About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


15/04/1948

Γεννιέται στο Λονδίνο ο τραγουδιτής και ιδρυτικό μέλος των UFO, Phil Mogg (Phillip John Mogg)

Σε ηλικία 20 ετών μαζί με τους φίλους του  Pete Way και Andy Parker θα σχηματίσουν τους UFO οπου και παραμένει ενεργό μέλος της μπάντας μέχρι και σήμερα. Ο Mogg έγραφε τους περισσότερους στίχους για την μπάντα ενώ την μουσική έγραφαν οι  Way, Michael Schenker, και αργότερα ο Paul Raymond. Αργότερα βέβαια ο Schenker θα αποχωρήσει για να ακολουθήσει σόλο καριέρα.

Στις αρχές του 1997 ο Mogg μαζί με τον Way, θα κυκλοφορήσουν δυο album σαν Mogg/Way, ενώ ο Mogg θα σχηματίσει ένα ακόμα project με το όνομα $ign of 4.  Το 2003 αφού ανέκτησε τα δικαιώματα του ονόματος UFO, απο τον Schenker, θα ακολουθήσει επανένωση της μπάντας με τους Pete Way και  Paul Raymond.




15/04/1968


Γεννιέται στην Οξφόρδη της Αγγλίας ο μουσικός και κιθαρίστας των Radiohead, Ed O’Brien (Edward John O’Brien).

Βρίσκεται με τους Radiohead απο την ίδρυσή τους, το 1985, μέχρι και σήμερα .




15/04/2001



Απεβίωσε σε ηλικία ηλικία 49 ετών, στο νοσοκομείο Presbyterian της Νέας Υόρκης από λέμφωμα,  ο στιχουργός, τραγουδιστής και ιδρυτικό μέλος των RamonesJoey Ramone (Jeffrey Ross Hyman).

Η καριέρα του σας τραγουδιστής ξεκίνησε με την τοπική glam punk μπάντα, Sniper, στους οποίους παρέμεινε μέχρι το 1974, όταν μαζί  με τους John Cummings και Douglas Colvin σχημάτισε τους Ramones. Στα πρώτα βήματα των Ramones,  ο Joey Ramone βρισκοταν πίσω απο τα drums, που επαιζε καθ'ολη την διάρκεια της εφηβείας του,  και τον ρόλο του τραγουδιστή είχε αναλάβει ο  Dee Dee Ramone.  Αργότερα ο μάνατζερ της μπάντας πρότεινε να αναλάβει ο Joey Ramone χρέη τραγουδιστή, αφού ο Dee Dee δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει φωνητικά στις live εμφανίσεις τους. Το 1996 το συγκρότημα θα διαλυθεί και το 1999 θα εργαστεί ως παραγωγός σε ένα album της Ronnie Spector. 

Λίγο πριν το θάνατό του ανέλαβε καθήκοντα μάνατζερ και παραγωγού στο punk rock συγκρότημα  The Independents. Η τελευταία ηχογράφησή του πριν φύγει απο την ζωή ήταν με το συγκρότημα Blackfire στο album τους  "One Nation Under"  που έκανε δεύτερα φωνητικά στα κομμάτια "What Do You See" και "Lying to Myself", ενώ το μοναδικό σόλο album του κυκλοφόρησε έναν χρόνο μετά τον θάνατό του, το 2002.




Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: