About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

14/01/1959

Γεννιέται στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας ο μουσικός και τραγουδιστής Geoff Tate (Jeffrey Wayne Tate)

Η πρώτη του μπάντα ήταν οι "Babylon", και στη συνέχεια οι  "Myth". Το 1981 θα ενταχθεί στην διασκευαστική μπάντα "The Mob" οι οποίοι  στη συνέχεια θα γίνουν οι Queensrÿche.

Οι Queensrÿche στα 31 χρόνια καριέρας σημείωσε μεγάλη επιτυχία στην progressive σκηνή έχοντας πουλήσει πάνω από 20.000.000 album παγκοσμίως.

Ο Tate, εκτός απο τους Queensrÿche έχει κυκλοφορήσει και 2 προσωπικά album, τα "Geoff Tate" (2002) και  "Kings & Thieves" (2012).

Τον Ιούνιο του 2012 οι Queensrÿche ανακοίνωσαν ότι ο Tate απολύθηκε από την μπάντα και αντικαταστάθηκε από τον Todd La Torre. Λίγο αργότερα ο Tate θα καταθέσει αγωγή ότι η συνεργασία του με τους Queensrÿche τερματίστηκε παράνομα και ταυτόχρονα θα ζητήσει  να μην χρησιμοποιηθεί το όνομα του συγκροτήματος, μέχρι να διευθετηθεί η αγωγή. Το αίτημα του Tate σχετικά με την χρησιμοποίηση του ονόματος του συγκροτήματος απορρίφθηκε και αποφασίσττηκε απο το δικαστήριο ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι δυο πλευρές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν το όνομα της μπάντας ως έχει.

Έτσι λοιπόν απο τον Σεπτέμβριο έχουμε προς το παρόν δύο Queensrÿche. Ένα με τον Τate και ένα με τον Todd La Torre





14/01/1967




Γεννιέται στο Bayonne του  New Jersey ο μουσικός, κιθαρίστας και ιδρυτής των Black Label Society, Zakk Wylde (Jeffrey Phillip Wielandt)

Άρχισε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 8 ετών ενώ στα 14 ξεκίνησε να εργάζεται στην Silverton Music. Ο ίδιος έχει δηλώσει οτι έπαιζε κιθάρα για σχεδόν 12 ώρες την ημέρα και ότι αρκετές φορές ξεκινούσε να παίζει όταν έφτανε σπίτι, μετά το σχολείο, μέχρι το επόμενο πρωί που θα πήγαινε ξανά (με αποτέλεσμα να κοιμάται στο σχολείο).

Το 1987 έστειλε μία demo κασέτα στον Ozzy ο οποίος την ίδια χρονιά  θα τον προσλάβει.
Μέχρι το 2009 που αποχώρησε, κυκλοφόρησαν μαζί 5 στούντιο album και 3 live.

Το 1992 μαζί με τους Greg DeAngelo και James Lomenzo, σχημάτισαν τους Lynyrd Skynhead. Το 1994 μετά την αντικατάσταση του Greg DeAngelo απο τον Brian Tichy, το συγκρότημα θα μετονομαστεί σε Pride And  Glory, θα κυκλοφορήσουν ένα στούντιο album και στην συνέχεια θα διαλυθούν.

Το 1996  ο Wylde θα κυκλοφορήσει ένα σόλο album το "Book of Shadows" και 2 χρόνια αργότερα (1998), θα σχηματίσει τους Black Label Society, με τους οποίους μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 9 album




14/01/1969



Γεννιέται στο Warren του Ohio ο κιθαρίστας, τραγουδιστής και ιδρυτής των Foo Fighters, Dave Grohl (David Eric Grohl) 

Ο Grohl ξεκίνησε την καριέρα του το 1986 με τους Scream και το 1990 εντάχθηκε στους Nirvana. Μετά την διάλυση των Nirvana απο τον θάνατο του Kurt Cobain το 1994 σχημάτισε τους Foo Fighters με τους οποίους κυκλοφόρησε 7 στούντιο albums



 
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: