About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


04/04/1913

Γεννιέται στο Mississippi των ΗΠΑ ο μεγάλος μλουζίστας , McKinley Morganfield γνωστός σε όλυς μας ως Muddy Waters. 

Ο κορυφαίος μπλουζίστας του 20ου αιώνα φέρει τον τίτλο του  "Father Of  Modern Chicago Blues" και άφησε πλούσια δισκοθήκη και κληρονομιά στις επόμενες γενιές, έχοντας επηρεάσει πολλά είδη μουσικής: blues, rythm n’ blues, rock n’ roll, jazz και country.

Τις χρονιές 1971, 1972, 1975, 1977-79 κέρδισε Grammy για Best Ethnic or Traditional Folk Recording , ενώ το περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει στην 17η θέση , στη λίστα του με τους 100 καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.





04/04/1952



Γεννιέται στο Belfast, της Βόριας Ιρλανδίας, ο μουσικός, τραγουδιστής και κιθαρίστας, Gary Moore (Robert William Gary Moore).

Έγινε μέλος του συγκροτήματος  Skid Row, σε ηλικία 16 ετών. Το 1974 ενσωματώθηκε στους Thin Lizzy αλλά αποχώρησε μετά από λίγους μήνες για να επιστρέψει το 1977 για δύο χρόνια.

Από το 1973 ακολουθούσε παράλληλα και σόλο καριέρα.

Απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2011, στον ύπνο του, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία.




04/04/1965

 Γεννήθηκε στην Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, ο τραγουδιστής, κιθαρίστας, στιχουργός και ιδρυτικό μέλος των Pixies, Black Fransis (Charles Michael Kittridge Thompson IV).

Το 1986 ο Fransis μαζί με τον Joey Santiago σχημάτησαν την alternative rock μπάντα Pixies. Το 1993 η μπάντα θα διαλυθεί λόγω ασυμφωνιών και ο Fransis ακολούθησε solo καριέρα.

Στα τέλη του 2003 η μπάντα επανενώθηκε για περιοδεία και τελικά παρέμειναν ενεργοί  μέχρι και σήμερα.




04/04/2011




Απεβίωσε ο Scott Columbus (Walter Scott Columbus), γνωστός απο την μακρά θητεία του στα drums των Manowar. Τα αίτια του θανάτου του μέχρι και σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ ο θάνατός του γνωστοποιήθηκε απο την επίσημη ιστιοσελίδα της μπάντας μια ημέρα μετά.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ήταν η ακόλουθη:
"Με μεγάλη θλίψη, ανακοινώνουμε το θάνατο του αδελφού μας Scott Columbus. Eνός σπάνιου ταλέντου, εξίσου σπάνιου άτομου, ενός πατέρα, φίλου και αδελφού του metal. Όλες οι μεγάλες στιγμές που περάσαμε μαζί, θαβρίσκονται στις καρδιές και τη μνήμη μας για πάντα. Ξέρουμε ότι βρίσκεται κάπου καλά, γαλήνιος. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ"

Ο  Columbus γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου του 1956, στην Νέα Υόρκη. Συμμετείχε σε διάφορες μπάντες μετά την αποφοίτησή του απο το σχολείο, ενώ το 1983 αντικατέστησε τον Donnie Hamzik στους Manowar.

Ο Columbus ξεχώριζε απο την τεχνική παιξίματός του, η οποία ήταν τόσο δυνατή που τα συνηθισμένα kit δεν μπορούσαν την αντέξουν και έπρεπε να αντικαθίστανται πολύ συχνά. Για αυτό το λόγο έφτιαξε ένα kit, κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, το επονομαζόμενο "drums of doom".

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ανακοίνωσε την αποχώρησή του απο το συγκρότημα, και παρέμεινε για λίγα χρόνια εκτός μουσικής, με εξαίρεση μια σύντομη συμμετοχή του, στην τοπική μπάντα, Gunshy. Το 1994 εντάχθηκε ξανά στους Manowar, μέχρι το 2008 που αντικαταστάθηκε απο τον Rhino ανεπίσημα.




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: