About

About
bbr Rock & Metal Music Portal

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

EDITORS' PICKS

Facebook Twitter Google Plus RSS Pinterest YouTube
Navigation

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ - 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



10/12/1967

O αμερικάνος τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός Otis Redding (Otis Redding Ray, Jr) , γνωστός και ως Ο Βασιλιάς της Soul, αφού το όνομά του είναι συνώνυμο της soul μουσικήςαπεβίωσε σε ηλικία 26 ετών σε αεροπορικό δυστύχημα, όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας του, το αεροπλάνο που επέβαινε έπεσε στην λίμνη Monona στο Ουισκόνσιν.
Στο δυστύχημα σκοτώνονται όλα τα μέλη του πληρώματος καθώς και όλα τα μέλη της μπάντας του The Bar-Kays εκτός από τον Ben Cauley ο οποίος είναι ο μοναδικός επιζών.

To 1989 το όνομά του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame, το  1994 στο "Songwriters Hall of Fame"  και το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στη μουσική

Μπορείτε να δείτε  εδώ  απόσπασμα απο το DVD "'Dreams To Remember: The Legacy of Otis Redding" για το τραγούδι "(Sittin 'On) The Dock of the Bay" το οποίο ηχογραφήθηκε 3 ημέρες πριν τον θάνατό του


10/12/1967


Γεννιέται ο Σουηδός τραγουδιστής Messiah Marcolin  (Bror Jan Alfredo Marcolin)  γνωστός και "Eddie Marcolin"

Οι πρώτες ηχογραφήσεις του Messiah Marcolin, ήταν το 1984 με το heavy metal συγκρότημα  Mercy, οπου κυκλοφόρησαν μαζί 2 στούντιο albums τα "Mercy" (1984) και "Witchburner" (1985)
Τα albums είχαν doom επηρροές απο  Black Sabbath, αλλά και των κραυγών του King Diamond

To 1987 ο  Messiah Marcolin αντικατέστησε στα φωνητικά τον Johan Längqvist στους Candlemass, ο οποίος μετά το album τους "Epicus Doomicus Metallicus", αποχώρησε απο το συγκρότημα.

Το ντεμπόυτο του με τους Candlemass έγινε με το album "Nightfall", και ακολούθησαν τα "Ancient Dreams" (1988)  και "Tales of Creation" (1989).

Το 1993 ίδρυσε μαζί με τον Mike Wead τους Memento Mori, και τραγούδησε στα δύο πρώτα τους album το 1993 και 1994

Στη συνέχεια το 1996 συνεργάστηκε με κάποια μέλη των Stillborn για ένα project με το όνομα Colossus οπου και ηχογράφησε μια διασκευή του "Sad but true" των Metallica για ένα tribute άλμπουμ με τίτλο "Metal Militia: A Tribute to Metallica II"

Το 1997, επέστρεψε στους Memento Mori, για να ηχογραφήσει το “Songs for the Apocalypse, Vol. 4
Το 2002 εως το 2006, επέστρεψε στους Candlemass, ενώ το 2007 , συμμετείχε ως guest τραγουδιστής σε κάποιες ζωντανές εμφανίσεις για την περιοδεία των Therion.


10/12/1983


Ο  Ozzy Osbourne κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του στούντιο album με τίτλο "Bark at the Moon"
 
 Είναι το πρώτο του album χωρίς τον κιθαρίστα Randy Rhoads που σκοτώθηκε έναν χρόνο πρίν  σε  αεροπορικό δυστύχημα.
Σε μερικές μόλις εβδομάδες το album έγινε χρυσό στην Αμερική με 500.000 πωλησεις (Μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ έχει πουλήσει πάνω απο 3.000.000 αντίτυπα, γίνοντας 3 φορές πλατινένιος), ενώ στην Μεγάλη Βρετανία πούλησε μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, 60.000 αντίτυπα

Ακούστε ολόκληρο το album εδώ


10/12/1983


Κυκλοφορεί στην Ευρώπη απο τους Accept το πέμπτο τους στούντιο album με τίτλο "Balls to the Wall". Στην Αμερική θα κυκλοφορήσει έναν μήνα αργότερα.

Το  single του "Balls To The Wall" έγινε σήμα κατατεθέν για το συγκρότημα, και παραμένει ύμνος της metal σκηνής στο είδος του

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το album εδώ



Share
10 xronia bbr

bbr

bbr Rock and Metal Music Portal | WebZine - WebRadio est. 2010 | bbrweb.com ...Music is in our blood...

Leave A Comment: