About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


09/04/1932
 
Γεννιέται στο Tennessee των ΗΠΑ ο πρωτοπόρος rockabilly μουσικός και τραγουδιστής Carl Perkins (Carl Lee Perkins).

Ο Perkins γνωστός και ως "The King of Rockabilly", είναι ο πιό αντιπροσωπευτικός καλλιτέχνης της rockabilly εποχής  και τα τραγούδια του έχουν ηχογραφηθεί απο καλλιτέχνες όπως  Elvis Presley, The Beatles, Jimi Hendrix, and Johnny Cash, ενώ υπήρξε μεγάλη επιρροή για την γενιά της ροκ μουσικής.
Ο Paul McCartney είχε δηλώσει οτι αν δεν υπήρχε ο  Carl Perkins δεν θα υπήρχαν οι Beatles.

Το όνομα του  Perkins γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, το 1987  για την προσφορά του στη μουσική καθώς και στα Rockabilly Hall of Fame και Nashville Songwriters Halls of Fame, ενώ  έχει κερδίσει και ένα  Grammy Hall of Fame Award. 





09/04/1977



Γεννιέται στο Belleville του New Jersey ο συγγραφέας βιβλίων κόμικ, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των My Chemical Romance, Gerard Way (Gerard Arthur Way)

Ο Way σχημάτισε μαζί με τον drummer Matt Pelissier τους My Chemical Romance μια ημέρα μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Επιρρεασμενος απο το γεγονός, ο Way έγραψε τους στίχους απο το "Skylines and Turnstiles" το οποίο και υπήρξε το πρώτο τραγούδι της μπάντας.

Εκτός απο τους  My Chemical Romance, που υπήρξε ενεργό μέλος μέχρι και την διάλυσή τους τον προηγούμενο μήνα, ο Way ασχολείται και με την συγγραφή βιβλίων κόμικ,  κερδίζοντας μάλιστα το  The Will Eisner Comic Industry Awards για το βιβλίο του  "The Umbrella Academy".




09/04/1978



Κυκλοφορεί το τρίτο και τελευταίο με τον Ronnie James Dio στα φωνητικά album των Rainbow "Long Live Rock ‘n’ roll"

Δίσκος που άσκησε τεράστια επιρροή τόσο μουσικά, όσο και στιχουργικά, απο την φανταστική  θεματολιγία των στίχων του Dio.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album




09/04/1984



R.E.M. κυκλοφορούν το δεύτερο στούντιο album τους με τίτλο "Reckoning".

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album





09/04/1990



O Billy Idol κυκλοφορεί το single "Cradle of Love". Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο τέταρτο στούντιο album του Idol το οποίο έχει ως  τίτλο  "Charmed Life".

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: