About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣAΝ ΣΗΜΕΡΑ - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


14/04/1945

Γεννιέται στο Weston-super-Mare της Αγγλίας ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Deep Purple και Rainbow, Ritchie Blackmore (Richard Hugh Blackmore).

Το 1968 μαζί με τον Jon Lord, σχημάτισαν τους Roundabout, που σύντομα θα μετονομαστούν σε  Deep Purple. Παρέμεινε στην μπάντα μέχρι και το 1975 συμμετέχοντας τόσο συνθετικά όσο και συνθετικά σε  εννέα album τους, και συνθέτοντας ένα απο τα κλασσικότερα και πιό αναγωρίσιμα riff όλων των εποχών στην ιστορία της ροκ μουσικής, το "Smoke On The Water".

Μετά την αποχώρησή του απο τους Deep Purlpe, και όντας δυσαρετημένος απο την μουσική κατεύθυνση που έπαιρνε η μπάντα, αρχικά είχε κατα νού να ακολουθήσει σόλο καριέρα, ωστόσο προτίμησε να σχηματίσει μια μπάντα που όπως και έκανε. Σχημάτισε λοιπόν τους Ritchie Blackmore's Rainbow που αργότερα μετονόμασε σε  Rainbow.

Το 1984 αποφάσισε να διαλύσει τους Rainbow και να ενταχθεί στην νέα σύνθεση των  Deep Purple, όπου και παρέμεινε μέχρι το 1994 που αποφάσισε να επαναδραστηριοποιήσει τους Rainbow. Οι Rainbow θα διαλυθούν εκ νέου το 1997 και ο Blackmore θα σχηματίσει μαζί με την Candice Night τους Blackmore’s Night, οπου και παραμένει εως και σήμερα.





14/04/1967



David Bowie κυκλοφορεί το single "The Laughing Gnome", το οποίο και γνώρισε αργότερα επιτυχία, με την επανακυκλοφορία του album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" το 1973




14/04/1973





Οι Led Zeppelin βρίσκονται στο Νο1 του UK album chart με το album τους "Houses Of The Holy",  οπου και θα παραμείνουν στην κορυφή για δύο εβδομάδες. Την ίδια ημέρα το album θα είναι Νο1 και στις ΗΠΑ.

Μπορείτε παρακάτω να ακούσετε ολόκληρο το album




14/04/1980




Οι Iron Maiden κυκλοφορούν στην Μεγάλη Βρετανία το ντεμπούτο album τους Iron Maiden. Το album θα κυκλοφορήσει στην Αμερική  στις 17 Αυγούστου του 1980 που θα συμπεριλαμβάνει και το κομμάτι "Sanctuary", το οποίο στην Αγγλία είχε κυκλοφορήσει μόνο ως single.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




14/04/2010



Απεβίωσε σε ηλικία 48 ετών, απο καρδιακή ανεπάρκεια,  ο συνθέτης, τραγουδιστής μπασίστας και ιδρυτικό μέλος των Type O Negative, Peter Steele (Peter Thomas Ratajczyk).

Το 1979 ο Steele, σχημάτισε την heavy metal μπάντα , Fallout, που τρία χρόνια αργότερα θα διαλυθούν για  να σχηματίσει τους thrash metallers, Carnivore, οπου ο Steele μιλούσε μέσω των στιχων του, με σκληρά λόγια για πολιτικά, θρησκευτικά και κοινωνικά θέματα.

Το 1987 οι Carnivore θα διαλυθούν και το 1990, ο Steele μαζί με  τους Josh Silver και Kenny Hickey, θα σχηματίσουν τους  Type O Negative οπου και παρέμεινε μέχρι τον θάνατό του, συνθέτοντας και γράφοντας τους στίχους σχεδόν σε όλα τα κομμάτια της μπάντας,  απο προωπικά του βιώματα.

Το 2005 θα εξαφανιστεί μυστηριωδώς και θα κυκλοφορήσουν διάφορες φήμες που είχαν να κάνουν με τον ενδεχόμενο θάνατό του, για την ανίατη ασθένεια του, και διάφορα άλλα μέχρι που το 2006 ο Steele σε συνένταυξή του στο  DVD "Symphony for the Devil", θα αναφέρει οτι είχε "φυλακιστεί" σε ψυχιατρικό ίδρυμα. Αργότερα θα επιβεβαιωσει οτι έπασχε απο παράνοια λόγω της χρήσης ουσιών που έκανε, και θα εμφανίζετε με ρούχα φυλακισμένου στα live της μπάντας.






Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: