About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

09/01/1941

   Γεννιέται στο Staten Island της Νέας Υόρκης η στιχουργός και τραγουδίστρια  Joan Baez ( Joan Chandos Báez)

Η Baez ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε διάφορα καφενεία της Βοστώνης και του Cambridge, ενώ παράλληλα το 1959 απέκτησε φήμη απο την συμμετοχή της στο Newport Folk Festival.

Από το 1959 που ξεκίνησε την καριέρα της μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει περισσότερα από τριάντα άλμπουμ, (6  απο αυτά έγιναν χρυσά),   στα οποία ερμήνευσε τόσο δικά της τραγούδια όσο και τραγούδια άλλων δημιουργών,

Χαρακτηρίζεται για την αγωνιστική δραστηριότητα της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιπλέον είναι ιδιαίτερα γνωστή για την ενεργό συμμετοχή της στο αντιπολεμικό κίνημα (κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ συνελήφθη και φυλακίστηκε για τη συμμετοχή της στη διαμαρτυρία στο Armed Forces Induction Center) και την υποστήριξη του κινήματος κατά των φυλετικών διακρίσεων. Πολλά από τα τραγούδια της μιλούν για τον πόλεμο και για μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα.

Βοήθησε ώστε τα τραγούδια του Bob Dylan να βρουν το δρόμο τους στο πλατύ αμερικανικό κοινό, έπαιξε στο Woodstock Festival το 1969 και θεωρείται μια απο τις μεγάλες μορφές της μουσικής σκηνής.




09/01/1944


   Γεννιέται στο Heston της Αγγλίας ο συνθέτης,  κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των  Led Zeppelin, Jimmy Page (James Patrick Page).

Ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 12 ετών και  θεωρείται ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς κιθαρίστες όλων των εποχών. Το περιοδικό Rolling Stone τον περιγράφει ως "the pontiff of power riffing" και τον έχει κατατάξει στο Νο3 στην λίστα "100 Greatest Guitarists of All Time".

Το 2010 κατετάγη στο Νο2 στην λίστα της Gibson για τους "Top 50 Guitarists of All Time" , ενώ το 2007  το Classic Rock Magazine τον κατάταξε στο Νο5 για τους "100 Wildest Guitar Heroes".

Έχει γραφτεί στο  Rock and Roll Hall of Fame δύο φορές.Την πρώτη φορά το  1992  ως μέλος των The Yardbirds (Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων The Yardbirds από το 1966 έως το 1968)  και  την δεύτερη το 1995 ως μέλος των Led Zeppelin

Το 2005 τιμήθηκε από την Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας με τον τίτλο "Officer of the Order of the British Empire"

Το 1980 μετά τον θάνατο του φίλου του και ντράμερ των Led Zeppelin, John Bonham ακολουθεί η διάλυση του συγκροτήματος και ο Page πέφτοντας σε μελαγχολία , δεν αγγίζει την κιθάρα του για ένα χρόνο περίπου. Επιστρέφει στην ενεργό δράση το 1981 και από τότε έχει ηχογραφήσει δώδεκα άλμπουμ.





Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: