About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



17/12/1948

Γεννιέται στο Middlesbrough, της Αγγλίας ο τραγουδιστής, συνθέτης και συνιδρυτής των Free και Bad Company,  Paul Rodgers (Paul Bernard Rodgers).

Ο Rodgers ξεκίνησε να γράφει στίχους στην εφηβεία του. Αργότερα έμαθε μόνος του κιθάρα, μπάσο και πιάνο. Ξεκίνησε να εμφανίζεται απο τα 13 τους σε διάφορα club και στα 14 του σταμάτησε το σχολείο για να παίξει μπάσο σε μια τοπική μπάντα, τους Roadrunners, οι οποίοι λίγο αργότερα μετονομάστηκαν σε The Wildflowers, που ο Rodgers θα αναλάβει τα φωνητικά. Στους Wildflowes θα είναι και οι  Micky Moody (αργότερα Whitesnake) και Bruce Thomas (αργότερα Elvis Costello και The Attractions).

Στα μέσα της δεκαετίας του 60, ίδρυσε την blues μπάντα  Brown Sugar , όταν ο Paul Kossoff τον άκουσε να τραγουδάει  του πρότεινε να σχηματίσουν ένα νέο συγκρότημα, κι έτσι δημιούργησαν τους Free  στους οποίους προστέθηκαν και οι Simon Kirke και Andy Fraser. Οι Free, θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία με το "All Right Now",  το οποίο έγραψε ο Rodgers με τον μπασίστα Andy Fraser, και θα γίνει νούμερο 1 σε είκοσι διαφορετικές χώρες. Μέχρι το 1973 που διαλύθηκαν, οι Free είχαν πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Σχεδόν αμέσως, ο Rodgers ίδρυσε τους Bad Company με τους οποίους στα επόμενα χρόνια ηχογράφησε μια σειρά από πολύ-πλατινένια άλμπουμ, με κλασσικές, διαχρονικές επιτυχίες.

Ενώ οι Bad Company γνώριζαν μεγάλη επιτυχία πουλώντας, πάνω απο 30.000.000 δίσκους, ο Rodgers ανακοίνωσε οτι επιθυμεί να αποχωρήσει, για να αφιερώσει χρόνο με την νεοσύστατη οικογένειά του. Στις αρχές του 80 ακολούθησε σόλο καριέρα, ενώ το 1984 μαζί με τον Jimmy Page, έφτιαξαν τους Firm, με τους οποίους κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ. Το 1991, μαζί με τον Kenny Jones, πρώην ντράμερ των Who, σχημάτισαν τους The Law και τέσσερα χρόνια αργότερα, συνέχισε σχηματίζοντας μια μπάντα με το όνομά του.

Στα τέλη του 90 ακολούθησε μία σύντομη επανένωση  των Bad Company που συνοδεύτηκε από την κυκλοφορία μιας συλλογής που φέρει τέσσερα νέα κομμάτια, εκ των οποίων το "Hey Hey", έκανε επιτυχία στα chart και το συγκρότημα περιόδευσε στην Αμερική.

 Το 2004, οι Brian May και Roger Taylor, πρότειναν στον τραγουδιστή να συνεργαστεί μαζί τους για μια ευρωπαϊκή και στη συνέχεια παγκόσμια περιοδεία, που διήρκεσε μέχρι το 2006 υπό την ονομασία  Queen + Paul Rodgers.  Μία από τις εμφανίσεις αυτές, καταγράφεται στην διπλή κυκλοφορία, “Return of the champions”




17/12/1968


Οι Pink Floyd κυκλοφορούν το πέμπτο τους single στη Μεγάλη Βρετανία με τίτλο "Point Me at the Sky". Τα φωνητικά στο τραγούδι είναι απο τον Gilmour, ενώ στην γέφυρα του τραγουδιού, τραγουδάει και ο Waters.

O Waters αποκάλεσε το single 'αξιοσημείωτο λάθος' της μετά-Barrett εποχής σχολιάζοντας μάλιστα "We were no bloody good at it." και μετά την αποτυχία του στα UK Charts,  το συγκρότημα αποφάσισε να μην ξανακυκλοφορήσει στην Μεγάλη Βρετανία single, και να επικεντρώνεται αποκλειστικά σε albums.




17/12/1971


Ο David Bowie κυκλοφορεί το τέταρτο album του με τίτλο "Hunky Dory".
Πρόκειται για το πρώτο album, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα μέλη του συγκροτήματος, το οποίο τον επόμενο χρόνο  θα ονομαστεί σε Ziggy Stardust's Spiders From Mars
 To album θα ανέβει στην 3η θέση του UK Albums Chart

 Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album εδώ


Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: