2Bono (Paul David Hewson).

Μετά τον ξαφνικό θάνατο της μητέρας του απο εγγεφαλικό ανεύρισμα, όταν ο ίδιος ήταν 14 ετών, υιοθέτησε το νέο του όνομα, που αρχικά ήταν "Steinhegvanhuysenolegbangbangbang" . Εξελίχθηκε σε "Bonavox of O'Connell Street" από ένα κατάστημα με ακουστικά βαρηκοΐας του Δουβλίνου και για λόγους συντομίας το έκανε "Bonavox",  από το λατινικό "Bono vox"  που σημαίνει "καλή φωνή".  Στο τέλος, επικράτησε το "Bono".

Το 1976 o Bono βλέποντας  μια ανακοίνωση που είχε αναρτήσει ο συμμαθητής του Larry Mullen Jr, για για επίδοξους μουσικούς που ενδιαφέρονταν για το σχηματισμό ροκ μπάντας, ανταποκρίθηκε κι έτσι μαζί με τους Larry Mullen,  Dave Evans και Adam Clayton σχημάτισαν τους Feedback, που αργότερα μετονομάστηκαν σε  The Hype και μετά την αποχώρηση του Evans θα ονομάσουν την μπάντα U2.

Έχει προταθεί τρεις φορές για το Nobel Peace Prize, αφού είναι γνωστός για τον ακτιβισμό του όσον αφορά την καταπολέμηση του AIDS και την εξάλειψη της φτώχειας στην Αφρική. Μάλιστα έχει συναντηθεί αρκετές φορές με ηγέτες και πολιτικούς απο όλον τον κόσμο  για να συζητήσει θέματα όπως η ελάφρυνση του χρέους για τις αναπτυσσόμενες χώρες, η παγκόσμια φτώχεια και το AIDS.

Το 2007 τιμήθηκε από την Βασίλισσα της Αγγλίας Elizabeth II, με τον τιμητικό τίτλο Knight Commander of the Order of the British Empire.

Μαζί με τους U2 έχει κερδίσει 22  Grammy Awards και έχει πουλήσει πάνω από 150.000.000 album. Το 2005 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: