About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 14 ΜΑΡΤΙΟΥ



14/03/1963


 Γεννιέται στο Venice της Καλιφόρνια ο τραγουδιστής και ιδρυτής των Suicidal Tendencies, Los Lycos και Infectious Grooves,  Mike Muir (Michael Muir) . 

Σχημάτισε τους  Suicidal Tendencies στα 18 του, αρχικά για χαβαλέ και για τα πάρτι στο κολέγιο που φοιτούσε.

Το 1984, σχημάτισε το crossover thrash συγκρότημα Los Lycos, οπου και το 1985 κυκλοφόρησε η μοναδική κυκλοφορία τους με τίτλο "Welcome to Venice".

Το 1989 λίγο μετά την ένταξη του Robert Trujillo στους Suicidal Tendencies, ίδρυσε μαζί του τους funk metal, με χιουμοριστικά στοιχεία Infectious Grooves, που μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 4 album. Επιπρόσθετα έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικά album με το ψευδώνυμο Cyco Mikko. 

Σήμα κατατεθέν του Muir είναι η μπαντάνα που φοράει στο κεφάλι.Αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας στο παρελθόν και χρειάστηκε να χειρουργηθεί δυο φορές στη μέση, προκειμένου να συνεχίσει τη μουσική του καριέρα.





14/03/1980



Def Leppard κυκλοφορούν το ντεμπούτο album τους με τίτλο "On Through the Night". Ηχογραφήθηκε τον Δεκέμβριο του 1979 στα Startling Studios.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album



14/03/1984



 Κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της Αμερικανικής domm metal μπάντας Trouble με τίτλο "Psalm 9".

Το  " Psalm 9" αρχικά είχε κυκλοφορήσει με τον τίτλο "Trouble" και μετονομάστηκε σε  " Psalm 9" μετά την τέταρτη κυκλοφορία της μπάντας το 1990.

Το  " Psalm 9", μαζί με το ντεμπούντο ομώνυμο album των  Saint Vitus, το οποίο επίσης κυκλοφόρησε το 1984, θεωρούνται απο πολλούς τα πρώτα doom metal album που κυκλοφόρησαν.





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: