About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

26/12/1963

Γεννιέται στο Gentofte της Δανίας ο drummer και συνιδρυτής των MetallicaLars Ulrich 
Ο Ulrich μεγάλωσε σε μια αρκετά εύπορη οικογένεια, και ο πατέρας του ήταν διεθνώς αναγνωρισμένος τενίστας (Torbin Ulrich).

Το πάθος του για την μουσική ξεκίνισε το  1973, όταν ο πατέρας του, τον πήγε στην συναυλία των Deep Purple στο στάδιο της Κοπεγχάγης. Ο Ulrich εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ απο την μουσική τους που την επόμενη κι όλας ημέρα αγόρασε τον δίσκο τους "Fireball" και αποφάσισε να ασχοληθεί με την rock 'n' roll (αρχικά) μουσική.
Το πρώτο του drum kit το αγόρασε στα 12 χρόνια του.

Το καλοκαίρι του 1980 η οικογένειά του  μετακόμισε στο Los Angeles προκειμένου να συνεχίσει την εκπαίδευσή του για τενίστας, που τον προόριζαν.

Tην περίοδο αυτή άκουγε  NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) και η αγαπημένη του μπάντα ήταν οι Diamond Head. Μάλιστα ταξίδεψε μέχρι το Λονδίνο για να τους δεί live. Ένας  λάθος προγραμματισμός στο ταξίδι του, είχε σαν αποτέλεσμα να μην έχει που να κοιμηθεί το βράδυ μετά την συναυλία
Συνάντησε την μπάντα στα παρασκήνια και αφού τους εξήγησε το πρόβλημά του και απο πόσο μακριά ερχόταν να τους δεί, ο κιθαρίστας της μπάντας Brian Tatler προθυμοποιήθηκε να τον φιλοξενίσει στο σπίτι του στο Stourbridge , όπου και έμεινε για μερικές εβδομάδες.

Γυρίζοντας στο Los Angeles έβαλε αγγελία σε τοπική εφημερίδα, που ανέφερε οτι ψάχνει για μουσικούς για να ξεκινήσουν μια μπάντα
Σχεδόν αμέσως ανταποκρίθηκε ο James Hetfield , που συναντήθηκαν και ίδρυσαν τους Metallica. 
 

26/12/1981

Oι AC/DC βρίσκονται στο ΝΟ1 του Billboard 200 με το album τους "For Those About To Rock We Salute You" 

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album
 


 
Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: