About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


02/04/1952

Γεννιέται στο Rhode Island των ΗΠΑ ο μπασίστας των Lynyrd Skynyrd από το 1972 μέχρι το θάνατό του το 2001 , Leon Wilkeson ( Leon Russell Wilkeson).

Ο  Wilkeson σε ηλικία 14 ετών προσεγγίστηκε απο μια συμμαθήτριά του, η οποία του ανέφερε οτι ο αδελφός της που είχε μια τοπική μπάντα, έψαχνε για μπασίστα. Ο αδελφός της ήταν ο
Ronnie Van Zant και λίγο αργότερα ο Wilkeson εντάχθηκε στην μπάντα του που ονομαζοταν
Collegiates.

Ωστόσο, λόγω της κατακόρυφης πτώσης των  βαθμών του στο σχολείο, Wilkeson έπρεπε να αποχωρήσει από την μπάντα κατ 'εντολή των γονέων του. Σύντομα όμως ο Wilkeson βρέθηκε σε μια άλλη τοπική μπάντα, τους King James Version.

Απο τις αρχές της δεκαετίας του '70, ο Wilkeson γινόταν ένας από τους κορυφαίους μπασίστες του Τζάκσονβιλ. Έτσι όταν ο μπασίστας των  Lynyrd Skynyrd,  Larry Junstrom μετακόμισε στο Μαϊάμι, ο Wilkeson τον αντικατέστησε.

Επέζησε απο την γνωστή τραγωδία του συγκροτήματος στο αεροπορικό δυστύχημα του 1977 , οπου έχασαν την ζωή τους οι Ronnie Van Zant, Steve Gaines, και Cassie Gaines, όμως το αριστερό του χέρι σχεδόν καταστράφηκε και αρχικά οι γιατροί εξέταζαν το ενδεχόμενο του ακρωτηριασμό , ωστόσο ο ίδιος ανάρρωσε πλήρως , αλλά έπρεπε να παίζει μπάσο σε μια πιο όρθια θέση.

Όμως κι ένα άλλο ατύχημα παρα λίγο να κοστίσει την ζωή στον Wilkeson στην δεκαετία του 1990, οπου ο κιθαρίστας Ed King τον βρήκε στο λεωφορείο της μπάντας με κομμένο λαιμό και οδηγήθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμορραγία. Το μυστήριο για το ποιός ευθύνεται για το περιστατικό αυτό μένει μέχρι και σήμερα άλυτο.

Στις 27 Ιουλίου του 2001, το κακό τρίτωσε για τον Wilkeson, ο οποίος βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 49 ετών στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε στο Ponte Vedra Beach της Φλόριντα. Υπέφερε απο χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των πνευμόνων.

Η μπάντα αφιέρωσε το τραγούδι "Mad Hatter"  απο το album τους "Vicious Cycle" (2003) στην μνήμη του Leon Wilkeson.




02/04/1971



H Janis Joplin βρίσκεται στο Νο1 των US album charts με το album της "Pearl" το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Ιαουαρίου του 1971. Παρέμεινε Νο1 στο Billboard 200 για εννέα εβδομάδες, ενώ έγινε 4 φορές πλατινένιο στην Αμερική.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album



02/04/1983



Οι Pink Floyd βρίσκονται για τρίτη φορά στο Νο1 των UK album charts, αυτή τη φορά με το εκπληκτικό album τους "The Final Cut", το οποίο κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου του 1983.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω




02/04/1992


Oι Σουηδοί Tiamat κυκλοφορούν το τρίτο στούντιο album τους με τίτλο "Clouds"

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το ατμοσφαιρικό αυτό album 



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: