About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ




16/04/1964

Γεννιέται στην περιοχή Green Bay του Wisconsin της Αμερικής ο τραγουδιστής, στιχουργός και παραγωγός, David Pirner (David Anthony Pirner).

Η καριέρα του ξεκίνησε στα 20 του χρόνια,  σαν drummer σε ένα τοπικό punk συγκρότημα της Μινεάπολης, τους Loud Fast Rules. Μέλη του συγκροτήματος ήταν οι Karl Mueller (μπάσο) και  Dan Murphy (κιθάρα). Όταν στην συνέχεια ο Pirner ανέλαβε καθήκοντα τραγουδιστή και κιθαρίστα, την θέση του στα drums πήρε ο Pat Morley και αργότερα ο Grant Young και η μπάντα μετονομάστηκε σε Soul Asylum.

Ο Rules γράφει όλους τους στίχους για το συγκρότημα ενώ το 2002 κυκλοφόρησε και το προσωπικό του album με τίτλο "Faces & Names".

Έχει ένα στούντιο ηχογραφήσεων στην Νέα Ορλεάνη και η πρώτη του παραγωγή ήταν το 1990 που ανέλαβε το album της metal μπάντας Coup de Grace με τίτλο "Coup De Grace" .




16/04/1964




Οι Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αγγλία μέσω της Decca Records,  το ντεμπούτο album τους,  "The Rolling Stones". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στις 30Μαϊου 1964 με αλαφρώς διαφορετικό track list , μέσω της London Records με τον τίτλο "England's Newest Hit Makers".




16/04/1974



Γεννιέται στη Σουηδία ο μπασίστας Ted Lundström.  Σε ηλικία 17 ετών θα ενταχθεί στους Scum, ένα τοπικό death metal συγκρότημα, ενώ παράλληλα το 1991 συμμετείχε και στους επίσης death metallers Eternal Oath. Την ίδια χρονιά οι  Scum θα μετονομαστούν σε Amon Amarth. Ο Lundström είναι μέχρι και σήμερα μέλος του συγκροτήματος.




16/04/1990


Οι Bathory κυκλοφουν το πέμπτο στούντιο album τους με τίτλο "Hammerheart". 

Το Hammerheart  κυμαίνεται στο ίδιο ύφος με το προηγούμενο album τους, το "Blood Fire Death" , και θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος του Viking metal.

Παρακάτω μπορείτε να κούσετε ολόκληρο το album




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: