About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



30/12/1946

Γεννιέται στο Σικάγο του Ιλινόις η τραγουδίστρια, συνθέτης και ποιήτρια Patti Smith (Patricia Lee Smith) που θεωρείται σημαντική επίδραση στη γέννηση του punk rock κινήματος,  με το πρώτο της άλμπουμ Horses (1975) και την αποκαλούν "Grandmother Of Punk"

Τα πρώτα της ακούσματα τα είχε σε ηλικά 12 ετών απο δίσκους των Harry Belafonte, Patience and Prudence και Bob Dylan. 

Το 1964 τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να εργάζεται σε ένα εργοστάσιο και 3 χρόνια αργότερα γέννησε μια κόρη την οποία αποφάσισε να δώσει σε υιοθεσία.
Την ίδια χρονιά (1967) μετακομίζει στην Νέα Υόρκη. Εκεί γνώρισε τον φωτογράφο Robert Mapplethorpe που έκαναν δεσμό και παρά την ταραχώδη σχέση της, τον θεωρεί έναν απο τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωή της,  ενώ οι φωτογραφίες του έγιναν εξώφυλλα σε LP της μπάντας της.

Τα επόμενα χρόνια αχολήθηκε με την ποίηση και την ζωγραφική. Λίγο πρίν σχηματίσει την δική της μπάντα, έγραψε στίχους για κάποια απο τα τραγούδια των Blue Öyster Cult και προορίζοταν η ίδια για τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Το 1974 άρχισε να σχηματίζει την μπάντα της, αρχικά αρχικά με τον κιθαρίστα και μπασίστα Lenny Kaye και αργότερα με ολόκληρη μπάντα, ηχογραφόντας το πρώτο της single.

To 1975 oi Patti Smith Group θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album με τίτλο "Horses" με ήχο punk rock και απαγγελίες στίχων σε κάποια μέρη του.
Το 1979, γνώρισε τον κιθαρίστα, Fred "Sonic" Smith, παντρεύτηκαν και έκαναν το γίο τους Jackson.

Τα επόμενα χρόνια θα αφιερωθεί στην οικογένειά της απέχοντας απο τα μουσικά δρώμενα  και θα μετακομίσει στο Detroit

Τον Ιούνιο του 1988 θα κυκλοφορήσει το "Dream of Life" το οποίο περιλαμβάνει την μεγάλη της επιτυχία "People Have the Power".

Το 1994  o Fred Smith παθαίνει έμφραγμα και θα φύγει απο την ζωή, ενώ λίγο αργότερα θα χάσει τον αδελφό της αλλά και του κιμπορντίστα της μπάντας της. Για ναν ξεπεράσει το σόκ αποφάσισε να επιστρέψει στην Νέα Υόρκη οπου και μετά απο παρότρυνση των φίλων της θα ξεκινίσει ξανά τις εμφανίσεις.

Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 11 στούντιο albums.

Το 2005 τιμήθηκε από τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού με τον τίτλο "Commandeur de l’ Ordre des Arts et des Lettres" για τη συνεισφορά της στις τέχνες και τη ροκ μουσική ενώ το 2007 το όνομα της γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.
Επιπρόσθετα, τιμήθηκε το 2010 με το βραβείο National Book Award, για το βιβλίο της με τίτλο "Just Kids".




30/12/1947



Γεννιέται στο Shard End του  Birmingham της Αγγλίας ο τραγουδιστής, συνθέτης, μουσικός και παραγωγός  Jeff Lynne (Jeffrey Lynne)

Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν μέσω μιας ακουστικής κιθάρας που του αφόρασε ο πατέρας του για £2 την οποία διατηρεί και παίζει μέχρι και σήμερα.

Το 1963 ίδρυσε τους The Rockin' Hellcats  μαζί με τους  Robert Reader και David Walsh. Αργότερα θα αλλάξουν όνομα στο συγκρότημα σε The Handicaps και τέλικά θα το μετονομάσουν σε The Andicaps.

Το 1964 ο Lynne αποφάσισε να αποχωρήσει απο το συγκρότημα και να αντικαταστήσει τον Mick Adkins στο τοπικό συγκρότημα The Chads

Το 1966 εντάχθηκε στους The Nightriders ως κιθαρίστας που σύντομα θα μετονομαστούν σε The Idle Race,  όνομα που φέρεται να δίνεται σε αυτούς σαρκαστικά από τη γιαγιά του, Evelyn Lynne, και θα ηχογραφήσουν δύο albums

Το 1970 ο Lynne δέχτηκε την πρόσκληση του φίλου του Roy Wood να ενταχθεί στους  The Move.
Η συνεισφορά του στα τελευταία δύο album ήταν μεγάλη και με τους Roy Wood και Bev Bevan το συγκρότημα κτίστηκε με την συγχώνευση της ροκ και της κλασσικής μουσικής, ένα concept Move σε Electric Light Orchestra (ELO).

Το 1973, μετά την πρώτη τους κυκλοφορία, ο Wood αποχώρησε, αφήνοντας τον Lynne ως κυριαρχική δημιουργική δύναμη της μπάντας.
Από το 6ο άλμπουμ τους και μετά, ο μουσικός, είχε αναλάβει το ρόλο του παραγωγού, συνθέτη, τραγουδιστή και κιθαρίστα των ELO, με αποτέλεσμα η μπάντα να φαίνεται πλέον ως μια δική του σόλο προσπάθεια περισσότερο.

Με έναρξη της νέας δεκαετίας, κυκλοφόρησε την πρώτη σόλο δουλειά του και συνέχισε να συνεργάζεται με άλλους μουσικούς, όπως οι Tom Jones, Bonnie Tyler, Joe Cocker καθώς και με τους Aerosmith. To 2001, κυκλοφόρησε νέο άλμπουμ με τους ELO, με τη συμμετοχή των Ringo Starr και George Harrison και τον ίδιο να αναλαμβάνει τα περισσότερα μουσικά όργανα και τα φωνητικά.

. Επίσης, την ίδια χρονιά  δούλεψε με τον Harrison πάνω στο τελευταίο του άλμπουμ και όταν αυτός απεβίωσε, μερικούς μήνες αργότερα, βοήθησε ώστε να ολοκληρωθεί ένα ανολοκλήρωτο άλμπουμ του, το 2002. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να είναι μουσικά ενεργός και να αναλαμβάνει παραγωγές άλμπουμ, ενώ η δεύτερη σόλο δουλειά του, αποτελούμενη από διασκευές, κυκλοφόρησε πρόσφατα.




30/12/1995



Οι Virgin Steele θα κυκλοφορήσουν το έβδομο στούντιο album τους "The Marriage of Heaven and Hell Part II" . Το δεύτερο μέρος της τριλογίας "The Marriage of Heaven and Hell"

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album εδώ



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: