About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


30/04/1968

Γεννιέται στο Belo Horizonte της Βραζιλίας ο μπασίστας Paulo Jr. (Paulo Xisto Pinto Junior) γνωστός και ως Paulo Destructor.

Ο Paulo Jr εντάχθηκε στους  Sepultura  σε ηλικία 16 ετών , όταν του προτάθηκε απο τους αδελφούς Cavalera (Max & Igor) να συνεργαστούν με το νεοσύστατο συγκρότημά τους.

Σύμφωνα με τον Max Cavalera. ο Paul Jr, δεν ήταν σε θέση ακόμα να παίξει μπάσο σε επαγγελματικό επίπεδο, και οι ηχογραφήσεις του ξεκίνησαν απο τον album "Roots" και μετά.  Μέχρι τότε οι ηχογραφήσεις του μπάσου γινόταν απο τους Max Cavalera και Andreas Kisser.

Ωστόσο το όνομα του Paulo Jr. βρίσκεται κανονικά στα credits όλων των album των Sepultura, έχοντας συμμετάσχει και στη σύνθεση κομματιών. Αν και δεν έχει απαντήσει ακόμα στους ισχυρισμούς του Cavalera, ο Paulo Jr είναι ένα απο τα μακροβιότερα μέλη της μπάντας.




30/04/1975



Γεννιέται στην πόλη Lohja της Φινλανδίας ο μουσικός και τραγουδιστής Tomi Joutsen.

Ο Joutsen αρχικά ξεκίνησε να ασχολείται με τα drums και έπαιζε σε αρκετές τοπικές μπάντες. Ξεκίνησε να τραγουδά όταν στην προσπάθειά του να σχηματίσει ένα συγκρότημα δεν έβρισκε τραγουδιστή και ανέλαβε ο ίδιος να κάνει φωνητικά.

Στα μέσα της δεκαετίας του '90, εντάχθηκε σε μια melodic death metal μπάντα, τους Käsi, όπου έκανε φωνητικά και το 1997, στους επίσης death metal The Candles Burning Blue, ως drummer.

Το 2000, σχημάτισε τους gothic metal  Nevergreen, που το 2005, μετά δύο ντέμο και δύο EP, μετονομάστηκαν  σε Sinisthra. Απο το 2004 μέχρι και σήμερα είναι ο τραγουδιστής των Amorphis, ενώ παράλληλα τραγουδάει και στους Sinisthra. 




30/04/1983



Απεβίωσε στον ύπνο του, σε ηλικία 68 ετών,  στο σπίτι του στο Γουέστμοντ του Ιλινόις από καρδιακή ανεπάρκεια,  ο μεγάλος μλουζίστας , McKinley Morganfield γνωστός σε όλυς μας ως Muddy Waters. 

Ο κορυφαίος μπλουζίστας του 20ου αιώνα φέρει τον τίτλο του  "Father Of  Modern Chicago Blues" και άφησε πλούσια δισκοθήκη και κληρονομιά στις επόμενες γενιές, έχοντας επηρεάσει πολλά είδη μουσικής: blues, rythm n’ blues, rock n’ roll, jazz και country.

Τις χρονιές 1971, 1972, 1975, 1977-79 κέρδισε Grammy για Best Ethnic or Traditional Folk Recording , ενώ το περιοδικό Rolling Stone τον έχει κατατάξει στην 17η θέση , στη λίστα του με τους 100 καλύτερους μουσικούς όλων των εποχών.



30/04/1999

Απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών στο Νιου Άλμπανι της Ιντιάνα μετά από καρδιακό επεισόδιο, ο  drummer  και ιδρυτικό μέλος των Nazareth, Darrell Sweet (Darrell Antony Sweet).

Την στιγμή του θανάτου του, το συγκρότημα μόλις είχε φτάσει στο αμφιθέατρο του Νιου Άλμπανι όπου επρόκειτο να δώσει την πρώτη συναυλία του δεύτερου σκέλους της Αμερικανικής περιοδείας τους για την προώθηση του τελευταίου τους άλμπουμ "Boogaloo".

Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος από την ίδρυση του το 1968 έως το θάνατό του.



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: