About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


05/04/1994

Αυτοκτονεί στο σπίτι του στο Seattle, σε ηλικία 27 ετών ο τραγουδιστής, κιθαρίστας , συνθέτης  και συνιδρυτής των Nirvana, Kurt Cobain (Kurt Donald Cobain).

Ο  Cobain αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Το πτώμα του βρήκε ο ηλεκτρολόγος του σπιτιού στις 8 Απριλίου, όταν έφτασε στο σπίτι για να εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας. Στο σημείο βρέθηκε και ένα σημείωμα αυτοκτονίας που ανέφερε:
"I haven't felt the excitement of listening to as well as creating music, along with really writing . . . for too many years now"

Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί εικασίες ότι ο θάνατος του ήταν δολοφονία.

Σχημάτισε το συγκρότημα το 1987 μαζί με τον Krist Novoselic και τα επόμενα 2 χρόνια συνδέθηκε με την ανερχόμενη σκηνή του Grunge στο Seattle. Ο Cobain θεωρείται ο βασικός εκφραστής της "Generation X" και ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της γενιάς του.

Οι πωλήσεις των τριών άλμπουμ του συγκροτήματος μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Στην σύντομη καριέρα τους κέρδισαν ένα American Music Award, ένα Brit Award, ένα Grammy Award και πέντε MTV Video Music Award

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Cobain  αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες.




05/04/1998



Σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στο Bristol της Αγγλίας , σε ηλικία 50 ετών,  ένας απο τους σπουδαιότερους ντράμερ της rock μουσικής, ο Cozy Powell (Colin Flooks),  .

Ο Powell υπήρξε μέλος σε μερικές από τις ιστορικότερες μπάντες όλων των εποχών όπως: Rainbow, Black Sabbath, Emerson Lake and Powell, Whitesnake, Cinderella, MSG, Jeff Beck, Peter Green, Yngwie Malmsteen, Brian May, Gary Moore, Robert Plant, έχοντας ηχογραφήσει πάνω από 66 δίσκους.

Υπήρξε μεγάλη επιρροή για πολλούς drummer μεταγενέστερους και μή. Το 2011 κυκλοφόρησε ντοκιμαντερ για την ζωή του με τίτλο:  "Dance with the devil: The Cozy Powell Story".




05/02/2002



Απεβίωσε σε ηλικία 34 ετών στο Seattle από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο μουσικός , τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος  των  Alice in Chains,   Layne Staley (Layne Thomas Staley).

Το  πτώμα του Staley βρέθηκε πολλές ημέρες αργότερα, όταν η μητέρα του τηλεφώνησε στην αστυνομία, αφού δεν είχε ακούσει νέα του για 2 εβδομάδες. Στις 19 Απριλίου του 2002 η αστυνομία μαζί με την  μηητέρα του και τον σύζυγό της, βρήκαν το πτώμα του Staley στο σπίτι του με διάφορα κουτιά απο σπρέι πεταμένα στο πάτωμα και μια μικρή ποσότητα κοκαίνης στο τραπεζάκι του σαλονιού.

Το 1987 ο Staley μαζί με τον κιθαρίστα Jerry Cantrell σχημάτισαν τους Alice in Chains. Μια μπάντα που μαζί με τους Nirvana, Soundgarden και Pearl Jam αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά της grunge μουσικής του Seattle στις αρχές της δεκαετίας του ’90.




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: