About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


17/04/1960

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία 21 ετών, ο μουσικος, στιχουργός , τραγουδιστής και πρωτοπόρος της rock and roll μουσικής,  Eddie Cochran (Edward Raymond Cochrane).

Ο  Cochrane , βρισκόταν σε περιοδεία στην Μεγάλη βρετανία και το ταξί στο οποίο επέβαινε, μαζί με την αρραβωνιαστικία του και στιχουργό Sharon Sheeley και τον τραγουδιστή Gene Vincen, εξετράπη της πορείας του, μετά απο σκάσιμο σε ένα απο τα λάστιχά του, και έπεσε πάνω σε ένα φανοστάτη στην οδό Rowden Hill. Ο Cochrane έπεσε αμέσως επάνω στην  Sheeley, για να την προστατεύσει, και όταν η πόρτα άνοιξε με την πρόσκρουση, πετάχτηκε έξω με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά και να αφήσει την τελευταία του πνοή στο St. Martin's Hospital Στο σημείο του δυστυχήματος, υπάρχει αναμνηστική πλακέτα.

 Ο καλλιτέχνης,  ο οποίος στη σύντομη καριέρα του, είχε διαρκή επίδραση στην ροκ μουσική, γράφτηκε το 1987 στο Rock and Roll Hall of Fame, ενώ τα τραγούδια του έχουν διασκευαστεί απο πολλά ροκ συγκροτήματα όπως, The Who, The Beach Boys, The Beatles, Blue Cheer, Led Zeppelin, Rush, , Joan Jett and the Blackhearts, UFO, The White Stripes,  Stray Cats,  Sex Pistols και άλλους




17/04/1964



Γεννιέται στο Οχάιο των ΗΠΑ, ο μουσικός, στιχουργός , τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των Tool και  A Perfect Circle , Maynard James Keenan (James Herbert Keenan).

Η πρώτη του συμμετοχή σε μπάντα ήταν με τους Children of the Anachronistic Dynasty. Το 1990 γνωρίστηκε με τον Adam Jones και εντυπωσιάστηκε απο την φωνή του τόσο, που του πρότεινε να φτιάξουν ένα συγκρότημα.  Κι έτσι δημιουργήθηκαν οι Tool.

Το 1996, σε συνεργασία με τον Billy Howerdel δημιούργησαν ένα supergroup, τους A Perfect Circle, που ξεκίνησαν να παίζουν το 1999 και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους το 2000. Απο το 2003  ξεκίνησε να ασχολείτε με ένα άλλο project , τους Puscifer, που μέχρι στιγμής έχουν  κυκλοφορήσει τρία album και συνεχίζουν να είναι ενεργοί, ηχογραφώντας και κάνοντας live εμφανίσεις.




17/04/1974


Γεννιέται στην Στοκχόλμη της Σουηδίας ο μουσικός, κιθαρίστς, στιχουργός και τραγουδιστής   Mikael Åkerfeldt (Lars Mikael Åkerfeldt) .

Σε ηλικία 13ων σχημάτισε με τον κολλητό του μια μπάντα που είχαν ονομάσει Eruption. Την ίδια περίοδο ο συμμαθητής του David Isberg, που είχε ένα συγκρότημα, τους Opeth, του ζήτησε να ενταχθεί στην μπάντα του, αναπληρώνοντας τον μπασίστα τους ο οποίος δεν τα πήγαινε και τόσο καλά. Δύο χρόνια αργότερα ο Isberg θα αποχωρήσει απο τους Opeth και ο Åkerfeldt θα αναλάβει τα φωνητικά, παίζοντας κιθάρα και έχοντας βασικό συνθετικό ρόλο.

Το 1998 σχημάτισε ένα death metal supergroup, τους  Bloodbath, μαζί με τους Dan Swanö, Anders "Blakkheim" Nyström και Jonas Renkse, που μετά την κυκλοφορία των δύο εκ των τριών album τους, αποχώρησε.

Επιπρόσθετα είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας σε ένα ακόμη δικό του project, τους rskogen που μέχρι στιγμής δεν έχουν κυκλοφορήσει κάποια δουλειά τους. Έχει κάνει φωνητικά, στο album των Katatonia"Brave Murder Day" και το EP "Sounds of decay", ενώ το 2012, συνεργάστηκε με το φίλο του Steven Wilson, για το τελευταίο άλμπουμ των Porcupine Tree.

Σε δημοψηφίσματα που έχουν διεξαχθεί, συγκαταλέγεται μέσα στους καλύτερους metal κιθαρίστες όλων των εποχών και στους top metal κιθαρίστες της σύγχρονης εποχής.




17/04/1981


Βαγγέλης Παπαθανασίου, γνωστός διεθνώς  ως Vangelis, και το άλμπουμ "Chariots Of Fire", βρίσκονται στο Νο1 του  Billboard 200, όπου και θα παραμείνει στην κορυφή για 4 εβδομάδες, ενώ  συνολικά, έμεινε 97 εβδομάδες στο Billboard 200, πουλώντας τρία εκατομμύρια αντίτυπα κατά το πρώτο μόνο έτος.

Στο UK Albums Chart, θα ανέβει στην 5 θέση και θα παραμείνει στην λίστα των charts για 107 εβδομάδες.

Το album γράφτηκε απο τον Παπαθανασίου και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1981, για την ομώνυμη Βρετανική δραματική ταινία  "Chariots Of Fire", που κέρδισε τέσσερα βραβεία Όσκαρ συμπεριλαμβανομένων αυτών της Καλύτερης Ταινίας και Original Music Score.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album



17/04/1994



Οι Pink Floyd βρίσκονται για τέταρτη φορά στην στο Νο1 του UK album chart όπου και θα παραμείνουν στην κορυφή για 5 εβδομάδες, αυτή τη φορά με το 14ο στούντιο album τους "The Division Bell".

Στις παρακάτω χώρες το album θα γίνει:
Ηνωμένες Πολιτείες (RIAA Certification): 3 φορές πλατινένιος
Καναδάς (CRIA Certification): 4 φορές πλατινένιος
Ηνωμένο Βασίλειο (BPI Certification): 2 φορές πλατινένιος
Γαλλία (SNEP Certification): 2 φορές πλατινένιος
Αργεντινή (CAPIF Certification): Πλατινένιος
Αυστρία (IFPI Certification): Πλατινένιος
Γερμανία (BVMI Certification): 3 φορές χρυσός
Ελβετία (IFPI Certification): 2 φορές πλατινένιος
Φινλανδία (Musiikkituottajat Certification): Χρυσός
Βραζιλία (ABPD Certification): Πλατινένιος
Πολωνία (ZPAV Certification): Χρυσός
Σουηδία (GLF Certification): Χρυσός


Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album παρακάτω

Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: